danas imamo oclanjivanje u vladajucu stranku , masovno, dakle u kolonama, i to bas pred kraj faxa, ili kad je tik zavrsen, samo u cilju dobijanja posla. To je mozda radnije palilo, kad su prilike bile drugacije, prije par godina, no danas samo clanstvo u jendoj od najmasovnijih partija nije dovoljno. Danas su svi SNSD, jer je na vlasti, samim tim s eocekuje da ljudi imaju sve moguce povlastice toga. No to nece da bidne vishe...
Ne znam da li je neko cuo za rad, ucesce, dokazivanje i slicno.
Ja licno sam za to da se ljudi iskoluju i da prvenstveno budu kadar koji obecava i koji zeli da radi, a da im se pomogne preko poznanstva,zasto da ne.
Uvijek je bilo zaposljavanja preko poznanstva, da ne kazem stele. Danas je samo teska situacija u smislu da nam ne rade giganti i privredna preduzeca koja su ranije zaposljavala mnogo radnika iz raznih struka. Zato danas imamo mnogo nezaposlenih, a ti isti bi svo da rade nesto sto je vrlo dobro placeno, a pri tome nemaju dovoljno edukacije , niti potreban stepen skolske spreme.
Oni koji su zavrsili fax, a ne mogu da nadju posao, jer nemaju nigdje nikoga ili su politicki neaktivni, trebaju da idu na dodatne edukacije , kursevi, spec. studiji koji ce vas odvojiti od drugih i svakako drustveno aktivan rad-bio on i na volonterskom principu, zasto da ne, za pocetak.
Najlakse je sjediti i kritikovati kako drugi imaju stele i zaposljavaju se i sam sebe sazaljevati. Rad nikad nije donio loshe.