Citiraj:
nece niko da se zeni/udaje sa osobom za koju ne spatra da je perfektna.
A sa druge strane imas one koji premladi ulijecu u brakove,koji puknu jos u toku prve godine.Iza njih ostaju djeca sa razvedenim roditeljima.
A ko cemo iskreno,ipak vecina stanovnistva nema visoko obrazovanje( u RH npr. samo 5ili 8 %(ne sjecam se tacno),a da je na zapadu duplo povoljnija situacija u korist visokoobrazovanih(a ne vjerujem da je),to je opet jako mali procenat onih koji godine"trose" na obrazovanje umjesto na razmnozavanje.
Citiraj:
U Africkim zemljama ljudi nemaju znanja. A kultura i religija rade svoje. Zbog toga i imaju toliko djece a neznaju da se pitaju da li ce sutra to moci da hrane i obuku.
I onda kad ja kazem da ne zalim one koji gladuju ,a imaju po desetoro brace i sestara,pa se od nas trazi da im pomazemo,onda sam nehuman.
Citiraj:
Sto se mene tice, selo tipa zapad je super. Zivis u prirodi, udises cist vazduh, nema buke i galame, nema stresa, radis u gradu koji je tu negdje 10-15 minuta autoputem, sta ti god treba tu je na dohvatiti ruke a izbjegnes sav stres i negativnost koje nudi zivot u gradu, visoke kirije, skup parking ako ga uopste i nadjes, galama, kriminal itd...
Izvini,ali to ne znaci zivjeti na selu;zivjeti na selu znaci zivjeti od zemlj,a ne spavati na mirnom,da te budi cvrkut ptica , a nakon Kkornfleksa za dorucak,vozis se na posao u grad,u neku fabriku,proizvodis buku i otpad,zagadjujes zrak,a poslije posla nazad u mirnu oazu(ne napadam ,samo mi naislo

.