banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 09:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Mar 2009, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Građani Srbije vole pištolje i puške

Građani Srbije u svom posjedu imaju više od dva miliona pištolja i pušaka, oružje posjeduje oko osamsto hiljada fizičkih i pravnih lica a polovica naoružanja nabavljena je bez dozvole, prenio je danas beogradski list “Press”.

Od milion i sto pedeset hiljada komada oružja za koje je izdana dozvola, oko polovice čine pištolji a ostatak su duge cijevi, pri čemu Srbi, po informacijama MUP-a, podjednako vole i pištolje i puške, navodi taj list.Oko dvadeset hiljada građana Srbije godišnje podnese zahtjev za izdavanje odobrenja za nabavku oružja, od čega bude odbijeno približno deset posto, pri čemu treba istaknuti da građani kod kojih postoje zakonske smetnje po pravilu i ne podnose takve zahtjeve, prenosi list pozivajući se na srbijanski MUP.

Član srbijanske Nacionalne asocijacije za oružje Tomislav Pantović u izjavi za list kazao je da je oružje na crnom tržištu skuplje nego u trgovinama, ali da vlasnici često ne mogu legalno kupiti oružje te da ima ljudi koji oružje ne mogu posjedovati jer su prestupnici, aponekad i ne žele da policija zna da ga posjeduju. U MUP-u kažu da su kazne za posjedovanje neregistriranog oružja relativno male i da Kazneni zakon predviđa kaznu od maksimalno tri godine zatvora za posjedovanje oružja bez dozvole, dok je za oružje čiji je posjed zabranjen (automatsko, plinsko, eksplozivno) propisana kazna do pet godina zatvora.

Po riječima bivšeg inspektora Bože Spasića, realna je ocjena da se u vlasništvu srbijanskih građana nalazi još milion komada nelegalnog oružja, otprilike isto onoliko koliko je registrirano, a oružje stiže iz Bugarske, Hrvatske, Republike Srpske, Mađarske i s Kosova, od čega oko 10 posto “tranzitnog” oružja ostane u Srbiji, prenosi beogradski list.

(FENA)

Baš me zanima da li smo u odnosu stigli Ameriku?

Čemu toliko povjerenje u oružje?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 07:58 
Citiraj:

Jebga, da si procitao text od zexa shta mu je policija koja prima platu od poreza koji ja placam znaoi bi da ne mozesh da im vjerujesh.
Druga stvar meni su vec 2 puta obijali supu, tako da sam i licno nabavio gun...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ti znaš da po zakonu smiješ pucati samo u nužnoj samoodbrani. A ne i u provalnike koje si vidio kako ti iz šupe gone aparat za varenje.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
filozof sa vrbasa je napisao:
Ti znaš da po zakonu smiješ pucati samo u nužnoj samoodbrani. A ne i u provalnike koje si vidio kako ti iz šupe gone aparat za varenje.

A kad je to nuzna samoodbrana????

Jel kad on potegne prvi???

Jel kad te dobro izbubaju???

Ma zajebi to,zlatno pravilo prvi u nogu pa ga pitas sta je bilo....nisi lud cekati da ti ga neko sprasi pa da ti njemu mozes vratiti.............

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 13:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43

Tako je od mog starog kolega ubio lika u samoodbrani i dobio 11 godina.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 13:38 
Naravno da ce biti u samoodbrani, potegnuli su alat na mene...tj. potegnuce, tj. ako ne potegnu alat na mene opet ce ga potegnuti... :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
LemiGO je napisao:
Tako je od mog starog kolega ubio lika u samoodbrani i dobio 11 godina.

To samo kod nas moze. :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne bih nikada bavila oružje. Zašto ljudi nabavljaju oružje? Imaju nešto podsvjesno na umu?

Kad bih imala oružje - upotrijebila bih ga, kad tad, a onda kasnije bi mi bilo krivo.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Baš me zanima da li smo u odnosu stigli Ameriku?

Pa kazu da je kod nas kao na divljem zapadu. Kao sto su amerikanci vezani za oruzje jos od vremena divljeg zapada, tako i srbi od vremena turaka, da ne spominjem drugi svjetski rat i ndh :confused1: Tako da ljudi stalno smatraju da se istorija ponavlja pa se ne odricu oruzja lako. Iako je i bezakonje i kriminal u drzavi pa i zato djelimicno. :confused2:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Pobogu si Filozofe, da li ti zivis u Diznilendu?
U Americi za shamar mozes covjeka u zatvor strpati (pokusaj nanosenja teskih tjelesnih povreda, maltene pokusaj ubistva), a ti pricas o tome zasto ljudi u RS, gdje te mogu izmasakrirati, a da nikada do suda ne dodje, pitas se zasto ovdje i u Srbiji vjeruju u oruzje?
Ovde te lokalna faca (mafos, krimos) moze razbiti na oci policije, ne mozes mu nista. Sitne jajare koje obijaju stanove i otimaju iz ruku na ulici ljudima, budu po par dana u zatvoru i opet na slobodu, i onda pitas zasto vjerovati u oruzje?
Da ne idemo samo u kriminalce, manje ili vece, mog poznanika su u centru grada, usred bijela dana, tri kurcevita lika pretukla, iako su 5m odatle stajala 2 policajca, cak je jedan od likova nasao u blizini ciglu da ga moze bolje udarati. Bio sam prisutan kada je jedan momak dobio batina od vise likova, murija x 2 stajala pored i kulirala.
Pa zato sto NEMA EBENE DRZAVE DA TE ZASTITI, ONDA SE ZASTITIS SAM!
Vrlo jednostavno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]