banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 21:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2008, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Ovde još samo fali citat: "Više volim rusko govno nego američku tortu"

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
spavac je napisao:
O tome kako zivi prosjecan covjek u americi pogledaj Sicko, mozda naucis nesto. gledajuci serije i ostale americke limunade u koje sluze uglavnom kao reklama neces vidjeti prosjecnog covjeka.

Limunade ne pokazuju realnu sliku kako prosjecan covjek zivi u USA ali pomenuti dokumentarac tkdj. ne pokazuje realnu sliku o prosjecnom USA gradjaninu srednje klase. Zivim u USA vec oko 15 god. i pogledala sam "Sicko".

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 01:07 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znaci sve je laz. :D

mozes li onda dati pravu sliku kako zivi ta srednja klasa.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 02:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
srednja klasa svuda slično živi.. zato i jeste srednja..

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 05:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Nov 2007, 05:31
Pozdrav iz Chemerike!

Za sve koji su zainteresovani, evo odlicnog dokumentarca (nije piraterija, film je postavljen preko google videa):

http://zeitgeistmovie.com/

U chemerici je situacija ni crna ni bijela, nego vishe 'nako siva, i svakim danom crne boje sve je vise...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Sicko nije los film, ali mislim da je reditelj dosta pristrasan u nekim svojim stavovima ... to je do sada vise puta pokazao. Uostalom, samo jedan film nikako ne moze dati realnu sliku nekog drustvenog problema ili fenomena.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 22:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
znaci sve je laz. :D

mozes li onda dati pravu sliku kako zivi ta srednja klasa.

Nije sve laz, a da bi ti dala pravu sliku kako zivi srednja klasa trebalo bi mi mnogo vise nego par redaka na ovoj strani...... kazi sta te interesuje, mada mislim da ti ipak ne zelis da promjenis svoj stav i misljenje prema USA.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 22:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Acrobatico je napisao:
Sicko nije los film, ali mislim da je reditelj dosta pristrasan u nekim svojim stavovima ... to je do sada vise puta pokazao. Uostalom, samo jedan film nikako ne moze dati realnu sliku nekog drustvenog problema ili fenomena.

Slazem se sa tobom u potpunosti.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 23:29 
staromodan
Korisnikov avatar

[quote="ljepota poroka"][quote="spavac"]znaci sve je laz. :D

mozes li onda dati pravu sliku kako zivi ta srednja klasa.[/quote]

Nije sve laz, a da bi ti dala pravu sliku kako zivi srednja klasa trebalo bi mi mnogo vise nego par redaka na ovoj strani...... kazi sta te interesuje, mada mislim da ti ipak ne zelis da promjenis svoj stav i misljenje prema USA.[/quote]

cuj, sto se tice foreign politics - nikad necu promjeniti misljenje kad je USA u pitanju. kad jedan gradjanin USA kaze da im je politika sranje i prestanu sa supljom pricom da su oni najpametnji a ostali glupi, e onda cu i ja da prestanem biti patriota. ne pricam ti ovo iz nekih filmova, vec iz druzenja sa amerima i sta misle o ostalom svijetu.
moje misljenje je da ne postoji vise srednja klasa, ni u jednoj drzavi.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 03:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

cuj, sto se tice foreign politics - nikad necu promjeniti misljenje kad je USA u pitanju. kad jedan gradjanin USA kaze da im je politika sranje i prestanu sa supljom pricom da su oni najpametnji a ostali glupi

Ne znam sa kim se druzis ali ljudi sa kojima ja radim i sa kojima sam u okruzenju svaki dan su ogorceni na americku spoljnu politiku, na predsjednika i politiku uopste. Zatim ne smatraju se najpametnijim uopste, cak naprotiv.
Malo generalno gledas na sve , da li znaci da ako si ti Srbin da si automatski podrzavao Milosevica i njegovu politiku?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 04:56 
staromodan
Korisnikov avatar

zapricat cemo se u vezi njegove politike. :D

nego kazi ti jesu li pozitivci ili negativci.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 10:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Evo sta ja mislim o Amerima....

http://www.teorijazavere.info/upload/video/juba.wmv

Isplati se skinuti i pazljivo pogledati.....jedan jedini JUBA!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 12:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
ovdje se previse generalizuje.
glupo je pitanje jesu li USA pozitivci ili negativci!!!
treba praviti razliku izmedju zivota obicnih ljudi i americke spoljne politike.

uostalom, oni su svoju vanjsku politiku definisali jos krajem II svjetskog rata i slijepo je se pridrzavaju.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 13:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Meni su vecina Amera jako dragi ljudi,srdacni i spremni da pomognu mnogo vise nego nasi ljudi. Mislim da su mnogo bolji od nas(ovo narocito). Ovdje govorim o obicnim ljudima kao sto smo mi, sto se tice politike ....... ne ulazim mnogo u ta polja jer mi je cesto neshvatljiva i nedodirljiva...... mislim da su Bush i njegova politika jako negativni, sto opet ne cini cijelu USA.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 13:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
Previse ste iskljucivi kad je USA u pitanju. Od losih stvari koje su se desile u skorije vrijeme ne vidite da nije ipak sve tako crno. Logicno je i sasvim bespotrebno naglasavti da USA trazi svoj interes u globalnom poretku, no isto tako neposredna korist od toga je takodje evidentna.

Spomenuste Bondsteel...recimo da se nasao neki pametan srbin (kao sto nije) umjesto hashima tachija i da se on prvi dogovorio sa bushom oko livade za bazu, kosovo bi sad bilo gdje jeste, tacnije manja bi bila steta nego sada. Dalje, samo se sjetite koristi koju su imali banjalucani od baze SFOR-a u ramicima. Pa koliko samo zemalja ima njihovu bazu?, da li su ugrozene njemacka, japan, turska, italija...???

@spavac
Zar su u vrijeme americkih protjerivanja indijanaca postojala ljudska prava kakva danas poznajemo?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 15:47 
staromodan
Korisnikov avatar

ista su ljudska prava, a glase sagni glavu nad jacim. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2008, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
vim je napisao:
Pa nisam rekao da su sto postotno u pravu i da nemaju nikakav interes, pogotovo u Iraku i tim srednjeistocnim zemljama. Ali recimo kod nas ne vidim da su nesto profitirali, a potrosili su milijarde. Isto tako, sjecam se ratnog vremena. Kad god su ponudili da se potpise sporazum za mir nasi politicari(diktatori) nece da potpisu. Kad su ispustili par bombica, poiticari potpisase. Naravno, zao mi je zrtava u tom vazdusnom bombardovanju i sam sam bio na udaru, ali shvatio sam da je to jedini nacin da se nasi diktatori natjeraju da potpisu mir. Jer da nisu to ucinili kod nas bi se ratovalo jos desetine godina. A ima i drugih zemalja. Recimo Sjeverna Koreja. Ljudi im umiru od gladi, prije par godina preko milion ljudi im umrlo od gladi i SAD im posalju hrane da ne umre jos vise. A njihov diktator pravi atomsku bombu da tuce SAD. SAD njih kruhom, a S Koreja bi njih atomskom bombom. Naravno, obicni ljudi nisu krivi sto im je diktator na vlasti kao sto ni mi nismo bili, bar neki od nas. Citao sam da Sjeverno Korejci bjeze preko granice cak u Kinu, a vladini sluzbenici ih upucavaju na granici. A znamo kako je u Kini. Mozete misliti u kakvoj covjek treba bijedi biti da bi bjezao u Kinu. A SAD sve to pokusava da sprijeci. Isto tako i u Iraku. Da nije SAD oni bi se poubijali medjusobno tamo. Znamo sta je radio diktator Sadam Husein dok je bio na vlasti. Slicno kao nasi politicari samo u daleko vecim razmjerama. Oni ako trose pare na rat tj usostavljanje mira njihovi stanovnici nisu gladni i imaju sve. Dok Irak, Iran, Rusija, S.Koreja, Avganistan itd., trose pare na rat a stanovnici im umiru od gladi.
Iako na prvi pogled Amerika izgleda da je agresor, razmislite malo i vidjecete da bi bez Amerike ovaj svijet bio u rasulu. Napadao bi ko koga hoce i ratovao bi svako sa svakim i bilo bi daleko vise zrtava.
Ako proucimo istoriju, vidjeli smo da su Amerikanci u pocetku 2 sv rata rekli da nece ici u nikakve ratove izvan njihove teritorije. Medjutim dodjose agresori na Perl Harbor i napadose ih. I otad su amerikanci rekli da moraju intervenisati preventivno.
Jer vidjeli ste, ako ne intervenisu dodjose fanatici u Nju Jork i sta uradise. I tako bi i dalje radili. Sjetimo se sta su Sovjeti radili svom stanovnistvu. Zato su Amerikanci bili protiv njih. Sovjeti su ulagali 70% sredstava u oruzje a stanovnistvo im umiralo od gladi. Amerikanci se bore protiv diktature u svijetu i protiv krsenja ljudskih sloboda iako priznacu, ne zato sto vole druge nego iz svoga interesa ali posredno pomazuci mnogima potlacenima koji zive pod diktaturom.

Mada ni sam nikad nisam vario americku spoljnu politiku i taktiku "preventivnih" ratova, zamisljajuci perspektivu svijeta sa gomilom svakojakih tirana poput Ahmadinedzada sa nuklearnim naoruzanjem, sve vise se slazem sa gore boldovanim tekstom. Bolje i los policajac, koji ce te s vremena na vrijeme "osin'ti" pendrekom po glavi, nego nikakav.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ауу ала се овде поједини налупаше...
Моје мишљење укратко.САД су најобичније смеће, гурају нос где им није место, налазе подложне политичаре који свој народ и земљу продају за паре(ево нпр. онај грузијски председник је типичан идиот и пример за такву сорту).
На крају крајева на свету не постоји ни једна земља која је прибилижно омржена као САД.То сигурно није случајно.Нико се није пробудио и рекао себи е од данас мрзим Америку већ су господа из САД то сама сазлужила.
Да нема САД не би било ни мртвих по Ираку, Афганистану итд.Тамо јесу били режими али тај народ је очигледно научио да живи са тим и није имао ништа против.
Неко спомену Индијанце. Знате како, каже се да злочин не застарева (то нам управо САД сваки дан говоре и трубе о некаквим српским злочинима), па ако је тако онда би САД требао да одговара за геноцид над истим.Зар не? Да не причамо о томе, како су они једина држава чији грађани не морају бити испоручени Међународном Суду Правде,а ево видите какав притисак врше на Србију да испоруче овог малог Ковачевића због тога што је у самоодбрани испеглао неког јевреја. То је сад скандал и Србија руши старо традиоционално српско - америчко пријатељство (сваки пут кад ово чујем сит се исмејем).
Друго грађани САД су гомила ретардираних идиота и дебила, који даље од САД не виде и онако како каже Си-Ен-Ен и уређај звани телевизор то се узима здраво за готово. Да Косово треба да је независно а то што немају појма где се Србија налази (а да не причамо о КиМ) није битно, као што се Буш сад позива на 21. век и независност Грузије а кад су нас гађали бомбама тада није био 20. бек и ми нисмо били независни.
Сад ћу да будем мало и прост.
Напуше се они мени курца сви, од Бенџамина Френклина до овог Мекејна.

И ево вам две праве песме:

http://de.youtube.com/watch?v=OtthxziaJh8

http://de.youtube.com/watch?v=F58r0cJ_h ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 14:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
vim je napisao:
Sto se tice USA, mislim da su oni u pravu. Treba siriti civilizaciju tamo gdje ne postoji. U tim zemljama sto si naveo vlada diktatura, a diktatori se izivljavaju nad slabijima. Treba neko jaci kao USA da ih nauci pameti. Napomenimo samo da nije bilo intervencije nato-a da bi kod nas jos vladala diktatura i rat. Zahvaljujuci njima zavrsio se rat kod nas i u mnogim zemljama. Naravno, bilo je dosta zrtava, ali bilo bi daleko vise da je diktator ostao na vlasti i nastavio rat.

Делимично јеси у праву али поред тога треба да знаш да они не иду тамо и не ратују ради просветитељства него ради нафте и многих других интереса... :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]