Time trek: ja i moja generacija 85-e smo imali srecu da koliko-toliko odrastemo "na stari nacin", znaci, klikeri, lopta, lastis, zmire, ledenog chice, sanakanje/grudvanja, jedan skejt nas 10... Konstanta interakcija sa ZIVIM JEDINKAMA!
Citiraj:
Citat:
Kao deca, vozili smo se u autima bez pojasa i vazdusnih jastuka i nismo morali imati kacige na glavi kad se vozimo biciklom ili rolama.
Koliko ih je poginilo zbog pojasa ili jastuka?
Prije su automobili bili znatno "sporiji", u staroj jugi kao sto znas, fico, stojadin i jugo su vladali, a ni jedan, brat bratu, ne moze pogurati preko 120-130. Naravno, to nije opravdanje, trebalo je uvijek vezati pojas! Ali kacige jok, ne bi ja imao ovaku tvrdu glavudzu da sam kacige nosao
Citiraj:
A i prije 500 godina se ljudi nisu kupali redovno, djeca su hodala uokolo u blatu pa im nije nista falilo. Jest da nisu bili najpismeniji ili najzdraviji al jebga.
Ti ljudi su zivjeli daleko opustenije, stres je bio skoro pa zanemariv, nisu bili dugog vijeka, ali barem nisu docekivali starost polu-ludi

Citiraj:
Citat:
Nama NISU davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali skolskog psihologa i usmerivaca pa smo ipak zavrsavali nekakve skole.
Vidis prije 200 godina niko skoro nije zavrsavao skole. Sad imas pomoc da izaberes faks. Ccc, kud nas taj progres dovede.
"education eliminates itself". Prije si (kao uposlenik) mogao zivjeti sa osnovnom, sada si bez faksa nula. Progres.
Citiraj:
Citat:
MI SMO IMALI PRIJATELJE
A djeca sad kao nemaju prijatelje?
Jako malo prijatelja imaju, ne kaze niko da nemaju.
Mah... Poenta je da je sve manje kontakta medju djecom, samo tv-pc-skola, gotovo!
IMamo mi jednog takvog u drustvu, dok smo se mi tukli, kisli, mrznuli i ne znam sta sve, on je sjedio u kuci i gledao tv. Danas, cim je malo zima, on smrca, kaslje, sav se sje*e, a nas ostale brije vjetar na minus 5, i nista

I ja sam kao i taj drug zimogrozljiv po prirodi, ali sam se prekalio u djetinjstvu.
Pojesce nas tehnokratija, dobicemo gomilu otudjenih radilica...
[/quote]