banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2008, 10:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
9. Maja je dan pobjede Fasizma i dan evrope, kako ga je svijet obiljezio, sta vi mislite o tome. :evil3: :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...obiljezavanje je proteklo rostiljdzijskisexualno...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 09:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
žaoka je napisao:
...obiljezavanje je proteklo rostiljdzijskisexualno...

je8**** sa rostiljem? :P

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2008, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
ginekolog je napisao:
9. Maja je dan pobjede Fasizma i dan evrope, kako ga je svijet obiljezio, sta vi mislite o tome. :evil3: :roll:

To je nesto poput 'Dana zena', 'Dana majki' i slicnih manifestacija. Sjetimo se nekoga/necega jedan dan, a sve ostale cemo - onako kako smo navikli. :roll:

Sva sreca da nisam prisiljena obiljezavati bilo koji dan - bilo cega.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2008, 23:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Taj dan svakako treba obiljeziti,jer sta bi bilo da nije bilo kako je bilo?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2008, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko zna sta bi bilo...nemoj mi samo reci da je antifasizam to sto vodi moderni svijet ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2008, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
pa nije bash ni fashizam lider....svud(a)

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 00:24 
Veteran
Veteran

Mi znamo sta je fasizam, ali sta bi bilo da je fasizam pobijedimo, sigurno je da ne znamo, jer mozemo samo da nagadjamo.
Znamo sta je i antifasizam, ali da li je i on ispunio nasa ocekivanja, i to sa sigurnoscu ne moemo znati, jer je neko ocekivao puno, puno vise, neko je zadovoljan sa postojecim stanjem, a neko je cak i nezadovoljan.
Sta je moderan svijet, veliko je pitanje, jer pod tim pojmom svi ne podrazumijevamo isto. Moderan svijet je po mom misljenju jos uvijek nesto imaginarno, nesto sto svako zamislja na svoj nacin.

Kad sam bio mali gledam kako se u jednom mjestu pravi velika stala zemljoradnicke zadruge. Bio je to u to vrijeme veliki poduhvat, a iz danasnjeg ugla gledanja jedno obicno nista, sto se kasnije i potvrdilo. I dok ja gledam kako to ljudi prave, naidje grupa radnika koja ide na posao. Gledaju oni tu stalu i komentaristu, sta se to pravi i cemu ce to da sluzi, a onda jedan od njih koji je bio bolje upucen u moderni svijet komunizma rece."Ma znate sta ljudi, u toj stali ce biti telad, pa kad mi radnici podjemo na poso, jednostavno svratimo u stalu, uzmemo jedno tele, zakljemo, i tu na raznju ispecemo jedan but,a ostalo ostavimo drugoj grupi ranika koja ide na posao, a onda svako sebi odreze onoliko koliko misli da mu treba mesa, stavi u torbu i na posao. U to ce biti dobro kaze drugi radnik", i tako oni odose na posao, pricajuci o komunizmu i modernom svijetu koji dolazi.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mi znamo sta je fasizam, ali sta bi bilo da je fasizam pobijedimo, sigurno je da ne znamo, jer mozemo samo da nagadjamo.
Znamo sta je i antifasizam, ali da li je i on ispunio nasa ocekivanja, i to sa sigurnoscu ne moemo znati, jer je neko ocekivao puno, puno vise, neko je zadovoljan sa postojecim stanjem, a neko je cak i nezadovoljan.

Radi se o tome da svi mislimo da znamo sta je antifasizam, jer je to kao sve sto nije fasizam. A onda se dese zarista u kojima fasizam "iznenada" postane nacin razmisljanja vecine. Iako isti niko ne naziva "fasizmom" , jer zaBoga fasizam je pobijedjen na kraju WWII. Fasizam je zabranjen na sve nacine, pa i semanticki, a to sto manifestacije istog i dalje cvjetaju na razlicitim zaristima u razlicito vrijeme, nikom nista.

Ono sto me plasi je sto se svasta da provuci u tzv. demokratiji. Pa dovoljno je otvoriti 5 youtube video klipova i naci cete barem isto toliko krajnje desnicarskih stavova ljudi ( da ne idemo u politiku ). Bojim se da fasizma ima mnogo vise nego sto smo toga svjesni.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2008, 01:20 
Veteran
Veteran

Slazem se, fasizma ima puno, puno vise nego sto mislimo, ne samo kod obicnih ljudi, nego i kod ljudi iz politickog zivota, sto treba da zabrinjava svakoga od nas.Kako sada stvari stoje fasistima u odori demokrata niko ne staje na put. Da li i globalna gledanja na svijet u sebi sadrze ideje fasizma tesko je sada kazati, ali danasnja desavanja u svijetu daju nam za pravo da mozemo tako tvrditi, to jest, da je fasizam u odredjenoj mjesi prisutna i u nekim globalnim gledanjima na svijet u kojem zivimo.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ja se protiv toga nisam ni borio,tako da i ne slavim. Imaju Božići,Uskrsi,slave i nove godine;
mislim da bi bilo pametnije da se nešto radi - osim smišljanja modernih praznika. Slavim i
svaki vikend...dosta mi je slavlja:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]