banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
aha pacijenti pricaju! postovi govore sami za sebe :roll:

svaki imalo obrazovan i kultivisan pacijent MOZE da napravi razliku izmedju objektivne nemogucnosti da se ostane strpljiv s pacijentom i pukog bezobrazluka/umisljenosti.

i eto fino su ti rekli ( ovo se odnosi na zubarevog sincica) ... vidi se ko lijeci frustracije.... doktori, zbog malih plata i losih uslova... a ne pacijenti koji za to nemaju ni snage ni sanse jer su u mat poziciji.

I Helena.... nek si im pokazala makar i robijala, a oni su ti koje bih ja poslala na robiju.

I zar ne vidis ti, doktore, da je vecina iskustava ovdje negativna??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Treba im pod hitno uvesti neki vid kontrole.Nema osmeha dok im ne gurnes koju kintu,95% ih je takvih.Pola ih treba otputiti,narucito one nadrkane sestre sa srednjom skolom a ponasaju se kao da su 5 fakulteta zavrsile

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:
Treba im pod hitno uvesti neki vid kontrole.Nema osmeha dok im ne gurnes koju kintu,95% ih je takvih.Pola ih treba otputiti,narucito one nadrkane sestre sa srednjom skolom a ponasaju se kao da su 5 fakulteta zavrsile

ha ha bas tako.. ili kao sto helena rece kad je dosla, a one gledaju sapunicu na TV.. meni se skoro desila slicna stvar.. ja gore na paprikovac, a one sve, nijh jedno 4 sestre gledaju TV, otvorena vrata. Ugledaju mene, ja imam uputnicu... iskuliraju me skroz. Aj ja kontam, sigurno ima neko na prijavnici, kad tamo nikog.... ja gore -dole jedno 10 puta kroz hodnik, ko budala ( hitni slucaj je u pitanju) .. opet odem do one njihove sobe koju su pretvorile u trachaonu/kafe salu/TV salu.. i gledam ja u njih, a one opet nista... to je trajalo bog te zna koliko, a ja jadna, budala, mislim one ce se meni obratiti i pitati " izvolite, sta trebate?" ... tak, one su me primjetile i vidjele uputnicu u ruci, ali nista nisu pitale dok se ja njima nisam obratila, jer bi im promakla serija za taj dan. eto tako.... A kako su se ponasale kad smo konacno stupile u kontakt.... o tome necu ni govorit. da ne dozivim taj strah ponovo. horor.

bas kao sto sijuks rece... ko da su zavrsile 5 fakulteta. Isuse dragi!

Ali, sigurna sam da ce ovi doktori koji su se javili naci opravdanje i za takve slucajeve. Jer su oni jako dobri u pronalazenju opravdanja za neodgovorno ponasanje. Tako i opstaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
ja stavrno ne razumijem neke koji ovde bombasticno navlace losha iskustva. Toga je uvijk bilo i uvijek ce biti. |Ja kazem, daj boze , da se sto manje ljudi obraca jer MORA, kamo srece da su sve fine kontrolice i redovni pregledi. I kamo srece da doktori imaju sto manje posla.

Sledece, svako od vas ko je imao lose iskustvo, a smatra da je za to isto kriv doktor, da je ucino nesto sto je pogresno, mimo zakona, naskodio zdrvlju covjeka, pa postoje sudovi, podnesite tuzbu, pa nek se time bave oni kojima je to posao. Takodje, svako onaj ko prica o toj korpuciji, pa neka je prijavi.
Dakle, nemojte da generalizujete i blatite profesiju , ljudi koji su mukotrpne postgli titule koje imaju, koji konstantno ulazu u sebe, a sve to kosta zivaca, vremena, truda, odricanja, ljubavi prema tom poslu i nadasve finansijskih izdataka.
A ponavljam svako onaj ko je nezadovoljan neka promijeni doktora, a ima dokaze za ucinjeno protivzakonsko djelo, pa neka prijavi pa boze moj. U medicini 2 i 2 nikad nisu 4 a da bi se utvrdila istinitost svih tih prica, psotoje strucnjaci vjestaci, koje angazuje obe stranke i lako se utvrdi o cemu se tu radi.
Toliko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
simplicity - zar ti zaista mislis da pravni sistem funkcionise u drzavi do te mjere da ce se danas "zamajavati" privatnim tuzbama pacijenata?? Sta mislis...ko ima vise para da podmiti sudiju?? (A puno vece su sanse da se na kraju zavrsi podmicivanjem) A ne..RS je drzava naroda, prava....

I jos jedna stvar....
Citiraj:
Dakle, nemojte da generalizujete i blatite profesiju , ljudi koji su mukotrpne postgli titule koje imaju, koji konstantno ulazu u sebe, a sve to kosta zivaca, vremena, truda, odricanja, ljubavi prema tom poslu i nadasve finansijskih izdataka.

Zar je medicinska profesija, jedina profesija kojom se mukotrpno sticu diplome??

Niko ne blati profesiju...ovde se raspravlja o nedolicnom ponasanju medicinskog osoblja. Jedno je profesija drugo je covjek koji je (ne)savjesno obavlja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ljekari svih vrsta i popovi svih bnacija.....NAJveci lopovi i licimuri !!!!

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko ja znam, svi slucajevi koji ne ukljucuju uvidjaj policije, se jako tesko rjesavaju u nasem sistemu. Jer mi nismo pravno-gradjanska drzava i gradjansko pravo jako tesko funkcionise.

Inace, bolestan covjek ce imati i energije, a vjerovatno i para, da poprati sva rocista i isplaca sve troskove koji bi se ovim povukli. Da, naravno.

I vrlo je dobro poznato, to si ti simplicity morala imati na nekom od predmeta na medicini, taj aspekt, koliko je tesko pravno dokazivati lijecnicke pogreske... ovo se odnosi na fatalne slucajeve, daleko bilo. Ali i inace... zato jer je nas jadni pravni sistem baziran na izvjestaju policije koja je dosla na uvidjaj.

Da sledeci put zovnem policiju kad me sestra ignorise ili kad me vrijedja/ponizava verbalno ili se dere na mene ko da je sisla s uma ? Ok simplicity, mozda i hocu. Ali nikakve vajde, jer ce mi se policajci samo nasmijati i reci da oni imaju ozbiljnijih slucajeva za rjesavanje ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 23:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
kao sto sam rekao ne moze se radti generalizacija medicinskog osoblja zbog na osnovu nekolki zabusanata , ono sto ne znate da takve mozete prijaviti disciplinskoj komisiji .ali ponavljam oni ne cine vecinu .I sam sam imao lose iskustvo kada sam slomio ruku - pocev od prijema na rtg (kada su me trazili 30 km ali sam se fino pogodio sa doticnom :D ) pa do doktora koje je je nakon sto je stvarno obavio potrebnu operaciju bezprijekorno, bukvalno otimao stvar koju bi mi ovako i onako dao zbog postovanja i zahvalnosti . naposljetku zbog toga sto mi je spasio ruku bez koje ne bi mogao raditi , ali to nije razlog da prezirem na kraju krajeva sve svoje kolege jer svi oni imaju svoje vrline i mane , jer to nisu zasluzili/e ni jedna sestra koja je dolazila kad god sam ih pozvao (jer dolazili su kod mene kao bilo koga drugog nebtino sto sam im kolega ) , jer da nije bilo njih ostao bi invalid.

Citiraj:
i eto fino su ti rekli ( ovo se odnosi na zubarevog sincica) ... vidi se ko lijeci frustracije.... doktori, zbog malih plata i losih uslova... a ne pacijenti koji za to nemaju ni snage ni sanse jer su u mat poziciji.

"zubarev sincic" je zdravstveni radik koji casno i posteno obavlja posao zvanja koje nosi u ustanovi u kojoj radi.jer i ti nisi nista drugo nego necija razmezena kcerkica koja je navikla da sve dobija na tacni .
slusaj XIX century sljedeci put otidji kod veterinara jer tako nadrkanu ne znam ko bi te iole normalan primio , osim u jednu ustanovu kraj Vrbasa , nego duso draga zivimo u kapitalizmu otidji privatniku i sve kosta= plati pa se klati i imaces malo vise postovanja i kulture , sta su rekli ? jer izgleda da ti nisi procitala postove nego samo dijelove koje ti se svidjaju = koje se poklapaju sa tvojim blacenjem medicinskog osoblja . stanje u zdravstvu je odraz opsteg loseg stanja organizovanja u drustvu i drzavi .

Citiraj:
I jos jednom kazem, svaka cast medicinskom osoblju koji se i pored uslova u kojima se nalaze rade neprikosnoveno, strucno, profesionalno, a ponajprije ljudski.
jedina normalna recenica u ovom blacenju .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 00:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Mislim da je bezveze da se ljudi vrijedjaju po forumu. Ko je ko i kome su sta roditelji po zanimanju, nema nikakve veze s temom.
Sto ljudi sto cudi, ne valja generalizovati stvari.
Uslovi u nasim bolnicama su stvarno jako losi, ne govorim napamet vec znam. Nekad se i sama cudim kako doktori uopste mogu raditi i lijeciti ljude kad nemaju osnovne stvari za rad. Dovoljno je samo reci da se kod nekih pregleda umjesto 2 rukavice koristi po jedna, jer budzet ne dozvoljava taj *luksuz*.
Kad bi drzava obezbijedila bolje uslove i malo vise ulozila u zdravstvo, sigurna sam da bi sve puno bolje funkcionisalo. Pogledajte samo onaj novi Dijagnosticki centar na Paprikovcu, kako je sve lijepo i novo. Imaju sve moguce najnovije aparate i cini mi se da niko tamo nije neljubazan, bas naprotiv, uvjerila sam se nekoliko puta. Dok, recimo u podrumu bolnice Paprikovac na odjelu radiologije sam naisla na malo drugaciju situaciju.
U svakom slucaju ne opravdavam nikoga i mislim da se bolesnom covjeku najprije treba pomoci, a ne lijeciti svoje probleme na pacijentima. Samo cudan je nas narod, svi bi nesto uradili samo da budu u pravu. Mislim da trebamo shvatiti jedne druge i bice dobro. Definitivno podijeliti privatnu i drzavnu praksu i povesti malo racuna dokad doktor radi u drzavnoj bolnici, a ne da ode dok mu jos traje radno vrijeme. Zato bi trebala brinuti drzava da ga plati koliko je potrebno. I odoh ja opet u circulum vituosis.
Pozdrav svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
The Godfather je napisao:

Znas kako zovu jednog popa sa Rebrovca?GULIVOJE :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 00:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
SIJUKS je napisao:

Opet generalizacija!!! Kako mozes tako razmisljati? Pa jel tebi svaki frend s faxa isti, svaki komsija, prijatelji s kojima ispijas kafe, prodavacice u radnjama??? Ljudi su razliciti, DOBRI I LOSI. Nema tu velike diskusije :D

Znas kako zovu jednog popa sto radi na Rebrovcu?GULIVOJE :lol:

Ovo jos nisam cula, :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:

Znas kako zovu jednog popa sa Rebrovca?GULIVOJE :lol:

:lol: :lol: :lol: ... < uzmem zraka> ... :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2007, 19:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
ovako ja sam prije pola godine bio u bolnici zbog bolova tj pjeska u bubrezima, hitna, pa hirurgija itd. sve je bilo ok ali pod bolovima jedva sam dosao do hitne, pa onda dok sam na hirurgiji cekao da dodje doktor misliod a umirem zbog bola pa... inace sve je bilo OK posebno mlae medicinske sestre :) koje su zaista bile ljubazne kao i doktori, i posebna pohvala za doktora Krivokuca, zaista je covjek bio fer i susretljiv tako da eto to je to a inace moj a doktorica je ljubazna...

sada kada sam bio na ortopediji tu je mozda nezgodno jer je dosta ljudi pa znaju biti nervozni

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]