banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 16:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
FLASH je napisao:
Natasa - 8 godina + 10.000.000E = Hm... Dobro ili lose? :-k

Ma bjez... i meni tu nesto 'smrdi' stob' rekla stigmata.
Sto je previse, previse je. Covjece, pa nije bila u logoru ili ratu. Isla je sa njim cak i na skijanje! Ma isla je svukuda. A kao nije uspijela pobjeci.
A sto je jos cudno, ona je govorila da to nije istina da je bila sa njim na skijanju, pa se posle dokazalo da jeste. Mislim, cemu ta laz. Nije valjda da za svaku sitnicu hoce para?! :roll:

Dobro, ko sam ja da sudim o nekome, sigurno da nije lijepo to sto joj se desilo, ali opet...kako god okrenes izgleda da joj nije bilo toooliko lose kako bi trebalo za jednu 'zrtvu' da bude. I sad jos film snimiti. A nema ni mjesec dana kako je pobjegla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 21:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Komentar koji izrazava slicna razmisljanja.
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 0/index.do

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Majka Natasche Kampusch i otmičar Wolfgang Priklopil dobro su se poznavali i prije otmice često ih se moglo vidjeti kako zajedno piju u kafiću u društvu Nataschina oca, a na druženja su redovito dovodili i tada 10-godišnju djevojčicu.

To šokantno otkriće, koje baca posve novo svjetlo na osamipolgodišnje zatočeništvo, iznijela susjeda Nataschine majke Annelise Glaser. Podsjetimo, sumnju da u potresnoj ispovijesti sada 18-godišnje djevojke postoje “rupe”, prešućeni detalji, već je izazvalo Nataschino priznanje da je s Priklopilom početkom 2006. bila na skijanju, kad ih je zaustavila i policija, no djevojka ih nije alarmirala.

Annelise Glaser živjela je na katu ispod stana Nataschine majke Brigitte Sirny i u vrijeme otmice radila je u njezinu dućanu živežnim namirnicama. Za austrijski Stern ispričala je kako je šest mjeseci prije otmice prvi put vidjela Priklopila kako dolazi u dućan.

– Imali smo problema sa strujom. Jednoga su dana u dućan došla dva muškarca popraviti ormarić s osiguračima. Sigurna sam da je jedan od njih bio Priklopil – kazala je Annelise Glaser. Prepoznala ga je prema policijskim fotografijama objavljenim na austrijskoj televiziji nakon što je Natascha pobjegla na slobodu.

– Ne sumnjam da su se Nataschina majka i Priklopil poznavali – dodala je.
Susjedino priznanje potaknulo je cijelu lavinu sličnih svjedočanstava kojima se povezuju Nataschini roditelji i otmičar. Svjedoci su potvrdili da je Brigitta Sirny posjećivala isti bar u koji je zalazio Priklopil, a u priču je uključen i Ludwig Koch, Nataschin otac.

Prema navodima svjedoka, bivši bračni par u tjednima prije otmice često je viđan kako pije s Priklopilom,a s njima je bila i Natascha. Pronađena je i veza između B. Sirny i Ernsta Holzapfela, Priklopilova najbližeg prijatelja i posljednje osobu koja ga je vidjela živog prije nego što je počinio samoubojstvo bacivši se pod vlak. Austrijska policija zasad tretira A. Glaser kao “važnu svjedokinju”.

Nataschina je majka zanijekala sve optužbe moleći da je se ostavi na miru “kako bi obnovila odnos s kćeri”.

Izvor: Večernji list

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Na drugom mjestu isti tekst samo nije otac vec majka...

Citiraj:
NEKOLIKO austrijskih novina objavilo je nove informacije vezane za slučaj Natasche Kampusch, 18-godišnje Austrijanke koja je osam godina držana u zatočeništvu od strane poremećenog Wolfganga Priklopila, koji je netom nakon njezina bijega počinio samoubojstvo.

Najnoviji rezultati istrage urodili su, između ostalog, i tvrdnjama da je Nataschina majka poznavala otmičara te da su posjećivali isti caffe bar, što je Nataschina majka Brigitta Sirny u trenu porekla te zamolila novinare da "ju ostave na miru dok pokušava obnoviti odnos sa svojom kćeri".

Austrijski tisak izvještava o tomu kako je Nataschina majka bila redovita mušterija u baru u koji je i Priklopil često dolazio, kao i da je u njegovu društvu, te u nazočnosti svoje tada maloljetne kćeri, nerijetko i pila. Prema navodima austrijskog tiska, zajedno su viđeni nekoliko tjedana prije Nataschine otmice 1998. godine.

Novine također Nataschinu majku povezuju i sa Ernstom Holzapfelom, Priklopilovim poslovnim partnerom i najbližim prijateljem, te posljednjom osobom koja je Priklopila vidjela živa.

Naime, prema svjedočenjima susjeda, Briggita Sirny i Holzapfel viđeni su zajedno u predgrađu Beča u kojemu su živjeli. Nataschina bivša susjeda Anneliese Glaser tvrdi kako je Priklopil obavljao električne radove u trgovačkoj radnji čija je vlasnica bila Nataschina majka.

Večer prije otmice Natascha se upravo vratila kući s vikenda kojeg je provela s ocem. Njezina majka te večeri nije bile kod kuće. Natascha je otišla kat niže do susjede Glaser te ju zamolila da kod nje pričeka majku da se vrati kući. Vrativši se kući kasno navečer, Nataschina je majka na svoju kći počela vikati da "ide u stan i legne u krevet". Nakon toga je sa susjedom Glaser ostala piti do ranih jutarnjih sati. Idućeg jutra Natascha je nestala na putu u školu.

Anneliese Glaser za austrijske novine Stern nazvala je Briggitu Sirny "odvratnom majkom", tvrdeći kako je Sirny često tukla Nataschu.

Iako će austrijska policija najnovije navode o tomu da su se Nataschina majka i njezin otmičar poznavali uzeti u obzir, glasnogovornik austrijskog Državnog ureda za kriminal Gerhard Lang kazao je kako policija iznenađujućima nalazi nove navode Nataschine susjede, budući je policija s istom razgovarala i ranije, a da im ona nije izrazila svoje uvjerenje u to kako su se Nataschin otmičar i njezina majka poznavali.

Odvjetnici Natasche Kampusch također su u javnost izašli s nekim novim informacijama o slučaju, kazavši kako si je Priklopil utvarao da je Natascha njegova "vlastita Pepeljuga".

Priklopil je djevojčicu tukao ukoliko ne bi očistila kuću "prema njegovim vlastitim standardima". Nakon što bi ju tukao dok ne ostane prekrivena masnicama, uredio bi ju, a zatim takvu fotografirao.

Nataschin odvjetnik Gerald Ganzger stravične je pojedinosti Nataschina osmogodišnjeg zarobljeništva otkrio nakon što je Natascha počela primati e-mailove u kojima ju nazivaju "Priklopilovim gostom", a ne njegovom zatočenicom, sugerirajući da Natascha zapravo nije bila njegovom žrtvom

index.hr

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ehhh, ako uzmemo da je večernjak ipak pojam za index.hr onda dodjemo do zaključka da je prvi tekst vjerodostojniji. Uostalom i u prvom tekstu se spominje otac kao dio ekipe :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
To onda znaci da su je roditelji gurnuli tom covjeku u ruke. :-? Zasto, zbog cega, sta bi oni imali od toga. Nisu oni mogli znati da ce ona pobjeci za 8 godina i da ce dobiti milione. Ili mozda jesu?! :oops:

Meni je njena majka tako i tako sumnjiva. A otac, i nije bas. Po njemu se vidi da je jadan zbunjen. A i vidi im se po faci da su alkoholicari. Nije ni cudo da se mala osjecala dobro kod otmicara, kakva je sitacija bila kod kuce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 09:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ma meni je vishe na vr' ....pricha oko Natashe....sve se smiri kad eto nove price u novinama....jos jedna senzacija...i to je to.. blah...Procitah negdje dobar komentar.."Pricha Natashe Kampush je razvikana" - i jeste tako. Primjer dvije Ruskinje koje su 2 ili 3 godine bile zatocene....isto kao klinke od 13 godina...jedna od njih je 2 djece rodila (ne morate ni da pitate cija su djeca), zivjele su u podrumu bez sunca i mjeseca i nisu imale pravo na izlazak.....Ili curice iz Njemacke...mjesec dana - zatvorena u sanduk....izviljavanje...blah...Hoce li toj djeci neko dati milione...??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 09:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Meni se nekako samoubistvo Priklopila ne uklapa u citavu pricu o zavjeri. Nije valjda da je i samubistvo planirano? Ajd znaj...

A ne treba se uzbudjivati previse zbog toga sto neko pokusava eventualno da olaksa drzavu za par miliona, vec se treba poceti navikavati na to. :-|

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 23:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Vec sam pomislio da je sve otislo u zaborav, kad danas jedan novi komentar.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/in ... 2/index.do

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Neki dan sam citao da ce iz solidarnosti sa Britney i ona obrijati glavu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Blah, čuo sam i ja.. Kretenuša mala..tačno je treba kidnapovati i držati u zatočeništvu 8 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 01:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
ha ha ah ahahhahaha kakav kretenizam i kakav marketinski potezzz ma bravo bas neki da mi ona pada ma um ---a ima zvicno ime svaka joj cast :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]