groznium je napisao:
Tko si ti da sudiš radnicima centra za predškolsko, novinare zanima senzacionalizam a
ne istina. Tko si ti da drugim roditeljima pričaš šta i kako da radiš stavi svoje djete i pod stakleno zvono ako hoćeš.
Očigledno je u tvom primjeru da ne radiš ništa sa svojim djetetom čim jašiš na forumu

.
Blago onome koga ti "vaspitavaš" imaće sve šanse da dobije tvoje "dobre strane "
eto odgovori koliko si vremena proveo danas sa svojim djetetom i šta ste radili ?
Djeca su u vrtićima apsolutno sigurna,a ti ako misliš drugačije dokaži a ne maši sa nečim što se desilo sa druge strane okeana. Po tvojoj logici djeca su i kod kuće nisu bezbjedna jer najčešće su zlostavljači kućni prijatelji ili članovi porodice , pitanje je da kod nas socijalna služba radi kako treba do kavih bi se spoznaja došlo, koliko bi roditelja izgubilo starateljstvo zbog zapostavljanja i fizičkog i psihičkog nasilja itd.
Sa druge strane neko usvojeno ponašanje od kuće izbirljivost pri jelu "pekmezavost
odvajenje od majke u periodu adaptacije je veoma stresno za dijete i neka kućna ustaljena pravila ponašanja nisu dobro došla i treba biti veoma oprezan pri pirstupu djetetu . Kažeš dešavala se i dešaveće se kakvo društvo takvi i vrtići, no postoje mahinizmi zaštite, sankcionaranje vaspitača ako ne poštuju pravilnik o radu .
U grupama djece koja imaju 30 i više djece obično rade po tri vaspitača po raznim centrima najviše po 10 djece u jednom centru, na taj način se vaspitač može posvetiti svakom djetetu za određenu vođenu aktivnost. Lično smatram da si djelomično u pravu jer vaspitači jesu preopterećeni brojem djece, možeš na internetu naći koliki su standardi zapadnih zemalja tipa Norveške Švedske Njemačke itd .
Hahha,prvo ja nemam dijete,iskreno,20 mi je godina,sto ne znaci da se ne mogu javiti i odgovoriti na tvoj post.Jer to je moje misljenje.
Prvo ja ne sudim radnicima za predskolsko vaspitanje vec kazem da se zapravo nikad ne zna u kakvim su djeca rukama.Mislis ti da bi roditelji ove silovane djece upisali svoje dijete u vrtic da su znali sta ce im ova vaspitacica uraditi??
I sad da ne bude da pretjerano filozofiram,moj mladji brat je isao u vrtic,a on je mladji od mene 9 godina.I znam kako mu je bilo u to mperiodu jer dijete samo kaze da mu je bilo neprijatno tamo i da mu se nije svidjelo,a ni vaspitacice nisu bas bile za medalju,znam isao sam po njega u vrtic.
Djeca su u vrticima sigurna??Halo,pogledaj naziv teme!!Da li si uopste procitao vijest?Ako je ovo tebi sigurno onda nemamo sta dalje pricati.I ja sad ne govorim da je u svakom vrticu tako,naprotiv,ovo je rijetkost,i bolje da se ovakve stvari sto rjedje desavaju,ali lako je ovdje razglabati i svadajti se dok se ovako nesto TEBI ne desi.Kad bi se desilo,pricao bi skroz drugu pricu.
Djeca se zlostavljaju i u kuci.U pravu si.I sta sad kad smo to ustanovili?Roditelji koji zlostavljaju svoju djecu ne zasluzuju tu djecu,ali sta je sa drugom stranom medalje?Sta je sa dobrim roditeljima?Sta bi ti rekao roditeljima ove djece koja su silovana:"Znate gospodjo,meni je jako zao,ali shvatite,ovo je potpuno normalna stvar,vidite,djeca se cesto zlostavljaju i kod kuce,nismo mi krivi."
Ako su ovakve stvari standardne u porodici,zasto ne bi bile i u vrticima,to hoces da kazes?
I da,ljudi dobijaju nervne slomove zbog jednog djeteta,a kamoli sa 10.