banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Maj 2009, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
_zoka je napisao:
[quote="SÄFFLENagrada za ljudskost je to,sto on za razliku od mnogih,koji se stide za svoja ili tudja djela je da on ljudima moze gledati u oci ,kad prica,mirno spava i moze se nadati dobru,kako sebi,tako i djeci,unucima....

Misliš da se takvi stide svojih dijela?Ja mislim da se ne stide,niti da ih muči savjest............[/quote]

Stoji u mnogo slucajeva.ali ja znam par koji su bili ko psi u ratu,ni traga ljudskosti,samilosti ili saosjecanja s komsijama,prijateljima,vec obrnuto. Danas,kad mu kcerka dobije rak,ili jednom drugom pogine unuk,(ne daj boze nikom),mislis da se taj i takav ne zapita? Jedan iz komsiluka,vazio za najgoreg ,zena mu se utopila,a on poluslijep,vozi se u invalidskim,ima vremena za razmisljati,vjerujem da se i on upita...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 11:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Da, uvijek dodje taj tužni trenutak plaćanja... Elem, ima i drugačijih priča... Imam dva druga (oni su braća), odrasli smo zajedno i tokom rata nije bilo nikakvih svadja niti zadirkivanja, moja mama bi poslala njihovoj porodici brašna, paradajza, krastavaca, luka, pasulja... Medjutim, oni su otišli 93(neki slavni Srbi su im bacali bombe ispred kuće) i poslije 15 godina nemamo nikakv kontakt, iako su dobili moje poruke... Kasnije sam saznao da su postali ekstremni fundamentalisti, opijeni likom i idejom Alije Izedbegovića... :(

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Poslednji put menjao socialbug dana 10 Maj 2009, 18:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

socialbug je napisao:
Da, uvijek dodje taj tužni trenutak plaćanja... Elem, ima i drugačijih priča... Imao dva druga (oni su braća), odrasli smo zajedno i tokom rata nije bilo nikakvih svadja niti zadirkivanja, moja mama bi poslala njihovoj porodici brašna, paradajza, krastavaca, luka, pasulja... Medjutim, oni su otišli 93(neki slavni Srbi su im bacali bombe ispred kuće) i poslije 15 godina nemamo nikakv kontakt, iako su dobili moje poruke... Kasnije sam saznao da su postali ekstremni fundamentalisti, opijeni likom i idejom Alije Izedbegovića... :(

Lose se uvijek bolje pamti od dobrog,iskusio sam to vise puta na svojoj kozi,a i sam sebe uhvatio kako na taj nacin grijesim.

Imam poznanika,koji su otprilike postupili na slican nacin,kao sto su ti tipovi koje navodis.Ljudi su se nadozivljavali sveg i svaceg,oprzilo ih i gdje se nisu nadali,tako da na kraju nazalost postanu surovi i postanu slicni onim koji su im nanijeli nepravdu. Mrze sve,a s izuzecima (tvoja familija) nece da se "zamajavaju",jer po njihovom "svi su oni isti" zatrovano i eto ti....

Sam nisam takav,i kad god mogu,uzivanje mi je povesti diskusiju(ne mislim na forumu),naravno s mojim sunarodnicima, o bas slicnim temama,suzivotu,dobroti ili zlu u nasim narodima,slicnosti i svijetlim i ruznim primjerima..... Cesto puta neke uspijem zdravom argumentacijom dovesti na normalan rezon,ali i nakon toga svako opet ima neki svoj uopsteni stav....

Uzmi npr "Filozofa" ,slican tip,ne vjerujem da mu je bas sve bilo tamno u Teheranu,ali on ne bi iz nekog svog ubjedjenja,ponosa,sta li,nikad to htjeo priznati....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
SÄFFLE jesi ti palestinac??? Pitam cisto informativno?

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zalizani_mladez je napisao:
SÄFFLE jesi ti palestinac??? Pitam cisto informativno?

Ma jok,arap. Vodis statistiku?

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
Naziv teme je da se otvoreno prica o nekim stvarima...Znas li ti ,jadan, kakv je stav nase vlade glede palestine....i ti visis ovde???

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 05:47 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Zalizani, koga briga. Uostalom, vikend je prosao, zar nisu dosli po tebe.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 23:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
NDH,hrvati i ustase su imali plan za istrebljenje Srba i to su radili sistematski,a ovog muslimana je ubio neki kriminalac radi novca,taj bi ubio i Srbina bilo koga ,inace to pitanje zlocina u proteklom ratu je politicka propaganda ,sa tim se manipulise,muslimani su u proslom ratu pokusali da se prikazu kao zrtve i takvom propagndom su pokusavali natjerati zapad odnosno NATO da vojno intervenise u BIH poslle se tim oruzijem poceo da sluzi i zapad da bi opravdali vojnu intervenciju,formirali su i haski sud da bi se obracunali sa neposlusnim,uklonili ih iz politike,satanizovali sve one koji ne rade po njihovom diktatu...

A sto se tice samih zlocina tokom rata to su bili pojedinacni slucajevi koji uglavnom nisu imali puno veze sa politikom,tako nesto se desava i danas ,ako se pogleda crna hronika u bilo kojim novinama svaki dan se desavaju ubistva,premlacivanja,silovanja ,pljacke

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
cicak je napisao:
da, tako je svugdje bilo.
U mostaru, dolazi hrvat da tjera muslimana iz stana, brani ga drugi hrvat ili ga je sklonio kod sebe u kucu. bilo je slucajeva da protjeraju obojicu (ako ih uhvate).
Dolazi musliman da protjera hrvata, drugi musliman ga sakrio kod sebe i ne da ga.bilo je slucajeva da ga i zivotom branio.
postojale su cijele lokacije u gradu gdje vojska nije dala progon civila (bilo koje nacionalnosti)
itd itd.

ljudi se dijele na ljude i neljude.
bolje dobar komsija nego rdjav brat! (Vuk Karadzic)

Jedino kada su protjerivali mostarske Srbe onda su to zajedno radili. I obično je Hrvat zapovijedao a Bošnjak bio izvršilac.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
hercegovac27 je napisao:

Jedino kada su protjerivali mostarske Srbe onda su to zajedno radili. I obično je Hrvat zapovijedao a Bošnjak bio izvršilac.

I... gdje ti živiš u Mo? Na "njihovoj" ili na "njihovoj" strani? :D

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 07:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
ozna je napisao:
NDH,hrvati i ustase su imali plan za istrebljenje Srba i to su radili sistematski

Прича није о "њиховим" злочинима већ о "нашим"... Можемо и о томе, само отвори другу тему. Нема потребе један злочин на било који начин правдати другим.

Реци ми, пријатаљу, видиш ли на примјер планирање и систематски приступ у минирању џамија на територији под контролом ВРС 1992. године? Или је то било спонтано?
ozna je napisao:
A sto se tice samih zlocina tokom rata to su bili pojedinacni slucajevi koji uglavnom nisu imali puno veze sa politikom

Колико си година имао 1992. године?
Откуд ти знаш да злочини током рата нису имали везе са политиком? Радио си тада као инспектор у МУП-у, па си сам истражио мотиве тих злочина?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]