kao sto sam rekao ne moze se radti generalizacija medicinskog osoblja zbog na osnovu nekolki zabusanata , ono sto ne znate da takve mozete prijaviti disciplinskoj komisiji .ali ponavljam oni ne cine vecinu .I sam sam imao lose iskustvo kada sam slomio ruku - pocev od prijema na rtg (kada su me trazili 30 km ali sam se fino pogodio sa doticnom

) pa do doktora koje je je nakon sto je stvarno obavio potrebnu operaciju bezprijekorno, bukvalno otimao stvar koju bi mi ovako i onako dao zbog postovanja i zahvalnosti . naposljetku zbog toga sto mi je spasio ruku bez koje ne bi mogao raditi , ali to nije razlog da prezirem na kraju krajeva sve svoje kolege jer svi oni imaju svoje vrline i mane , jer to nisu zasluzili/e ni jedna sestra koja je dolazila kad god sam ih pozvao (jer dolazili su kod mene kao bilo koga drugog nebtino sto sam im kolega ) , jer da nije bilo njih ostao bi invalid.
Citiraj:
i eto fino su ti rekli ( ovo se odnosi na zubarevog sincica) ... vidi se ko lijeci frustracije.... doktori, zbog malih plata i losih uslova... a ne pacijenti koji za to nemaju ni snage ni sanse jer su u mat poziciji.
"zubarev sincic" je zdravstveni radik koji casno i posteno obavlja posao zvanja koje nosi u ustanovi u kojoj radi.jer i ti nisi nista drugo nego necija razmezena kcerkica koja je navikla da sve dobija na tacni .
slusaj XIX century sljedeci put otidji kod veterinara jer tako nadrkanu ne znam ko bi te iole normalan primio , osim u jednu ustanovu kraj Vrbasa , nego duso draga zivimo u kapitalizmu otidji privatniku i sve kosta= plati pa se klati i imaces malo vise postovanja i kulture , sta su rekli ? jer izgleda da ti nisi procitala postove nego samo dijelove koje ti se svidjaju = koje se poklapaju sa tvojim blacenjem medicinskog osoblja . stanje u zdravstvu je odraz opsteg loseg stanja organizovanja u drustvu i drzavi .
Citiraj:
I jos jednom kazem, svaka cast medicinskom osoblju koji se i pored uslova u kojima se nalaze rade neprikosnoveno, strucno, profesionalno, a ponajprije ljudski.
jedina normalna recenica u ovom blacenju .