Citiraj:
JAK KAO BIK
Boža Krićković (67) iz Beograda zubima može da podigne džak cementa od 50 kilograma!
BEOGRAD - Šezdesetsedmogodišnji Boža Krićković iz Beograda, verovali ili ne, zubima može da podigne džak cementa od 50 kilograma! Ovaj povratnik iz Nemačke, koji trenutno živi u naselju Šangaj u Batajnici, rođen je 1940. godine i kaže da se od malih nogu bavi raznim sportovima, ali da mu je bodi-bilding najdraži!
- Ma, ja mogu nekoliko puta dnevno da dignem džak! Jak sam ko bik! Dok sam radio po gradilištima u Nemačkoj, vazda sam nešto podizao. Dok svi radnici sede na pauzi, ja nađem džak cementa pa ga uhvatim u ruke i dižem iznad glave. Ostali gledaju i ćute, al' su se jednom navrzli i da me namagarče.
- Naime, izbušili su na sitne rupice jedan džak cementa i to tako da pukne kad ga podignem iznad glave. Džak puče, a onaj cement se sav prosuo po meni - prisetio se Boža svog početka, kad je pre više od četvrt veka stigao na gradilište u malom mestu blizu Kelna.
- Tada sam rešio da im ne ostanemdužan za ovu neslanu šalu. Probam sa džakom u zubima i, gle čuda, zubi izdržaše! Onda počnem ja da vrebam i da čekam pravi trenutak. Jednog dana stiže paleta sa cementom, a svi radnici umorni. Ja im kažem "nemojte sad zubima da ga prenesem", a svi zinuli u čudu. I naravno, odmah padaju opklade - priča on.
- Uzmem jedan džak u zube i podignem, a Nemci ne mogu da veruju! E, od tada su prestale šale na moj račun a ja lepo pokupio opklade.
Da stvar bude još luđa, Krićković kaže da su svi zubi njegovi, a kod lekara nije bio još od malih nogu.
- Normalno živim, mada i danas, od kada sam se vratio u Srbiju, umem da ustanem oko tri, četiri ujutru pa da se lepo istrčim kroz batajničku šumu. Obavezno radim sklekove svaki dan, a i od fizičkog rada ne bežim.
- Nije mi samo sport sačuvao zdravlje već i lepe žene. Do sada sam bio u dva braka i obe ćerke su mi ostale u Nemačkoj. Lepo se slažemo i obilazimo, ali su one htele i dobile njihovo državljanstvo, a to mene ne zanima.
U JNA, pa preko grane
Po dvorištu u kojem je podigao kuću šetaju se mace, kaže, kud god da ide one ga prate. A i komšije iz Šangaja već su navikle na ovog neobično vitalnog starinu. Odakle Boža u Nemačkoj? Kaže, odslužio je dve godine u mornarici JNA, pa "put pod noge".
- Takvo je bilo vreme, šta ćeš. I nije mi žao nijednog trenutka, iako je često bilo teško, vuče nostalgija. Pa, tamo sam i naučio da se bavim sobom i svojim zdravljem - zaključio je Krićković, nesuđeni srpski šampion u podizanju džaka cementa zubima. Ako ništa drugo, bolju reklamu za zdrave i jake zube još niko nije izmislio.
potpis za sliku: Nesuđeni srpski šampion u podizanju džaka cementa zubima... Krićković