Fin i uglađen
Pedofil zlostavljao 30 dječaka u 10 godina
Kroz kuću Bore Zemunika (60) iz Sumpetra pored Omiša, privedenog u subotu zbog sumnje na pedofiliju, po navodima mještana, u proteklih je desetak godina prošlo "pola mjesta": dva dana nakon otkrivanja skandala, naime, klupko afere počelo se odmotavati,
pa se javilo čak tridesetak navodno oštećenih dječaka. Nakon razbijanja stakla na Zemunikovoj kući u Sumpetru i dućanu u Omišu, kao i potapanja njegove i brodica nekoliko njegovih rođaka, u noći između nedjelje i ponedjeljka na kući osumnjičenika osvanuli su uvredljivi grafiti, dok se cijela njegova obitelj - supruga, sin i nevjesta te njihova djeca - još noć prije sklonila kod rodbine u jedno mjesto pokraj Omiša.
Istina je, kad-tad morala izići na vidjelo, a jednom kada su počele "curiti" gnjusne ispovijedi, malo-pomalo svi su se otvorili.
— Znao sam dobro tog čovjeka,
uvijek je bio fin i uglađen, čak bih ponekad bio ljubomoran što moje dijete ne provodi više vremena s njim. Jednostavno nam nikome nije ni palo na pamet da bi se nešto takvo moglo dogoditi, pa zbog nervoze dvije noći nisam uspio oka sklopiti. Ne znam, ne znam što bih sada napravio da ga sretnem na ulici, a ne vjerujem da bi me on mogao pogledati u oči — zaključuje roditelj.
— Pričao bi o izgledu, prvenstveno dječaka, kakve ima kukove, lip li je u licu i tako dalje. Mi smo se smijuljili jer i sami nismo znali kamo to vodi, bili smo prava dica — dodao je 16-godišnji T.N.
ističući kako je Boro bio ugledan građanin, u odijelu svaku nedjelju na misi, a nosio je kip za Sv. Petra.
Detaljnije na
http://www.slobodnadalmacija.com/20050906/novosti01.asp