banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Sahrani moja baka muza, sa kojim je provela 50 i kusur godina zivota i pola sata poslije toga nasmija se svom praunucetu. Licemjerna?? Lazna osjecanja?

Kad procitah (konkretno) za Tosu, bi mi zao, nisam mogla da vjerujem, napisah "zao mi je", ali da sam se trgala od suza, bola, tuge i slicno - nisam. Pretpostavljam da je vecina forumasa isto odreagovalo. Elem, poenta kao sto rekoh, ja ne poznajem ni Tosu a ni gospodina koji poginu na biciklu. Ali je Tose kao pjevac (ili nekome Nino ili bilo koja druga javna licnost), bio sigurno vise "prisutan" u "nasim" zivotima nego g.Stankovic ili bilo ko drugi cija smrt prodje, za ovaj forum, neopazeno. Radi se cisto o razmjeni ifnormacija, a ne o tugovanju, zalovanju i ko zna cemu.
Cini mi se da ste malo pretjerali u analiziranju banalnih stvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Helena je napisao:
Sahrani moja baka muza, sa kojim je provela 50 i kusur godina zivota i pola sata poslije toga nasmija se svom praunucetu. Licemjerna?? Lazna osjecanja?

Pa ako je sekund prije toga kukala i zapomagala onda je nesto od toga lazno. Ko kad zena place sto joj nema muza sa ratista, pa kad dijete uleti u sobu ona se pravi da je sve uredu, smije se i brise suze. Tu je smijeh lazan. Ali to nije licimjerstvo. Isto tako nije licimjerstvo kad si hepi pa ti dodje neko i kaze da ti je umro tata pa se rasplaces. Ali je licimjerstvo kad neki lik polomi nogu i ti kazes "sta me boli ckura za njim i njegovom nogom" a kad ga sretnes na klupi kazes "ajoj chova sta je reci, bas bedak"

Aj nebitno je. Ako je licimjerno licimjerno je, ako nije nije. Daj boze da su svi oni izlivi osjecanja bili iskreni!! Daj boze da sam ja utripao. Mada mi se ne cini tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Grijesis, i kad je covjek najtuzniji postoje momenti kad se nesvjesno nasmije. I to nema nikakve veze sa licemjerstvom. Kroz suze, ali se nasmije. Ne radi se samo o tugovanju za umrlim, nego u mnogim tuznim situacijama. Nikad ti se nije desilo da si uzasno mnogo tuzan i u momentu te neko, bar na sekund, razveseli toliko da ti izmami osmijeh? Ne samo tebi, nego bilo kome drugom.
Poradja se zena u radjaoni, ali zakomplikuje se, umre. Muz tuzan, "pretuzan", pokazu mu bebu, on se "nasmije". Sta je tu lazno??

Hocu da kazem, lazna i iskrena osjecanja se ne mogu tek tako prepoznati. Vremenom mozda, ali u "u tom momentu" ne mogu. Moje misljenje :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Dosta puta sam cula od ljudi koji su cesto na sahranama , kako ljudi, a vecinom ukucani koji su u najvecoj zalosti, pocnu u jednom momentu da se smiju. Moja mama kad se sahranjivao njen otac, ja sam bila tad mala, ali mi je ona pricala kako su se oni, djeca, djeca od pokojnika poceli smijati, a toliko su ga voljeli, nisu mogli hodati od zalosti ... ali u tom momentu dodje nesto smijesno, ona kaze da nije mogla kontrolisati taj osjecaj, kao ni ostali, jednostavno je nesto tjeralo da se nasmije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Helena, Pa ja tako nesto i napisah. Smijeh kroz suze i nije bas neki smijeh, to sam mislio. Jesi ti u tom momentu mozda srecna ali nakon toga se vraca tuga, ne odlazi tako lako. Opet kazem, bilo bi fino da grijesim, ali ne vjerujem.

@Leona, tesko da je to ovde slucaj...

Nebitno jebote, ono sam samo kao primjer naveo, cak i da ima izuzetaka nebitni su... ja mislim da je licimjerno i gadi mi se ponekad.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
VeLiKi_ je napisao:
1. umre ti neko drag, ostaje rupa koju je veoma tesko zakopati.

није веома тешко, но је немогуће...

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nebitno jebote, ono sam samo kao primjer naveo, cak i da ima izuzetaka nebitni su... ja mislim da je licimjerno i gadi mi se ponekad.

Udaaahni...izdahni...Udaaaahni.... :D :D :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Bik je napisao:
XIX century je napisao:
Frida vam je dobro rekla.. ovim prozivkama vi zapravo pokazujete da vas tangira smrt tih poznatih osoba, samo vas dotiče iz malo drugačijeg ugla. :roll:

Frida je bila malo nervozna pa je svasta smijesno zakljucila.

A tvoji su zaključci naprosto genijalni! Ups, opet sam nervozna... :lol:

edit:
Šalu na stranu: Takvih ljudi koji su licemjeri ima, uvijek će ih biti. Malo je teško procijeniti preko interneta da li neko stvarno žali za nekim ili ne. Uglavnom, ne treba da te to toliko nervira, nemoj ići na takve teme i gotova priča.

Poslednji put menjao Frieda dana 21 Okt 2007, 22:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
VeLiKi_ je napisao:
znaci sad sam sve ukopcao..on je onaj koji je donirao milion dva za izgradnju djecije klinike? a ne, to je onaj sto je pokrenuo akciju obnove i rekonstrukcije porusenih vrtica na sirem podrucju republike srpske kao i ostatku bih? ili to bi onaj sto je pokrenuo onu fondaciju za stipendiranje studenata? ajoj sad sam se bas sjebao, majke mi, sto je takva velicina napustila ovu ravan postojanja....

VeLiKi_ je napisao:
e vidis, to je retardirano. od nje se trazi da place. znas, velika je to stvar, umro je predsjednik republike za kojeg 45% republike nije znalo ni kako se zove. dok nije uveo stipendiju velikodusno je nazvavsi po sebi. il ko je vec izabrao to ime

Kakav si ti licemer...

Kao fol... jebeš Ninu, ko je on, šta je on, čime je on doprineo razvoju mladih, nije nam ovo, nije nam ono..šta ću njeg žaliti.. A onda je ovamo... "Koji Milan Jelić, šta on, ko on..uveo stipendiju, misli da je uhvatio Boga za muda, šta ko ima tugovati za njim.." Živo me zanima kakve karakteristike treba imati neka medijska ličnost da bi ti žalio za njenom smrću..

Btw., stipendija je nazvana "Dr. Milan Jelić" po njemu posthumno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
BlackHand je napisao:
jebeš Ninu

ko je nina? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Leona je napisao:
Dosta puta sam cula od ljudi koji su cesto na sahranama , kako ljudi, a vecinom ukucani koji su u najvecoj zalosti, pocnu u jednom momentu da se smiju. Moja mama kad se sahranjivao njen otac, ja sam bila tad mala, ali mi je ona pricala kako su se oni, djeca, djeca od pokojnika poceli smijati, a toliko su ga voljeli, nisu mogli hodati od zalosti ... ali u tom momentu dodje nesto smijesno, ona kaze da nije mogla kontrolisati taj osjecaj, kao ni ostali, jednostavno je nesto tjeralo da se nasmije.

Mene bogme nije natjeralo... Užasno je teško prihvatiti smrt voljene osobe.
A ovo pisanje R.I.P. po forumu je više iz poštovanja kad neko umre. Da li je iko od vas išao na sahranu drugaričinog oca kojeg nikad nije upoznao? Naravno da ćeš izjaviti saučešće. To je stvar kulture. Ne žališ za nekim koga nisi znao, žao ti je što se osoba bliska tebi tako ražalostila, pa tuguješ s njom. Al prirodno je da ti ne možeš biti tužan kao neko ko je poznavao/volio tu osobu.
Toše je imao neku sliku dobre osobe i mnogi su žalili za njim uključujući i mene. Bio mi je uvijek simpatičan. Al naravno da nisam plakala za njim.
Ako izađe obavijest na forumu da je umrla neka poznata ličnost na forumu, ne znači da neko plače ako stavi :( ili :cry: smajlija. Jednostavno ti bude krivo ako pročitaš da je umro neko mlad, simpatičan, perspektivan.... A za Ninu nisam ništa na pisala jer mi je naprosto svejedno. Ne bih se sjetila ni da postoji da niste stavili temu o njegovoj smrti.
@Nerevar: znam da si se šalio da ćeš se smijat na nečijoj sahrani...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
EiLeen je napisao:

curo narušavaš moj imidžmentalno nestabilne osobe. jel znaš koliko sam se trudio da ga izgradim???? now shu! shu! be gone pest!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
BlackHand je napisao:
Kakav si ti licemer...

stipendiju sam dodao jer citav forum vrvi i melje o tome

BlackHand je napisao:
Btw., stipendija je nazvana "Dr. Milan Jelić" po njemu posthumno.

napisao sam kakogod jer ne znam nit' me pretjerano interesuje.

VeLiKi je napisao:
ili to bi onaj sto je pokrenuo onu fondaciju za stipendiranje studenata?

kad si vec povezao moj quote sa zakljucane teme o nini za mojim quoteom iz ove nove teme i tako ih lijepo izvukao iz konteksta, sto onda lijepo i ne napises da si ti prvi pljuvao po fondaciji koja je nazvana po preminuloj marioneti koja je nosila laskavu titulu predsjednika, kako to gordo zvuci? znas, sjecas se vec, po kojoj osnovi su dobijene stipendije, sto studenti iz inostranstva, sto studenti sa privatnih fakulteta, sto mene nema na spisku a bas sam lijep, fin i pametan...ti si bas zalio za jelicem...

stvarno se ovdje mora crtati, al na zalost nemam taj talenat ko bik da to lijepo uradim. posto ga ne mogu dostici, onda necu ni pokusavati i svoje ucesce na ovoj temi cu zavrsiti jos jednim odgovorom. naime:

EiLeen je napisao:

ostavi ga na miru, mislio je na moju sahranu!

et...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2007, 00:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Bik je napisao:
Ti da ga stvarno zalis, ne bi to objavljivao na forumu, jer te ne bi bilo briga za to da drugi vide tvoju pregolemu tugu. "Ej! Ej i meni ga je zao!!! Evo vidi kako placem!!!"

Znaš kako:
1. rekao si da nemaš ništa protiv informisanosti. Dobro. Neko je postavio temu: umro Nino. Postavio je da bi upotpunio podforum Novosti i dešavanja sa novom informacijom, pa kakva ona bila. Jel? Nije OBJAVIO svoju pregolemu tugu da bi drugi ljudi to vidjeli, nego novu informaciju.
Barem ja tako pretpostavljam. Tako bih ja uradila.
2. ja mislim da nemaš pojma iz sopstvenog iskustva (nadam se da je tako!) kako je kad neko tvoj drag ode sa ovog svijeta. U čovjeku se lomi sve moguće i nemoguće, tako da nije čudo da neko u toj zbrci napiše dva posta skroz drugačijih sadržaja: veselog i tužnog. Ja ako sam u jednom postu napisala da mi brat nedostaje, a poslije toga napisala neki vic na humoru, ne znači da mi moj brat više ne fali, nego da sam taj osjećaj na momenat potisnula. Da li je to licemjerje?
Da li je licemjerje što ja imam potrebu da izbacim iz sebe sve ono što me tišti posljednje 4 godine od kako mi brata nema?
Da li su licemjerje upravo ove linije koje čitaš jer OBJAVLJUJEM svoju tugu?
Da li ja iskreno ne žalim za svojim bratom jer OBJAVLJUJEM tugu da je svi vide?
Ili je to možda samo neki moj vid pražnjenja?

Šta fali ako neko napiše da žali za nekim, a potom se vrati na veselu temu o Ljubinku?
Koliko vremena taj čovjek ne smije pisati o veselim stvarima da ti to ne bi smatrao licemjerjem?

Uostalom, Biče, čovjek je društveno biće i sasvim je normalna pojava da ima potrebu da podijeli sa drugom individuom nešto što mu leži na srcu, bilo to tužno, veselo, lijepo, ružno...

Sad sam nasra-a svega i svačeg, al eto došlo mi da se ispraznim.
Da znaš da me je još jedan član ovog foruma kritikovao što ,, razvlačim svoju ličnu tragediju po forumu".
Možda ste i u pravu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 06:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
VeLiKi_ je napisao:
kad si vec povezao moj quote sa zakljucane teme o nini za mojim quoteom iz ove nove teme i tako ih lijepo izvukao iz konteksta, sto onda lijepo i ne napises da si ti prvi pljuvao po fondaciji koja je nazvana po preminuloj marioneti koja je nosila laskavu titulu predsjednika, kako to gordo zvuci? znas, sjecas se vec, po kojoj osnovi su dobijene stipendije, sto studenti iz inostranstva, sto studenti sa privatnih fakulteta, sto mene nema na spisku a bas sam lijep, fin i pametan...ti si bas zalio za jelicem...

Sad je već jasno da si ti prolupao.. Kakve veze ima Jelić, koji je 10 dana ranije preminuo sa dodeljenim stipendijama?! I da je bio živ kad je vršena podela opet ga se niko ne bi ni setio u tom kontekstu...Tako da to što sam je "pljuvao" po stipendiji zaista nema nikakve veze sa njim.

I da, bilo mi je žao što je umro predsednik republike, čije bi ime svaki poluobrazovan građanin morao znati, s obzirom da je on jedna institucija, tako da je lična sramota onih koji nisu znali ko im je predsednik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pobogu prasice... to kad ti zalis za svojim bratom ne moze da se uporedjuje sa onim kad neko zali nekog ninu. To i pokusavam da pokazem. Kada neko izgubi brata, i kada neko u novini procita da je umro nino, su dve stvari razlicite koliko i mrak i svijetlo.

Citiraj:
1. rekao si da nemaš ništa protiv informisanosti. Dobro. Neko je postavio temu: umro Nino. Postavio je da bi upotpunio podforum Novosti i dešavanja sa novom informacijom, pa kakva ona bila. Jel? Nije OBJAVIO svoju pregolemu tugu da bi drugi ljudi to vidjeli, nego novu informaciju.

Pa nisam se ni zalio na temu. Rekao sam vec dosta puta da nije problem u tome sto neko zeli informaciju. I nisam ja ovo uputio direktno BlackHandu, da ne bude zabune, posto mi se cini da je ima.

I dalje opet, da ne idem u detalje tvog posta, ne moze se porediti smrt bliske osobe sa smrcu neke "poznate" licnosti. To sta se lomi u nekome ko je igzgubio brata je jedna stvar, a ono sto se lomi u nekome zbog saznanja da je umro nino, je druga stvar. Ako nista drugo, razlika je u intenzitetu, i zato me nervira kad neko zbog smrti neke desete osobe kuka i zapomaze, ili se zgrazava i pati zbog bolesne i gladne djece afrike, prezderavajuci se uspt svojim podgrijanim sendvicem iz 5+, sa pekom sirom ajvarom povlakom majonezom kecapom zelenom salatom i krastavcima. I malo ruske za svaki slucaj. Nemojte me pogresno shvatiti, nemam nista protiv dobrog sendvica, ali brate, nemoj onda srat kako ti je tesko kad cujes koliko djece dnevno crkne od gladi. Jer da ti je tesko, ti bi nesto uradio po tom pitanju. Ostao doslijedan ili kako drugacije da kazem. Kad ispred tebe covjek umire od gladi, a ti imas sendvic u ruci, sta uradis? Das mu sendvic. Neces ga gledat kako umire, jest svoj sendvic i reci "ccc, steta, mlad covjek..." Kad ti je covjek koji umire od gladi pred ocima, ili momak koji se toliko trese da ne moze ni da pogodi venu sjedi pet metara od tebe, ili neki bolesnik iskasljava krv na tebe, to te pogadja, i tad su osjecanja (bar bi valjda trebala biti) iskrena. Ali kad je to tri hiljade kilometara od tebe, daleko od ociju, to te ni najmanje ne pogadja, sto se vidi po tome sto ne pokusavas da pomognes. Sto opet malo koga sprecava da da svoju osudu, ili izjavi svoju tugu i patnju zbog te jelte velike nesrece... majku im jebem kapitalisticku, i onda odem u mekdonalds da se najedem... i ostali fazoni...

Tuga i patnja su trvv, ne kazem da treba ostati ravnodusan. Nije tema ni to sta je licimjerno a sta ne. Nego je tema da licimjerja ima i da je sranje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 12:45 
Ovaj vader me stalno tjera na razmishljanje. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]