Iskreno receno meni se sve napisano svidja.
A mama i tata se vjerovatno ne zabranjuju u smislu da djete kaze "drugarice uciteljice boli me pupa, mozete li nazvati moju mamu da dodje po mene i odveze me doktoru?", vec u smislu da drugarica uciteljica kaze : "sva normalna djeca imaju mamu i tatu, a zatim imamo i one druge koji imaju mamu i mamu"...
Problem je sto smo ravnopravnost spremni prihvatiti samo deklarativno, a realno ipak nismo...samo smo iskompleksirane p*cke i zelimo biti fensi i napredni pa volimo govoriti da jesmo, da smo tolerantni, volimo sve ljude i slicno...a cim se na horizontu pojave "drugaciji" odmah se hvatamo za kamen...
Gej je okej, ali sve dok nastavnik to ne govori u skoli,...
Gej je okej sve dok ne zivi u mom ulazu...
Gej je okej sve dok svi cute o tome i dok se gejevi skrivaju duboko u sumi...
Zene su ravnopravne, sve dok ne dodjemo kuci i skinemo smrdljive carape koje ta glupa kucka moze:
ili oprati
ili cemo joj slupati zube...
Zene su ravnopravne sve dok cute dok im muzeve trpaju sve sto hoda na dvije noge (mada neke ni to ne ogranicava), ali ako ta ravnopravna zena iskoristi ponudjene drazi nekog drugog nabreklog penisa u erekciji onda je ona drolja koju je najbolje svuci golu, razapeti na glavnom trgu i kamenovati...
Ali sve je ok dok sami za sebe kazemo - mi smo sirokih shvatanja, tolerantni i otvoreni...
I pogotovo se slazem s tim da drzava treba uskratiti novcanu potporu onima koji sire netoleranciju.
Uzeo bi pare od drzave, pare koje je drzava prikupila i od zena i od crnaca i od nevjernika i od homoseksualaca - i onda bi poducavao djecu kako su zene nistavne i predstavljaju samo zlo, kako su crnci manje vrijedni, kako ce nevjernici da gore u paklu, (ali ih je radi predostroznosti bolje sto prije sve dici u vazduh), kako su homoseksualci sljam koji treba na najbrutalniji moguci nacin ukloniti sa lica zemlje...
Takodje ne vidim nista lose u tome da se na casu seksualnog obrazovanja govori o seksu, a ne o oprasivanju cvijeta krilima pcelice Maje...
A seks je mnogo vise od bracnih duznosti u misionarskom polozaju...
Bilo bi mi drago da moje djete na casu seksualnog obrazovanja uci o svemu sto seks nosi s naucnog stanovista...pa i o promjeni spola, jer je i to dio ljudske seksualnosti...
Bitno je da djete od malena nauci prihvatati razlicitosti koje nikoga ne ugrozavaju...tako ce, na kraju krajeva, lakse prihvatiti i svoju seksualnost...