banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 17:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Nov 2007, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ili pak imaju nevidljive tockove na tabanima?
Ono sto me nagnalo da otvorim temu se desava vec par godina.
Napravljeni su prilazi za invalide na mnogim semaforima i raskrscima u gradu. Posto je poznato da je bicikliranje po kolovozu sport izuzetno opasan po zivot, biciklisti su prisiljeni voziti se pjesackim stazama. ALi je jako zanimljivo kako ce 90% pjesaka, ako su sami na semaforu, da se namontiraju bash na taj silaz za invalide, a ti se biciklom nabijaj po ivicnjaku :mad:
Jos vise volim scenu kad prelazim zebru, pjesak joj prilazi meni u sustret, vidi da idem biciklom, i posred invalidskog prilaza, pa ja kao jarac moram da se nabadam na ivicnjak :mad:
Citav zivot su mogli normalno da silaze sa icivnjaka, odjednom ni pod razno ne idu niz ivicnjak, nego svi preko tog invalidsko/biciklistickog, cak i na biciklistickim stazama :mad:
I tako svaki prokleti dan, aaaaaaaa :mad: :mad: :mad:

Poslednji put menjao Rakun_Slavko dana 06 Nov 2007, 12:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 10:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
Jesu li svi pešaci ŠTA??? Ok, skontala sam iz konteksta rečenice ali vidim da si besan pa ti opraštam :lol:

Da, to je velik problem za bicikliste....pa jel se prodereš na njih?? :lol:

Or somewhere in between.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Primitivne seljačine.
A šta reći za vozače koji neće da stanu nikad, znači nikad. Na pješačkom prelazu moraš da procjenjuješ svoje trkačke sposobnosti jer je cesta napravljena samo za aute, a pješak je manje vrijedno biće.
Kad odem u Slavonski Brod vidi se da sam iz Bosne.
Ljudi mi redom staju na prelazima bez semafora, a ja čekam jer ne mogu vjerovati da neće iznenada ubrzati i zgaziti me. Normalno postoje izuzeci, ali kod nas je divlji zapad. :mad:
Ode ja offtopic, ali morao sam. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 12:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
dzabaleban je napisao:
Primitivne seljačine.
A šta reći za vozače koji neće da stanu nikad, znači nikad. Na pješačkom prelazu moraš da procjenjuješ svoje trkačke sposobnosti jer je cesta napravljena samo za aute, a pješak je manje vrijedno biće.
Kad odem u Slavonski Brod vidi se da sam iz Bosne.
Ljudi mi redom staju na prelazima bez semafora, a ja čekam jer ne mogu vjerovati da neće iznenada ubrzati i zgaziti me. Normalno postoje izuzeci, ali kod nas je divlji zapad. :mad:
Ode ja offtopic, ali morao sam. 8)

vjeruj mi, kod nas nije najgore. kad sam u sarajevu prelazio na pjesackom ulicu, trebalo je 5min da se rascisti saobracaj i da predjem, jer niko nije htio da stane, cak ni ne uspore, a mislim da je po pitanju toga u bg pakao. pa tamo ni semafor ne gledaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ali brate i pesaci u Sarajevu su ludaci. Prelaze ulicu gde i kada stignu bez obzira sto im je crveno. To se sav šljam sprao sa brda i svi seljaci sada zive u sarajevu, pa i nije cudno jer ljudi ne znaju sta je semafor i za sta sluzi :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, ima svakakvih vozača ludaka, mislim, moraš riskirati svoj život kad prelaziš propisno zebru..ali jbt ima ludaka pešaka, najbolji su mi oni što krenu da pređu zebru, pa stanu, pa jebem mu mater oće preći ili će sačekati da ja prođem nisam vidovita da znam...

Or somewhere in between.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
slayerized je napisao:
Ok, ima svakakvih vozača ludaka, mislim, moraš riskirati svoj život kad prelaziš propisno zebru..ali jbt ima ludaka pešaka, najbolji su mi oni što krenu da pređu zebru, pa stanu, pa jebem mu mater oće preći ili će sačekati da ja prođem nisam vidovita da znam...

Nije ni on vidovit da zna hoces li ga pustiti ili ne...a njega ce vise boljeti ako ipak krenes.

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne, on vidi da se ja krećem sporo, ali ja mislim da je problem u tome što malo vozača ima praksu da stane, pa se jadni pešaci zbune kad neko stane tako da ne zanju dal da sačekaju ili da pređu.

Ovo govorim i iz ugla jadnog pešaka.

Or somewhere in between.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
slayerized je napisao:
Ne, on vidi da se ja krećem sporo, ali ja mislim da je problem u tome što malo vozača ima praksu da stane, pa se jadni pešaci zbune kad neko stane tako da ne zanju dal da sačekaju ili da pređu.

Ovo govorim i iz ugla jadnog pešaka.

Znas kako...ti dok skroz ne stanes pjesak ce cekati...jednostavno je nezgodno prelaziti dok se automobil krece prema tebi pa i najmanjom brzinom. Zato ja kad pustam pjesake potpuno stanem i dam znak rukom. Taj znak rukom je mnogo vazan jer onda pjesak moze biti siguran da smije preci.

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
pješak je uvijek u pravu, jedino nije ako se baš baca pod auto iz suicidalnog impulsa.

vozač autom može usmrtiti pješaka, pješak vozača ne može. ( ovim je sve rečeno)

što se tiče ovog rakunovog uvodnog posta, pa što te to nervira? mi biciklisti vozimo po stazi koja nije biciklistička, već je predviđena za pješake. pješak je uvijek u pravu. na toj stazi pješak ima prednost. imaj strpljenja. ako on griješi na invalidskom izlazu, griješiš i ti.. on je za invalide, nije za bicikliste :wink: :lol: slažem se da su kod nas ljudi gori od stoke, kad navale negdje ko horda, niko nikog ne gleda.. to je samo zbog tog ašto je bila tako široka i velika livada u Glamoču, pa se navikli.. kad to shvatiš, biće ti lakše 8)

kod nas nema osnovne kulture ni u čemu, zašto je očekujete u saobraćaju? to meni ništa ovde nije čudno.. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
XIX century je napisao:
kod nas nema osnovne kulture ni u čemu, zašto je očekujete u saobraćaju? to meni ništa ovde nije čudno.. :-?

E,ljudi mozda ce cudno da zvuci ali nasi ,,primtivci``su mila majka naspram Maltezana....Ono tamo je strasno..sve neke uske ulicice...a likovi nalozeni na brzu voznju..uzas...jos dok se naviknem da voze lijevom stranom...ma strasno i Bg je nista za onaj lavirint....

A sto se tice uvodnog posta...slazem se..i sama sam vise puta imala priliku da dozivim isto...pozeljela sam da me niko ne zna pa da se posteno izvristim...al jbga..naviknes se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znam da je pjesacka staza za pjesake, a ne za bicikle, rolere i trotinete, nazalost, ulice su uske, vozaci ne fermaju nista sto nema tonu gvozdja, pa je bukvalno opasno po zivot voziti kolovozom - ja sam se pravio pametan i postovao zakon nedelju dana, ni krivog ni duznog me udario automobil, od tada kolovoz ne postoji za mene, draza mi je moja glava na ramenima. Ni invalidski prilaz nije pravljen za pjesake a koriste ga mahom, a dozvolicete mi da izjavim, da su u toj "nepravilnosti koriscenja" ipak osobe na tockovima te koje imaju debelu prednost pri koristenju prilaza.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Potpuno si u pravo za ono da stanu baš na silaznicu za invalide/bicikle. To je i mene uvijek nerviralo... Zato ja nikad ne stanem tu, al zato stane 5 drugih ljudi i opet biciklista ne može proći.
Ovdje imaju staze za bicikle i to napravljene rozim pločnikom, dok je pločnik za pješake siv. Niko ne gazi p obiciklističkoj stazi, čak ni na mostu gdje je preusko da se 2 pješaka mimoiđu. Al eto, to je naša kultura i to ti je... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
EiLeen je napisao:
Zato ja nikad ne stanem tu, al zato stane 5 drugih ljudi i opet biciklista ne može proći.
:

pustim njih 5 ispred sebe ( treba par sekundi sačekati) i onda ja za njima. kraj priče..

pa ovde sam navikla na guranja, laktanja, isprečavanja, dizanja nosina posvuda: na kasi u samoposluzi, u ordinacijama, u bankama.. što bi na trotoaru bilo drugačije? to je odraz našeg mentaliteta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 08:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Meni se dešavalo da se pješak progura ispred mene, na rampi, dok čekamo zeleno. Samo što ne stane na kolovoz... :D

Ja sam se navikao, ne vole ljudi da se penju na trotoar i ne razmišljaju o biciklistima, što je i za očekivati. Na kraju krajeva, biciklisti bi trebali da se voze po biciklističkim stazama, eno nam jedne u Boriku... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blue je napisao:
Meni se dešavalo da se pješak progura ispred mene, na rampi, dok čekamo zeleno. Samo što ne stane na kolovoz... :D

Ja sam se navikao, ne vole ljudi da se penju na trotoar i ne razmišljaju o biciklistima, što je i za očekivati. Na kraju krajeva, biciklisti bi trebali da se voze po biciklističkim stazama, eno nam jedne u Boriku... :D

Jeste, ta traka jedino ako imas bicikl za terensku voznju, sa masivnim gumama i odlicnim amortizerima...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]