banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ma kakva filozofija??? O cemu vi pricate? Jednostavno vodis racuna o onome sto radis... dok to radis... Ne treba ti ni fakultet ni vrijeme za to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
ovaj, 20godina uskoro ce .... jesam ostario ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
@frenki
star si onoliko koliko se starim osjecas.

@pero
ako je odavanje poslu poenta zivota, onda jebes takav zivot. trcanje za prividnim zivotnim ciljevima da bi umro a bio na istom mjestu kao i na pocetku zivota (radnog vijeka), onda cu se radije odmah zaklati kasikom od uha do uha.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uzmi noz, lakse je.
Nego, upravo o tome se govori, jebes sve kad ti sredstvo postane cilj! Posao ti je samo sredstvo za dobijanje para/zadovoljstva/drustvenog statusa/stagod i sve je udujdure ako sluzi svrsi. Ako ti upropastava zivot onda ga jebi, gubi smisao. Posvecivanje poslu je OK, ali kad ti posao postane zivot onda to nije to. Kad ti zgrtanje para postane jedina preokupacija i smisao zivota onda je sve otislo u k. Fazon je odrediti sebi prioritete u zivotu.
I jos nesto, ne moras ti razmisljati o smrti i filozofirati da bi je shvatio i umro kako treba. Bolje bi bilo da zivis kako treba, smrt se sama namjesti. Ljudi, odmahsadaodmah papir u ruke i napisite stvari koje volite (da radite). I onda uporedite koliko u zivotu stvarno imate (radite) tih stvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
jako malo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I sta ces povodom toga da uradis?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 00:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Dok si mlad - ogranicavaju te drugi.
Kad si zreo - drugi te vezu.
Kad ostaris - nemas ili je kasno.
:)
VeLiKi je napisao:
koja je onda poenta grcevitog otpora i bjezanja u laz da bi se sakrio od nje?

Zivot.
Iskre koje te cine srecnim. Moraju biti dovoljne.

Utopija je napisao:
Nije rec o sposobnosti nego o parama.

Nazalost. Kao i uvijek. :|

Da dodam jos jedan u zbirku klisea:
"Ja jos imam vremena." :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 04:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pare nemaju apsolutno nikakve jeben veze s tim.

tacka.

.

I nista te ne ogranicava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 07:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Pero je odgovorio sta sam mislio pod parama.

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 08:01 
ha..imaju pare veze sa tim.....hotju da odem u japan, jamajku, havaje...shta me sprechava...para, naravno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vi ste apsolutno i totalno slijepi... Odlazak u japan ili jamajku ili dobitak na lutriji ne bi nista promijenilo u vama. Pare se potrose a i u tom japanu ljudi ko i ovde...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 22:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Bik, ne shvatas poentu. Naravno da se nista nece promijeniti u nama sa jednokratnim odlaskom na odmor, ali nije poenta u tome. Fino Pero rece:
Pero_Bombas je napisao:
Mozda... Neko ko radi od jutra do mraka zaokupljen je nekim drugim problemima, za filozofiju i razmisljanja o smrti nema vremena jer je vise zauzet zivotom...

Mislilo se na ovo, na mogucnost sagledavanja svog zivota.

Bik je napisao:
I nista te ne ogranicava.

Jok... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A jebemti... pa nisam glup, kontam sta ocete da kazete, i ja vam opet kazem da je to sranje. Jel treba da se ponavljam?

br.1 UOPSTE NIJE POTREBNO FILOZOFIRATI I RAZMISLJATI O SMRTI!
br.2 jel vi ne vidite nista cudno u izjavi "zauzet zivotom"??? Mislis drljanjem od 8 do 16?? To nije zivot, to je posao. I to posao koji je izgubio smisao ako te sprecava u zivljenju zivota. Konjtas? Trudeci se da obezbjedis uslove za zivot, uopste vise nemas vremena za zivljenje. Nesto treba promijeniti. A ako ti posao predstavlja uzivanje onda je sve super...

I da, jedino sto te ogranicava si ti sam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 02:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ima 4 godine kako mi je poginuo rodjeni brat. Saobracajka.
U prvih godinu i po, dvije dana covjek je prazan, supalj, totalno.
Poslije tog vremena pocinjes sagledavati stvari iz drugog ugla.
Cemu sve?!?
Cemu sam zivot?
I pored toga, nastavis da zivis i pocinjes traziti smisao u tako jednostavnim stvarima. Klise: porodica, djeca, djeca, djeca, zdravlje i zivot.
Ja sam bila odlican ucenik kroz cijelo skolovanje.
Sad sam propalitet.
Ne privlaci me posao, diploma. Gubljenje vremena. Privlaci me zivot u najsirovijoj formi. I radujem se starosti. Radujem se dugom zivotu, ako ga bude. Radujem se da cu reci jednog dana: dosta od mene!
A do tad ZIVIM.
Mada, polako ubacujem i neke druge stvari u svoj zivot, materijalne. Ne moze se bez toga, ipak.
One me pomuucheno usrece. Djelomicno.
Jedno je sigurno.
Ostajem ovakva do kraja.
Trudicu se da steknem neke materijalne stvari zbog svoje mnogobrojne(nadam se) djece. Ali cu ih uciti da cijene sadasnjost. Zive u trenutku. Da se uce na proslosti.
A razmisljaju o buducnosti. Jer covjek bez snova, po meni, ne postoji.
Mozda sam skrenula sa teme, ali sam imala potrebu da se ispraznim.

Necu vam reci Zivjeli, zivjeti se moze i na aparatima (rece neko).
Zato UZDRAVLJE.

P.S: kada sam imala 6 godina brat me nasao kako placem. Pita on mene: sto places? A ja: sta ce biti s mojim barbikama kad ja umrem?
:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Kakva će vam biti starost najviše zavisi od toga šta ste sa sobom ponijeli iz mladosti!
Zato živite to što imate, jer što reče Gručo Marks:
Juče je prošlo, sutra još nije počelo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Prasice, pretpostavljam da kad nekoga bliskog izgubis da se osjecas krivim sto ti nastavljas da zivis. Da ti je tesko bilo sta uraditi jer razmisljas: Ali on to vise ne moze uraditi jer ga vise nema tu medu nama, u ovom zivotu, i to te izjeda i ne da ti da normalno funkcionises. Ali ne bi trebalo tako da se razmislja. Zapravo, posto je covjek sam uglavnom nesposoban (sasvim opravdano) da se izbori sa takvim situacijama, mislim da nije slucajno da postoje strucne osobe koje pomazu u tome.
Mnogi ljudi su uspjeli da se suoce sa tim, da sav taj bijes i frustraciju i negativnu energiju i razocarenje usmjere u nekakvo djelovanje i tako da se oslobode koliko je to moguce.
Molim te, nemoj da se prepustis. Zasto ne bi razgovarala sa nekim ko je imao slicno iskustvo ili ko zna kako da ti pomogne; to bi vjerovatno bilo vrlo dobro jer ljudi koji to nisu dozivjeli ne mogu sasvim da razumiju kroz sta ti prolazis pa nailazis na nerazumijevanje?
Mozda ces ti jednog dana biti ta koja ce pomoci drugim osobama.
:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Bik razmislja pravo. Obicno ljudi kad nemaju nesto misle da ce ih to usreciti. Kad to dobiju vide da nisu puno sretniji jer kad se nesto dobije uglavnom se nesto drugo izgubi. Npr. covjek dobije i ispuni za 50-60 godina mnogo zelja ali izgubi mladost i cesto zdravlje. Kad dodje u te godine dao bi sve sto je stekao da moze povratiti mladost, a kad je mlad mladost prihvata kao nesto normalno i ne vidi da je to nesto vrijedno.
Uglavnom je slicno i sa ostalim stvarima. Kad nesto imamo to nam ne znaci puno(npr. mladost ili zdravlje), ali kad to izgubimo a steknemo nesto sto smo zeljeli(materijalne stvari, novac) onda vidimo da se nismo ni pomakli ili cak da smo se udaljili od cilja jer mislimo da je nekad vrednije ono sto smo imali nego sto smo dobili. Ali kao i sve zavisi od slucaja. Teska filozofija.

Vrh

Tema posta: Re: Starost
PostPoslato: 20 Mar 2007, 09:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
vim je napisao:
Ako izuzmemo bolest i rat, onda je starost jedna od najgorih stvari kojima se prosjecan pojedinac mora suociti.
Nisam puno razmisljao o starosti, ali prije nekoliko godina sam poceo raditi u bolnici(u inostranstvu) i kraj jednog kreveta gdje je lezala jedna starica stojalo je nekoliko slika. Na jednoj slici je bila prekrasna djevojka i kad sam pitao ko je to, misleci da je to njena kcerka mozda, jer je slika izgledala stara dobio sam odgovor da je to slika te starice.
Nikako nisam mogao vjerovati da je ova prekrasna djevojka sa slike sada "matora sa licem aligatora", sto kaze bora corba.
Sta vise, medju slikama je bila i slika djeteta od 2-3 godine(beba) i to je bila takodje ta starica.
Cesto zaboravljamo da je moguce da su ovi ljudi nekad bili djeca, bebe ili mladi.
Osjetivsi veliku nelagodnost izasao sam iz sobe i pitao se sta covjeku uradi vrijeme. Za svega 50-60 godina od bebe postaje stara olupina.
Sto je najgore ne postoji nista cime mozemo zaustaviti starenje i sto je jos gore to su uglavnom najgori dani u zivotu kad je bolest cesce prisutna, nepokretnost, da ne govorimo o parkinsonu i alzhajmeru.

Sta vi mislite o ovoj teskoj prirodnoj pojavi zvana starenje i starost?

Često sam razmišljala o ovome.
I pitam se s kim se život poigrao; s osobom koja je umrla mlada ili s osobom koja je dočekala duboku starost.
Za mladom osobom svi žale, u sjećanjima najbližih ostaje zauvjek mlada. Nisu upoznali ni razočarenja, ni napuštenost... A osobe koje dočekaju duboku starost zaista prožive život pun i dobrog i lošeg i onda dolazi neumitno propadanje tijela i duha. Svjedoci su nemoći, bolesti, srušenih nada, njihovi poznanici umiru, ostaju sami, društvo ih gleda ponekad s podsmjehom, postaju ''višak'' i nepoželjni, možda negdje se i njihovi bližnji mole za njihovu smrt radi zaostavštine, čekaju ih starački domovi i polagano primicanje kraju.
Jezivo i tužno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ccc...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]