Vader je napisao:
FLASH je napisao:
Mislim da je Gazda mislio na prvi post iz teme.
U tom sluèaju je "proma¹io temu". Ovde je podforum Èovjek i Dru¹tvo, i pi¹e se o dru¹tvenim promjenama, koje su vidljive, i o tome kako one utièu na ljude, na generacije. Kao i ona nova zanimljiva tema "Po posljednjoj modi". Ova tema nema veze sa tim da "djeca nisu kriva kad su se rodila" veæ sa tim u kakvom okru¾enju ¾ive i kako to djeluje na njih.
Naravno da odgovaram na topic ili ti prvi post iz teme u protivnom bi koristio quote ... elem nisam promashio temu iz razloga jednog jedinog a to je sto
u tvom postu vidim poredjenje generacija sto je besmisleno pogotovo u fazonu kakvi smo mi bili a vidi sad njih, mi smo imali manje a bili bolji ...sto nije tachno!!! Ja lichno smatram da su djeca danashnjice mnogo pametnija ako nista shareniji im je svijet od prvog dana rodjenja i sa mnogo vishe stvari dolaze u kontakt nego prijashnje generacije...ali i to je opet relativno postoje i mlade generacije koje su opet rodjene na nekom remote mjestu gdje drushtvene promjene nisu dostigle odredjeni nivo. for instance djeca rodjena iste godine u banjaluci, beogradu, londonu, new yorku, zavidovicima nisu ista....nadam se da me sad razumijes a ovo sve sam napisao u mom prijashnjem postu mnogo krace...znachi komparacija ne dolazi u obzir ... BTW kako drushtvene promjene mogu uticati na djete kad je djete rodjeno @BLANK@ kakav oni izbor imaju osim danashnice pa ne zivimo u proshlosti vec idemo naprijed kakvo god to naprijed bilo uvijek ce ici naprijed ? kako djeca da znaju da si ti i da je to dobro sto si pio vodu iz crijeva??? e sad najveci problem je tu SUKOB GENERACIJA sto starije generacije misle da su pametnije od mladjih generacija sto opet nije tachno jer mlade generacije se uvijek pokazu kao pametnije na kraju ako nista zive duze...josh jedan primjer Kako meni moja baba moze objasniti kako se ja trebam ponashati u vrlom novom svijetu kada je ona zivjela u sasvim trecem svijetu a danashnjicu uopshte i ne razumije??? kako sma primjetio dosta ljudi je shvatilo tvoj topic na nachin na koji sam ga ja shvatio....
Nemoj me pogreshno shvatiti ne napadam nikog ovde i ne argumentishem se u negativnom smislu....
Cheers