banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 10:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2006, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
pogledajte dalje na temi kako je covjek od nicka lika koji je otvorio tu temu dokazao da je "napravljen od zla" ... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Bebish je napisao:
Cista slucajnost.

By the way, stavila si naslov 9th Of September nije 9/11 vec je 9/9.

I moj rodjendan je 29. 2+9 su 11. Da li sam i ja terorista? 8)

nisi....ja sam rodjen 11.09 :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
hazoous je napisao:
Bebish je napisao:
Cista slucajnost.

By the way, stavila si naslov 9th Of September nije 9/11 vec je 9/9.

I moj rodjendan je 29. 2+9 su 11. Da li sam i ja terorista? 8)

nisi....ja sam rodjen 11.09 :D

sto znaci da te je stari sklepao negdje na novu godinu... :D :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 11:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
Britanski reditelj Ridley Scott ("Nebesko kraljevstvo") namjerava snimiti film o ratu protiv terorizma. 68-godišnji reditelj, čiji su filmovi i "Blade Runner" i "Gladijator", režiraće film po trileru "Penetration" Davida Ignatiusa o agentu CIA-e poslanom u Jordan da pronađe vođu jedne terorističke skupine.

Nakon napada na SAD 11. septembra 2001. godine filmska industrija posvetila je pažnju Ratu protiv terorizma, a među predstojećim filmovima su "World Trade Center" Olivera Stonea i "The Kingdom", zasnovan na priči Michaela Manna. U potonjem trileru sa Jamiejem Foxxom u glavnoj ulozi grupa agenata pokušava na Bliskom istoku otkriti naredbodavce napada na Tornjeve blizance. Ridley Scott upravo razrađuje ekranizaciju romana "A Year In Provence" Petera Maylea u kojoj će glumiti Russell Crowe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2006, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Pentagon je pogodila američka raketa?

Emitiranje tajne vladine snimke navodnog udara otetog aviona na Pentagon 11. rujna 2001. nije ništa razjasnilo. Slika govori više od tisuću riječi. Ali na slici nema aviona. Samo eksplozija.

NEW YORK - Teorije zavjere, prema kojima se na Pentagon 11. rujna 2001. nije obrušio oteti avion, nego ga je pogodila raketa ispaljena s položaja američke vojske, trebale su u utorak biti napokon pokopane objavljivanjem novih snimaka tog napada, koje je američka vlada držala u tajnosti. No, umjesto da snimke potvrde službenu verziju događaja, samo su dale maha novim teorijama zavjere.

Odmah nakon što su sve TV-mreže emitirale materijal, neki su se upitali: zašto je videosnimka objavljena upravo sada i želi li netko politički profitirati iz svega, piše Vjesnikov dopisnik iz New Yorka.

Naime, niti poslije usporenog prikazivanja videosnimke nitko ne može sa sigurnošću ocrtati konture aviona, za koji vlasti kažu da je udario u Pentagon.

Neki poznati novinari, uključujući reportere CNN-a i FOX Newsa, komentirali su da su "budale oni koji vjeruju u zavjere" te da je avion doista udario u Pentagon, jer su oni svojim očima vidjeli ostatke aviona.

No, slika vrijedi više od tisuću riječi. A na najnovijoj snimci praktično još uvijek nema aviona! Vidi se samo eksplozija.

Američki mediji tvrde da bi teorije zavjere, koje okružuju događaje oko 11. rujna, sada mogle dobiti još više maha, piše Vjesnik. Rasprave su posebno kulminirale na internetu, u akademskim forumima i na talk-show programima. Pozitivno nije reagirala niti rodbina žrtava iz aviona American Airlinesa na letu 077, koji se navodno srušio na Pentagon.

"Ništa nije razjašnjeno. Ja ne vidim avion na toj snimci", izjavio je i Michael Berger, glasnogovornik organizacije koja traži istinu o 11. rujnu 911Truth.org, govoreći u ime obitelji stradalih putnika. Njegova organizacija vjeruje da je 11. rujna iskorišten kao opravdanje za širu politiku Busheve administracije na domaćem i međunarodnom planu.

Slično misli i Barrie Zwicker, reporter-istraživač iz Kanade, koji priprema knjigu pod nazivom Tornjevi zablude: Medijsko prikrivanje 9/11 koju je najavio na američkoj televiziji upravo na dan kad su objavljene snimke iz Pentagona. Kako stvari stoje, njegova knjiga bi mogla postati bestseler u Americi, zaključuje Vjesnikov dopisnik iz New Yorka .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 16:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Sad sam nesto trazio po netu, i naletim na jos gomilu ovakvih 'teorija' sa brojevima. Evo jedna, koja je bila spominjana u Da Vincijevom Kodu, mada je bila nedovoljno razjasnjena:
Citiraj:
Fibonaccievi brojevi - to je niz od brojeva (1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987...). Svaki je broj zapravo zbroj dvaju brojeva koji mu neposredno prethode. Npr. 1+2=3+2=5+3=8 itd. Nakon početnih brojeva koji se nalaze u zagradi proizilazi sljedeće:
1: omjer svakog broja i njegovog prethodnika uvijek je 161,80371 prema 100
2: omjer svakog broja i prethodnika njegovog prethodnika uvijek je 261,80371 prema 100
3: omjer svakog broja i njegova sljedbenika uvijek je 61,80371 prema 100
4: svaki broj može u sljedbenika svog sljedbenika ući dva puta, a ostatak je upravo jednak njegovom prethodniku (npr. 233 ide dva puta u 610, a ostatak je upravo 144, broj prije 233).
Veza svakog broja s njegovim prethodnikaom može se svesti na formulu 1/2(<drugi korijen iz 5> -1), što daje koeficijent od 1,61803. Iz toga logički slijedi da je odnos svakog broja prema svojem sljedbeniku 1/2(<drugi korijen iz 5> -1), što daje koeficijent od 0,61803. Drugi korijen iz 5 je 2,23607, što je zapravo zbroj koeficijenata 1,61803+0,61803, a njihov umnožak je jednak 1! 1,61803*0,61803=1.

Fibonaccievi brojevi imaju veliki uticaj na našu kulturu, botaniku, arhitekturu i umjetnost. Često se naziva omjer 1,61803:1 omjerom ljepote!

Inace, ima dosta primjera 'zavjera', ali mi je to sve suludo i za pisanje i za kopiranje, pa koga interesuje, ima tema na drugom forumu, pa moze pogledati. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Avg 2006, 14:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2005, 09:57
(Note the skull and crossbones and Star of David on the right.) However, "Q33 NY" is not an actual flight number or an aircraft registration number - it's a meaningless assemblage of letters and numbers designed to take advantage of the font's symbols to infer a connection (prophetic or conspiratory) between the 9-11 attacks and Jews.

The actual flight designations of the airplanes striking the World Trade Center were American Airlines Flight 11 (first plane) and United Airlines Flight 175 (second plane). It is worth noting that in New York, there is a bus route Q33 serving LaGuardia Airport, which was not connected with any of the flights used in the attacks.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2006, 04:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2004, 12:24
><

Poslednji put menjao .Cave. dana 03 Mar 2008, 00:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2006, 22:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Sutra je petogodisnjica napada na "Svjetski trgovinski centar".
Veceras od 21 do 23h je bio odlican dokumentarac na National Geographicsu bas o tome, i razvitku Al Qaeda'e od '80-ih do danas.
U dokumentarcu je pokazano da su SAD imale odredjenu informaciju, dobijenu po hvatanju Muhameda (zaboravio sam ime) - dousnika Bin Ladena i jednog od najvaznijih ljudi pri stvaranju Al Quaede. Covjek koji se infiltrirao u FBI, CIA-u i postao narednik u SAD vojsci, gdje se naucio raznim vojnim vjestinama, kojima je kasnije poducavao teroriste. Radom u odredjenoj avio-kompaniji, naucio je i poducio druge teroriste, kako da kidnapuju avion i neprimijeceno unesu oruzje u avion. Takodje, povezao je Hezbolah (teroristicku organizaciju podrzanu od vlade Irana) i Al Quaedu. Bio je pobornik dzihada ("svetog rata"). Jos dosta toga vezanog za ovu organizaciju, bilo je opisano u filmu, pa ako se bude ponovo prikazivao, pogledajte ga.

Vezano za petogodisnjicu:
http://index.hr/clanak.aspx?id=326844
http://www.mtsmondo.com/news/vesti/story.php?vest=30014

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
http://www.9-11commission.gov/report/index.htm

tu sve piše. ako nekog interesuje, ima toga mnogo. opet, ako koga interesuje, posjedujem štampanu verziju, pa mogu da posudim, ili recite rođaku u americi da kupi. 10 dolara.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
FLASH je napisao:
Veceras od 21 do 23h je bio odlican dokumentarac na National Geographicsu bas o tome, i razvitku Al Qaeda'e od '80-ih do danas.

to se prodaje na devedeu, pa može da vidi i onaj ko nije gledao.

inače, tekst okačen na indeksu, mnogo manje se bavi godišnjicom napada, nego pokušajem, isuviše pretenciozno, davanja odgovora na pitanje zbog čega je do njih došlo. pun je rupa i klišeja... ali i poneki interesantan zaključak.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 02:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
i jos pogledas film k'o slag na tortu :roll:
ma sve je to prenapuhano,muka mi je vec danima se samo vrti prica oko toga,a ja ujutro(11.sept imam let :lol: mozda me proglas i teroristom kad vise da sam iz BiH :D )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 09:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2006, 21:23

vidjela sam ovo prije tochno godinuu dana na jednom drugom forumu

pravi broj leta i aviona koji je udario u jedan tower je N334AA...

ostali su N612UA, N644AA i N591UA

to samo ljudi izmisljaju slučajnosti kako bi tragičnost bila veća i misterioznija

(:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]