banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Podrzavate li sverc i prodaju sa utajom/izbjegavanjem poreza?
Da 31%  31%  [ 5 ]
Ne 69%  69%  [ 11 ]
Svejedno mi je 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 16
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Okt 2007, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Osudjujete li ga, ili ga gledate kao neminovnost?
Pod ovim mislim na prodaju sa ilegalnim izbjegavanjem placanja poreza, bilo na veliko, ili ponekad, po jedan ili par komada neke robe.
Kakav je vas stav?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
vidim da su svi glasali ne osim mene. Zasto? Zato sto sam imao iskustva s tim i sto sam vidio da onome ko placa poreze posteno natovare toliko poreza da bi pokrili one koji ne placaju. Sve sam uredno placao. Sljedeci put kad bih nesto radio izbjegavao bih sve sto mogu da izbjegnem. Slazem se da treba placati poreze u normalnim zemljama gdje je sistem sto vise zaradjujes-vise placas. Ali kod nas je obrnuto- sto manje zaradjujes-vise placas(procentualno). Vecina onih koji puno zaradjuju izvuku se nekako, ne znam kako, da li imaju veze ili podmite nekoga, ne znam. U svakom slucaju uvjerio sam se da mali poduzetnik ne moze opstati ako placa sve poreze koji su propisani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
naravno - protiv
da bi mogli da ocekujemo od drzave ista dobro za sebe moramo da dajemo taj "dug" - svejedno u zapadnim demokratijama taj fazon super funkcionise i zato su one -bogate i jake- - i onda kada treba izganjati pravdu i blagostanje za svoje gradjane....
(naravno tu je bitna i raspodjela istog sto je kod nas poprilican problem.... ali od nekud se mora krenuti - najbolje od sebe prvo!)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Drzave i zakone kroje ljudi koji su kao takvi veoma podlozni. Zato i neki Zakon ne mora biti dobar za sve, vec samo za neke ;)

A ti neki uglavnom imaju bolesno puno novca sa kojim mogu placati ,,usluge,, uokolo da bi bili jos bolesnije bogatiji.

Tako vam danas svijet funkcionise, kroz veze velikog kapitala i visoke politike. Zato svugdje, ama bas svugdje, mali privrednik trazi i najmanju mogucnost u zakonima da zadrzi sto vise novca kod sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
ja sam protiv utaje poreza definitivno !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 12:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Takođe protiv utaje poreza!
Ko ima obavezu prema državi da ga plati, i treba da ga plati, bez obzira na činjenicu što postoji veliki broj onih koli porez ne plaćaju, i izvlače se s tim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 12:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2007, 09:47
Definitivno protiv poreske utaje. 8)
Ko laže taj i krade, a ko krade taj je lopov i treba u zatvor. Kod nas su najmoćniji ljudi postali najmoćniji upravo zbog utaje poreza. Moramo biti svjesni činjenice da se novcem sve može kupiti pa i organi koji bi trebali zatvarati takve likove. Sad odatle postoji bezbroj kombinacija ko, s kim, koliko meni koliko tebi itd.
Na kraju su oštećeni oni koji su najmanje krivi - učenici, studenti, socijalno ugroženi građani, penzioneri, infrastruktura, kultura itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
vim je napisao:
U svakom slucaju uvjerio sam se da mali poduzetnik ne moze opstati ako placa sve poreze koji su propisani.

upravo tako.
Inace, podrzavam utaju poreza kad su plate u pitanju. Jer ipak je 50% (jel ?) mnogo (da znam, u Italiji je 100%).
Ali utaju poreza na neke prozivode, stim se ne slazem.
sve ovo vazi kada je preduzece malo. Medjutim, za one velike firme koje mogu sebi da "priuste" placanje svih poreza a ne rade to, treba "na lomacu"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]