banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Feb 2009, 04:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:

ОШТРA ЛУКA - Инвалид Дијана Грујичић (25) из Копривне добила је на поклон аутомобил са ручним командама, али не може да га користи.

Испред ње се испријечио Закон по којем се увезени аутомобил старији од десет година не може регистровати.

- Још 2007. године сам захваљујући хуманом гесту Слободана и Љубице Радовановић који раде у Њемачкој, добила возило које могу сама да возим, али пошто је ауто стар десет година, до данас нисам могла да га региструјем - прича тужна Дијана.

http://www.glassrpske.com/vijest/5/kroz ... mobil.html

Ovakvi primjeri pokazuju svu jad i bijedu ljudi koji štaro brinu o svojoj državi, a zapostavljaju one kojima je pomoć najpotrebnija. :(

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Toliko ima auta starijih od sedam godina, cak vecina auta je starija od sedam godina, dakle ispod 2002 godista, bar 80 posto je starije. I sad im smeta jos jedan. Slazem se da se ne prave izuzeci jer bi onda svi trazili, ali u slucaju invalida mislim da bi se trebali napraviti.
Iako, mislim da povecaju ovu granicu na 10 godina da bi bilo bolje jer bi vjerovatno vise ljudi zamijenili svoja auta od 15-20 godina tako da bi bila novija nego sad. A ovako imamo daleko vise krseva jer se ljudi voze u autima od 20-25 godina. Pogledajte samo koliko ima golfova dvojki, a da se dozvoli uvoz od 10 godina oni bi se mogli zamijeniti golfovima cetvorkama i to bi bilo bolje i za drzavu i za ljude.
Umjesto toga imamo mali broj ljudi koji voze auta od 2002-2008 i veliku vecinu onih koji voze 1986-1999. A da se poveca na 10 godina oni iz recimo 1988 bi presli na 1998 i zar nebi to bilo bolje?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 13:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ma,boli njih uvo,oni sebi uvijek mogu priuštiti novog Audija,BMW ili Merca.Skoro sam gledao prilog o tome kako postoji volja i potreba da se ukine ta zabrana uvoza starijih vozila ali kao ne postoji zakonska regulativa ko će vršiti pregled ispravnosti takvih automobila da li su sigurni.Sigurniji su od ovoga moga auta koje je staro 22 godine i nije bilo na tehničkom par godina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]