banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2009, 22:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2008, 17:07
За мултиетничаре из Тамног вилајета, чији постулати су економске регије,
у сувереној и цјеловитој БиХ не постоји град по имену Бања Лука

Slika

Жбанићева треба размислити, какав је осјећај у РС чути из уста дјетета, да му је тата шехид?
Односно на шта би БиХ личила, да она палих бораца (по тој матрици), своје очеве зову свештеномученик,
пао на путу вјере у борби против погане некрсти?

Мислите о томе...

Е, ово сам написао децембра 2006. године у Независним новинама. Односно мислио сам да сам написао, јер је касније избачено у штампи. Наравно, нико ме није обавијестио о цензури. Стога је мени тада, као и сада, остало да сам одгонетам разлог. Тим теже, јер је то било поткрај једногодишњег пројекта у којем сам донирао по сублимиран чланак дневно, а који се за изречене ставове вадио на филм. Читаву годину ништа није исјечено, па, рачунах, једини разлог што је то учињено при оцјени Грбавице, може бити да не зазвучи лоше неком као Един Рамић. Да се човјек не увриједи. (?!)

И то је у реду. Али само ако би неко у Сарајевској нахији могао одговорити шта је увредљиво у секуларизму, или између тамошњих именовати новине налик на Независне. Некако се ломим. Да ли због њиховог постојања да будем поносан, или пак да ме буде срамота? Поред свих вербално-мултиетничких напора, и малтретирања статистичких наука од стране шрафова као Штефан Признер, овакав дневник је могуће истискати само код Срба.

Нијесам срео никога, ко би (је) забранио или опоменуо БХТ и ФТВ (да не помињемо моралне гноме попут Хајата или Аваза), да не користе термине као агресија, геноцид, ратни злочинци, фашисти, а да та ствар није ни доказана. Нека уђе у записник, како одустајем од права да и мене нешто може увриједити. Само да се докаже.

Право да вам кажем, поштовани читаоци, стид ме што живим у овој земљи. Гдје сви фолирају и лажу до умоболије. Све мед и млијеко, док нам над главом лагахно попушта кончић, за који је везан мач новог рата. То је све што је остало од ужета из Дејтона. Српски политичари су сви изгледа припадали оној групи, која у средњошколским писменим саставима пише оно што претпоставља да професор воли, и за шта даје добру оцјену. Никако оно што стварно мисле! Ови, које са друге стране предводи Хари Силеџија, сигурно су занат испекли тужакајући се учитељици за сваку ситницу.

И куда нас то води?

На стрампутицу, дакако. Јер од Сарајева до Кнежева, нема ни један путоказ куда за Бању Луку. (Путоказ за Сарајево је чак и на сјеверном улазу у западну српску престоницу). Додуше, има један малецни на одвајању са коридора Ц5 за Травник; али само јер је предратни, и избушен мецима. Дакле, што се тиче хуманиста из Тамног вилајета, чији постулати су у мултиетничности и економским регијама, у тзв. сувереној и цјеловитој БиХ не постоји град по имену Бања Лука. Бар судећи по путоказима.

Не, професоре Лајчак, не бих рекао да је то случајно, пошто на излазу из Сарајева постоји број километара чак и до Бихаћа. Једнако као што на излазу из Дубровника, не постоји било какав знак да двадесетак минута даље има град по имену Требиње, или што је многи братствојединствени Београђанин промашио пут кући, будући му Загреб звучао више као мјесто до којег води аутопут. Сироти га ксенофоби навикли код куће звати аутопут Београд – Загреб, док је из супротног правца он космополитски Загреб – Липовац. Тако се, наиме, зове селендра гдје завршава еуропска путарина.

Али и мој поучак о практичним показатељима, ко је за нормалан живот и мирну будућност. Главна препрека за то је, без сваке сумње, ратнохушкачки реваншизам. Поготово онај надахнут исламским фундаментализмом. Ако лаже коза, не лаже рог. Односно путоказ.

Уколико пред сваки Петровдан будем морао слушати изјаве о четницима (убицама, ђубрадима, силоватељима), створиће се атмосфера у којој уз вехабије ничу и зилоти. Сјетиће се они нокаутираних попова по Сарајеву, и заскандирати: реципроцитет. А онда су нам, исламизирана браћо, и праунуци издували.

Тад се ви препирите с онима, који су гледали БХТ-ов документарац Марш смрти – БХ ходочашће. И чудили се како свједоци кажу, да је у колони за Тузлу било 15 тисућа мушкараца под оружјем. Коју су више Кравица дочекале четничке праге и троцјевци, па је: у тој једној пакленој акцији, погинуло сигурно на стотине, можда и хиљаде људи. С њима се, кажем, ви препирите око геноцида. Ја немам утицаја на програмску политику. Само претплату плаћам.

Мени је занимљивији други свједок из овог, нашим парама снимљеног филма. Он каже: Ја им никад вјеров'о нисам, нити ћу им икад вјероват'. А то им смо ми. И какве то онда вриједности пропагира заједничка телевизија? Ко кога овдје зајебава?

Стога бих замолио здраве и нормалне међу исламизираном браћом: Престаните! И то због себе. Грађењем националног идентитета на жртвеном плачипизму, постаћете још више овисни о нама. Геноцидерима, педофилима, неевропејцима, перверзњацима, примитивцима, четницима, бајкерима, ћириличарима, педерима, прецима... шта год. Зовите нас како год хоћете, али ми не желимо учити дјецу мржњи и вјерском фанатизму. Рачунамо да је рат завршен, и није нам до поправног.

А ви; што не признајете да причамо истим језиком, да смо браћа коју неколико вијекова разликује вјера; ви се немојте љутити. Имамо право да онда, под тим условима, не желимо живјети с вама.

Бујрум, наш уммете.

Danijel Simic, kolumnist

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Овај текст је јако добар. Свака част.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 16:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Uh al' ga se momak nasra.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 16:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sta Dust jel nesto slagao?

Kad stranac putuje iz sarajeva il zagreba prema Beogradu ili Banja Luci mora biti vidovit da ubode pravac.
Iz Banja luke postoji tabla za Sarajevo, al u Sarajevu ne postoji Banja luka.
Tako je bilo i prije rata i sve su teznje da tako bude opet: da se ekonomski i kulturno Tuzla, Mostar, Bijeljnina, Zenica, Banja Luka uguse, a da sve pare idu u Sarajevo koje je oduvijek zivjelo na plecima ostalih bh regija i gradova.

Ili recimo:

Citiraj:
треба размислити, какав је осјећај у РС чути из уста дјетета, да му је тата шехид?
Односно на шта би БиХ личила, да она палих бораца (по тој матрици), своје очеве зову свештеномученик,
пао на путу вјере у борби против погане некрсти?

Мислите о томе...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 17:33 
Majstor
Majstor

Znate li ti i Danijel sta znaci sehid? Znati i predpostavljati sta znaci nije isto.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 17:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Islamski zakon utvrđuje da je dužnost muslimana da vode rat protiv politeista,
otpadnika od vjere i "naroda Knjige", koji ne priznaju muslimansku vladavinu,
kao i protiv onih koji napadaju muslimansku teritoriju.
Izgubiti život u borbi predstavlja najviši oblik posvjedočenja Boga i nečije vjere.
Arapska riječ za mučenika (šehid) ima isti korijen kao i riječ koja označava ispovijedanje vjere (šehadet).
Kao u kršćanstvu, nagrada za mučeništvo jeste džennet.

Ovo je sa zvanicnog sajta Islamske Zajednice pa mi se cini da Danijel bolje zna od tebe sta znaci sehid.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 18:50 
Majstor
Majstor

Budi dobar pa postavi link.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 19:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Islam i Zapad: korijeni sukoba, saradnje i sučeljavanja (Autor: John L. Esposito)
ISLAMISCHE GEMEINSCHAFT OBERHAUSEN e.V.

Znaci nije tu definiciju izmislio neko ko ima netrpeljivost prema muslimanima ve je termin iz islamskih izvora i prevedeno na srpski to stvarno znaci "svestenomucenik" kako kaze Danijel.
S razlikom sto je hriscanima zabranjeno da povedu vjerski rat bez obzira sto je Vatikan direktno kontrirao Isusovom ucenju vodeci krstaske ratove i paleci sve islamsko i pravoslavno na svom putu.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 22:31 
Majstor
Majstor

Pa link pobogu, gdje je?

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 22:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Фино Срочено!
:D

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2009, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
Dust je napisao:
Pa link pobogu, gdje je?

http://www.dzemat-oberhausen.de/pages/t ... posito.php

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 03:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Cim se ona ubleha, urbana_extravaganca ,prva javila i promrmljala da je tekst odlican, znao sam da je obicno sranje i nacionalizmom nabrijano stivo. Opet se neko opterecuje Bosnjacima........Radije nek se osvrne malo oko "svoje avlije", taj Danijel Simic, kolumnist.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 07:00 
Majstor
Majstor

balkanski ąpijun je napisao:
Dust je napisao:
Pa link pobogu, gdje je?

http://www.dzemat-oberhausen.de/pages/t ... posito.php

Dakle link nije sa zvanicnog sajta Islamske Zajednice (dzemat= mjesna zajednica), a citiran je dio knjige nekog John-a koji nije nista drugo nego tamo neki John.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
La Point je napisao:
Cim se ona ubleha, urbana_extravaganca ,prva javila i promrmljala da je tekst odlican, znao sam da je obicno sranje i nacionalizmom nabrijano stivo. Opet se neko opterecuje Bosnjacima........Radije nek se osvrne malo oko "svoje avlije", taj Danijel Simic, kolumnist.

Чим си се ти тако ретардиран јавио и дао критику знамо да је текст одличан.

Citiraj:
Dakle link nije sa zvanicnog sajta Islamske Zajednice (dzemat= mjesna zajednica), a citiran je dio knjige nekog John-a koji nije nista drugo nego tamo neki John.

Јак ти аргумент. Сетићемо се да је и онај несрећник и издајник Ђерђ Балаш 1996. у Сарајеву певао "за децу шехида"...

Колумниста је одлично направио паралелу а некима се то очигледно не свиђа, а не свиђа им се је јер апсолутно тачно да се рат са муслиманске стране покушава приказати као свети рат против неких тамо окупатора и сличне приче.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 13:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
mirkoSa je napisao:
Е, ово сам написао децембра 2006. године у Независним новинама. Односно мислио сам да сам написао, јер је касније избачено у штампи. Наравно, нико ме није обавијестио о цензури. Стога је мени тада, као и сада, остало да сам одгонетам разлог. Тим теже, јер је то било поткрај једногодишњег пројекта у којем сам донирао по сублимиран чланак дневно, а који се за изречене ставове вадио на филм.

"Isjekli" mu dio teksta 2006. godine, a on se sada jada.
Zašto nije onda odreagovao?
Zašto onda nije javno prozvao Nezavisne novine zbog cenzure?
Zašto nije istog momenta prekinuo sa pisanjem kolumne?

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 16:24 
Majstor
Majstor

Nadoshlo mu iz glave u dupe.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 02:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Nemojte ga izgleda zajebaTo.....

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 03:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
zanimljiv clanak...i stvarno jadno i zalosno kakva smo mi drzava, kad izmedju dva najveca grada jebene table nema (u ovom slucaju iz pravca Sarajevo-BL)...da mi je znati sta se time postize??

Warren Buffett

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]