banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 23:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Trg Krajine
PostPoslato: 12 Jan 2003, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Mislim da je ovo najprikladniji forum za ovu temu.
U Banjaluci je skoro zavrsen trg ispred robne kuce Boska.
Po mom skromnom misljenju, one ploce daju jednu vrlo
ruznu sliku.
One ploce prije su izgledale ljepse nego ove.
Pa ono po meni je ruznije od obicnog asfalta. Nekako djeluje
prljavo, neuredno ..
Jos pogotovu kad je mokro, onda stvarno djeluje ruzno.
Da li sam jedini koji tako misli ili ??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2003, 23:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Uopste nisi usamljen u takvom razmisljanju. Ovo je prvi trg za koji sam ja cuo, a da je siv! Pa jos, kako ti kazes, kad padne kisa... Bas je nekako sumoran. A i sad se vracam, vidim 2 plocice vec izvrnute, valjda od ove masinerije sto je cistila snjeg... Pih...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2003, 01:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Eh, i vi sad prdite...ljudi se potrudili da to lici na nesto, a vi samo zamjerke trazite. Sivo je, pa sta. Moze i crno da bude sto se mene tice. Evo, mogu i ja reci da one fontane nisu ko u Parizu, al jebiga. Na tim istim fontanama nekom sinula ideja da gurne neke stapove u one rupe i napravi sranje. Eto, takvi smo mi. Uvjek nam nesto hvali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2003, 01:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

SiCkNeSS je napisao:
Eto, takvi smo mi. Uvjek nam nesto hvali...

Ako se nesto radi, i ako je to nesto uzurpiralo centar grada 3 mjeseca, i ako je to dobro placeno e onda nema da FALI !
Ja to ne mogu da promjenim, ali mogu da uputim zamjerke. Jer ako cutis onda ce ti sto su ucestvovali u svemu tome misliti da je "ok".
Kako su radovi izgledali, ja sam mislio da ce da bude u najmanju ruku Pariz a ovo izgleda za nijansu bolje nego sto je bilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2003, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Izgled trga danas i trga prije nesto vise od pola godine,ne moze se porediti.
Trg danas djeluje mnogo cistije i urednije, nego ranije, stare ploce su bile ocajne (jednom sam iskrenula nogu na onim plocama, sva sreca prosla sam bez gipsa! ) :x

Sto se tice ploca, jeste da izgledaju sumorno zbog boje ali bitno je da se nimalo ne klizu! Svidja mi se rasvjeta, niklovani rukohvati, fontane su fino zamisljene, samo mogla je biti jaca rasvjeta u fontanama!
Klupe izgledaju skroz moderno, samo nekulturna djeca je vec ostavila traga po njima.... :evil:
Vrlo fino je sredjen i onaj drvored, koji ce tek na proljece da olista, i da malo veseliju atmosferu :)

Mnogi kritikuju trg, mislim da je arhitektonska zamisao super, medjutim veliku ulogu igraju i izvodjaci (Subasic) :-?

Lako je kritikovati,uvijek s enekome nesto ne svidja,no mogu samo reci da je rekonstrukija trga veliki pomak u sredjivanju gradske infrastrukture!
I ja bi vise voljela da su napravljene fontane sa svjetlecim efektima, koje se pale u ritmu kompozicija Mozarta ili Bacha(kao u Barceloni) , ali boze moj, sve u svoje vrijeme :D

U planu je da se dovrsi hotel Palas ove ili sledece godine tako sam cula, konacno da se i to desi!

Sve u svemu banjaluka postaje jedan savremenen i moderan grad! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2003, 01:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rosy je napisao:
Trg danas djeluje mnogo cistije i urednije, nego ranije, stare ploce su bile ocajne (jednom sam iskrenula nogu na onim plocama, sva sreca prosla sam bez gipsa! )
Rosy je napisao:
svemu sudeci pazi se opet, na jednom (ja sam primjetio jedno) su se ulegle plocice i klimaju se, moze opet nesto tako da ti se desi.

Rosy je napisao:
Sto se tice ploca, jeste da izgledaju sumorno zbog boje ali bitno je da se
nimalo ne klizu!

Jedina korist !! :)

Rosy je napisao:
Svidja mi se rasvjeta, niklovani rukohvati, fontane su fino zamisljene, samo mogla je biti jaca rasvjeta u fontanama!

Da lampe su jako romanticne, danas kad sam dolazio iz pravca gospodske razmisljao sam gdje su one lampe tamo pored stanice i onda morao da dignem glavu da bi ih ugledao..
U najmanju ruku kao da su ih uzeli sa autoputa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2003, 12:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Citiraj:
Mnogi kritikuju trg, mislim da je arhitektonska zamisao super

"Arhitekta" koji je projektovao trg jos nema ni diplomu. Student je 3. godine arhitekture u BL.

Citiraj:
U planu je da se dovrsi hotel Palas ove ili sledece godine tako sam cula, konacno da se i to desi!

Novi dio hotela Palas (onaj nezavrseni) ce se rusiti, kao i svi spratovi ovog dijela koji je sada u funkciji, dakle ostaje samo prizemlje i onda se krece sve iz pocetka. Kazu da ova sadasnja koncepcija ima previse skucene sobe, tako da bi ovim projektom trebali popraviti taj segment. Takodje sam cuo da bi u tom, novoizgradjenom Palasu na prvom spratu trebala biti Zepter Komerc Banka, koja ce zauzvrat uloziti pare u citav projekt. Ipak, ovo je jos uvijek u fazi pregovora i dogovora tako da ne uzimate to zdravo za gotovo.

A sta mislite o onim "auticima" sto su se smjestili u onom novom, neizgradjenom dijelu palasa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2003, 22:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jan 2003, 01:59
za autice sam odusevljen pravi nacin da se djeca a i poneki neodrasli zabave a da nemoraju ici ne neki udaljeni seoski vasar u neko blato i kaljuzu a ovdje fino mermer, fontane, svjetiljke pa i prosjeceni reklamni panoi kao najoriginalniji ulaz...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2003, 18:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
pa ... isprva bi covjek rekao da je trg mozda i kanta s obzirom da one plocice i nisu tako ... bljestave i upadljive, ali ko je jednom prosao kraj one nove zgrade kod robne kuce centar po kisu znacce da su te plocice super i nimalo se ne klizu, bar ne mozes glavu izgubiti :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Schwabo je napisao:
"Arhitekta" koji je projektovao trg jos nema ni diplomu. Student je 3. godine arhitekture u BL.

Jedan od projektanata je arhitekta Dalibor Bjelica,mladi arhitekta,asistent na Arh. fakultetu, bio kod mene u kuci :)

Citiraj:
A sta mislite o onim "auticima" sto su se smjestili u onom novom, neizgradjenom dijelu palasa?

hehe obozavam te autice:))) samo mi je bezveze sto su stavljeni u prizemlje nedovrsenog dijela hotela :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2003, 17:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jan 2003, 01:59
rusi se kompletan palas osim starog dijela i to zbog nedodovoljne visine sprata, nedostaje nekoliko santimetara, pa ne prolazi evropske standarde i nemoze biti uvrsten u neke tamo evidencije ili dobiti dovoljno zvjezdica

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2003, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
al ovi autici su pravo cigancenje... u centru grada przi njihov jefini light show uz zvuke narodnjaka...ok je to 2-3 nedelje al oni drze vec 4 mjeseca tu sramotu na trgu naseg grada

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2003, 09:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, kad bolje razmislim stvarno je sramota staviti one autice tamo.
Mislim ipak je to centar jednog ne-malog grada i trebala bi postojati
doza kulture i ozbiljnosti.
Nego kad budete tuda prolazili pogledajte ostatke od reklame koja
je prije bila na ulazu u tu "prostoriju" gdje su sad autici..
Neki "inzinjeri" nisu mogli skinuti to sve, vec su je "odrezali" tako da je
od plafona ostao da visi nekih 40-50cm ostatak od reklame. Mislim
ko misevi da su izbusili sebi rupu i usli ..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]