banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 16:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: srpsko-hrvatski odnos
PostPoslato: 02 Apr 2007, 16:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Mar 2007, 16:40
"......Ako su Hrvati preuzeli odgovornost za zločin u Jasenovcu, Srbi moraju preuzeti odgovornost za izazivanje rata 1990./95
-oni su ubijali a ne mi....
-Mi smo ovde ustaše, a kad odemo u Hrvatsku tamo smo četnici.
-nema kolektivne krivice jednog naroda
-svaka strana mora da sagleda svoju odgovornost u onome šta se dešavalo kako sukobi ne bi bili ponovljeni......."
ovo su neki citati nekih "obicnih ljudi" koji su sudjelovali u dokumentarnom filmu "Svi bi rado bacili kamen"

ja postavljam pitanjem onome ko zeli da da svoj stav na ovu temu a to je Kakvi su srpsko-hrvatski odnosi bili prije, a kakvi su sada, poslije rata

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2007, 18:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2003, 00:36
Gluplji post odavno nisam procitao!Cuj Srbi su ubijali a vi niste :lol: :lol: :lol: !A koji ste to vi ili koji smo to mi?Jeste li vi oni koji nisu uzeli oruzje u ruke i branili svoje,dakle bili kukavice i ljudi koji u datom momentu nisu imali muda ni za sta ili smo mi koji smo bili ucesnici svi od reda koljaci i ubice,a sa tim se ne bih slozio ni naj manje!
Na svim stranama je bilo ekstrema i koljaca a o nekima sa barem dvije strane mogao bih ti i ponesto reci ali ti to ionako ne bi shvatio!
Dakle od izvinjenja barem onakoga kako ga ti zamisljas nema nista jer se svako treba izviniti onim drugima/mada ja mislim da je izvinjenje obicno sranje jer to ne moze nista da ponisti i vrati u prvobitno stanje/a to ne dolazi u obzir,previse smo mi svi slavodobitni!
A ono o odnosima izmedju Srba i Hrvata,ma samo polako i bez zurbe,jos puno vode treba proteci Savom da se sve slegne i zaboravi,a vi bezmudi ce te za to vrijeme morati da patite,tako vam je pao grah!

Sve sto god obuhvatim zasvetli
Sve sto iza sebe ostavim ugljenisano je
Plamen sam bio i ostao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 23:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2007, 19:50
ja bi najradje da mi nemamo odnosa, kad god mi steknemo kakve-takve odnose, uzmi shtopericu i mjeri, za 50 godine eto belaja (a ta cifra je sve manja i manja)....znachi ako ikako mozhe samo biznis: vi nama more, mi vama pare i to je to

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
a mi njima hljeb, mlijeko, mlijecne proizvode, ajvar, sokove, voce, povrce, drvo, namjestaj, rude a oni nama pare?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 11:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

e jebiga sad....to su vec odnosi :D ozbiljno sad, imaju oni sve to, mislish da che ih interesovati nashe mlijeko, sirevi i ostale stvari? hoche malo sutra, imaju oni sve to podjednako dobro, ako ne i neke stvari bolje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 11:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
VeLiKi je napisao:
a mi njima hljeb, mlijeko, mlijecne proizvode, ajvar, sokove, voce, povrce, drvo, namjestaj, rude a oni nama pare?

:D :D :D ..mogu ćevapi.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 11:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ne_moze_to_bez_kabla je napisao:
ja bi najradje da mi nemamo odnosa, kad god mi steknemo kakve-takve odnose, uzmi shtopericu i mjeri, za 50 godine eto belaja (a ta cifra je sve manja i manja)....znachi ako ikako mozhe samo biznis: vi nama more, mi vama pare i to je to

Biznis ok... :thumbleft: :thumbleft:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
ne_moze_to_bez_kabla je napisao:

Jest.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
otok, ti si iz hrvatske? eto reci nam direktno, kakav bi ti odnos zamislio izmedju srba i hrvata (jel to sad izmedju srbije i hrvatske ili hrvatske i republike srpske ili hrvatske i...???) koji bi opisao kao idealan? svako svakom i zid izmedju? da i jedni i drugi trpimo uzde evropske zajednice?? ili je bolje da probamo zajedno da ih nosimo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ja bi najvolio da se sva djeca svog svijeta vole. Al vi to necete, vi ste glupi i pricate o "vrsti odnosa". Stoko! Kozo!(al kao zbirna imenica! ono kao, cijeli svijet je koza... i sad se vi pitate, zasto bas koza... Pa ne znam, zao mi da se konj toliko upotrebljava za vrijedjanje pa sam malo promijenio, vjerovatno je to. A i koza i konj imaju rogove, eto dodje na isto. Konj stvarno ima rogove! IMA!!!!)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Bik je napisao:
pa sam malo promijenio, vjerovatno je to. A i koza i konj imaju rogove, eto dodje na isto. Konj stvarno ima rogove! IMA!!!!)

Kao sto moja cijenjena mama kaze... Ljudi se drze za rijec, a konji za rogove...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 00:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

VeLiKi je napisao:
otok, ti si iz hrvatske? eto reci nam direktno, kakav bi ti odnos zamislio izmedju srba i hrvata (jel to sad izmedju srbije i hrvatske ili hrvatske i republike srpske ili hrvatske i...???) koji bi opisao kao idealan? svako svakom i zid izmedju? da i jedni i drugi trpimo uzde evropske zajednice?? ili je bolje da probamo zajedno da ih nosimo?

Možemo mi kakati kako god hoććemo i želimo,ali jedna je nepobitna stvar..Bez obzira na naše pojedinačne želje,odnosi,a osobito između RH i Srbije idu uzlaznom putanjom..Zašto???Jednostavno zato,volio to neko ili ne,mi smo ipak prvi susjedi..Hebi ga..Ja sam na tragu toga... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 10:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ni meni sad nije jasno....je l ovdje govorimo o odnosima izmedju srba i hrvata uopshteno, od odnosima RS i hrvatske ili o odnosima srbije i hrvatske? jer to mijenja mnogo toga....

npr, odnosi izmedju srba i hrvata u BiH su veoma dobri jer imamo slichne interese; odnosi izmedju srba i hrvata uopshteno su poprilichno bezveze; a odnosi izmedju srbije i hrvatske su nikakvi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]