banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Nojev sindrom
PostPoslato: 02 Apr 2007, 00:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
http://www.galaksija.com/nojev_sindrom.htm

Citiraj:
Simbolika cijele priče je u tome da kada čovjek prati određene znakove i intuiciju, on može da primjeti kada se u oblasti u kojoj živi sprema neka katastrofa. Tako oni koji slušaju taj ‘unutrašnji glas’ i adekvatno reaguju, odnosno, pripreme se za to, imaju dobre šanse da opstanu, dok oni koji su ignorantni, pa čak i ismijavaju one koji se pripremaju, postaju na kraju žrtve te iste katastrofe. Tako čovjekova sposobnost da primjeti te “znakove pored puta” kao i adekvatnost njegove reakcije, zavise od razvojnog stepena njegove svijesti ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 04:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Zasto me navodis na razmisljanje FLASH? Zasto me zamaras, kad samo trebam da pomilujem jednu tipku na bilo kojem od "humano izumljenim", mnogobrojnim, "daljinskim upravljacima" i da se ono pravo opustim?

Zasto smo nesvjesni realnosti? Ovaj sistem konzumiranja unistava mozdane celije, sjeni duse i navodi na misljenja da smo "veci sto vise materijalnog imamo"? Kao neki zacarani krug, "roza svijet" bas kao boje zvake koje nam prodaju - kad pojedine progutamo, u zivotu, shvatimo koliko nam njihova ljepljivost skodi... tu negdje... u tijelu.

Psihopate? Cekaju na red za ludnice. Jedino, kao izmedju sveg svijeta, i medju njima ima klasisma - tako jedne zatvaraju a druge otvaraju do srzi jer su im tako korisniji.

Sukobi... sukobi... i sukobi. Da li je covjek covjeku vuk? Ili je previse ovaca pa im vukovi nedostaju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 08:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Kvalitetan tekst FLASH ( izuzev mozda nekih teza pri kraju ). Znas li ko je autor ?

Citiraj:
Bilo koji rat, - sukob između istih ljudi, samo različito programiranih.

Hehe...kakva velika istina.

Uvijek sam imala izrazenu intuiciju i trudim se da je ne igvorisem. Trenutno me veoma brine medjunarodna politika, ne toliko BiH i okolina. Kao i mnogi drugi koji su to izrazili kroz humor i sl., izuzetno sam svjesna destruktivnog potencijala americkog predsjednika narocito, kao i americkih ( manje-vise mocnih, manje-vise svjesnih ) saveznika-satelita.

Hm.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Kad sam ugledao naziv tame pitao sam se je li noj ptica ili Noj Noj :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 16:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Japanese_rose je napisao:
Kvalitetan tekst FLASH ( izuzev mozda nekih teza pri kraju ). Znas li ko je autor?

Mislim da je autor vlasnk Galaksija sajta, ali nisam siguran.

Jedan citat, u prilog:
"Kad se lijepo upakovana gomila laži uspije da proda narodnim masama polako i sistematski tokom nekoliko hiljada godina - onda se istina smatra totalnom besmislicom, a onaj koji ju propovijeda - totalnim ludakom"
~J. Dresden

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 11:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Jedno ljudsko zapazanje. Ko je upakivao na lijep nacin lazi kroz hiljade godina i davao sliku za masu kao istinite? Muski skup jedinki.

Zasto muski skup jedinki, vecinom, i dan danas, skoro totalnom, a ne zenske jedinke?
Zasto masa nije u stanju da reaguje na njih svojim vlastitim produkcijama misli?

Evolucija:

U primitivnom ljudskom drustvu "otac krda" je bio dominantni muzijak - strah i divljenje. On je navodio na neizbjezno postovanje od ostalih clanova krda (koji su nesvjesno zeljeli biti bas taj muzijak), cak i do te mjere da su nesvjesno naucili da potisnu svoje pojedine primitivne instikte, kao seksualne jer dominantni muzijak je garantizovao produzetak vrste. Isto tako on je bio taj koji se je prvi hranio i jeo koliko htio - ostali su dijelili ostatke medjusobno, mozda jos i ostajali gladni. Ovi drugi, ostali, konformisali su se svojom ne-dominantnom situaciom, ipak imali su pravo na pripadnost jednoj grupi - garantovalo im je opstanak, bolji ili gori, ipak su opstajali. U toj grupnoj pripadnosti imali su zastitu od drugih krda a ujedno su si stvarali i psihicku samozastitu od recimo anksioze.

Poslije vremena i vremena, kad su se namnozili, ta anksioza se je kontrolisala hipnozom od "skupa dominantnih muzijaka", sto hoce reci religijskim vodjama i vojskom - nudimo vam zastitu, psihicku i fizicku, (svima ne, samo hipnotisanim) od ne zna se ni cega sve. Iluzija mase tu igra ulogu u psihi - nasi gospodari/zastitnici nas vole, brinu o nama,... dok mi radimo ono sto se od nas ocekuje - pustiti ih da misle za nas i da nas organizuju. A mi samo trebamo plesati u ritmu njihovih zvucnih misli.

Mozda je evolucija napravila skok dominacije sa fizickog na psihicko?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]