banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 17:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2005, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Nedjelja, 23 Oktobar 2005

Dosadašnji bilans uragana "Vilma" koji još bjesni je 13 mrtvih i evakuacija desetina hiljada ljudi iz obalskih predjela od Hondurasa do Floride. Uragan je juče pogodio obale Jukatana, a udar na Floridu očekuje se danas.

Nevrijeme je prvo došlo do ostrva Kosumel, 130 kilometara južno od Kankuna, da bi nastavilo ka Plaji del Karmen i Kankunu. Zvaničnik te oblasti Felis Gonsales Kanto potvrdio je da "za sada nema ljudskih žrtava, ali da je šteta ogromna i da je pogođena cijela infrastruktura".
Vjetrovi dostižu brzinu od 280 kilometara na čas, a "Vilma" je nastavila da se kreće prema Kubi i Floridi, koju bi mogla već danas pogoditi.

Uragan je neznatno oslabio prije nego što se sručio prema meksičkom poluostrvu Jukatan i južnoj Floridi.

"Vilma" je brzo ojačala na kategoriju V prije nego što je oslabila na kategoriju IV s maksimalnom jačinom vjetra od 230 kilometara na sat.

Prognostičari u Nacionalnom orkanskom centru u Majamiju su rekli da je oluja izuzetno opasna.

Turistima je još u četvrtak naređeno da napuste ostrva dužFloride prema Meksiku, a vlasti su razmišljale da pomjere hiljade drugih turista iz niske oblasti na hiljadukilometarskom otkosu koji pokriva Kubu, Meksiko, Honduras, Jamajku, Haiti i Kajmanska ostrva.

"Ljudi treba da shvate ovaj orkan veoma ozbiljno", upozorio je Skot Meklelen, predstavnik predsjednika SAD Džordža Buša za štampu.

Zemlje u regionu pripremaju se za najgore, s obzirom da je ovaj uragan jedan od najnepredvidljivijih do sada. Mnogi u centralnoj Americi i južnom Meksiku još se oporavljaju od orkana "Sten", koji je ostavio više od 1.500 mrtvih ili nestalih. Amerikanci su još u žalosti zbog 1.200 žrtava orkana "Katrina" i "Rita".

Razlikuju se prognoze o tome kuda će se "Vilma" kretati i koliko će biti snažna kada dostigne američku obalu, na kojoj stanovnici Floride uvoliko kupuju vodu, skladište hranu i druge hitne potrepštine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 00:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
E hvala Leona za vijest,sta bi ja bez tebe..neobavijesten bi ostao.Zasad je sve ok ovdje,samo da ne nestane str

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 02:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Evo kako to izgleda na vremenskoj mapi,ja sam gdje pise Jacksonvile a gdje je crni krug oko zuto/crvenog je oko uragana.
Crveno,zuto i zeleno je kisa i ne vrijeme po intezitetu crvenije je jace.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 09:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Čim sam vidio da je od sinoć ispisano preko jedne stranice pretpostavio sam ili da su u pitanju gluposti (samo se gluposti mogu tako brzo iznositi) ili da je Wilma napravila veliku štetu.

Kao što reče Micelijus moderator nije tu 24 sata, ono što ima biti obrisano će biti obrisano prvom prilikom.

Shvatite da provokatori nemaju "goriva" za rasplamsavanje njima tako dragog niskog prepucavanja i idiotluka sve dok drugi ne nasjednu na njihove provokacije, ili ih drugi sami izazovu, što onda izazove lavinu kao što se desilo.

Počelo je od komentara:

Leona je napisao:
Nisi vise aktuelan! ;)

I_am je napisao:
a jel to on bio nekad aktuelan???? :lol: :lol: :lol:

Ipak ste vi njega podbole, ali njemu to nije ni najmanje opravdanje za ono što je on naknadno radio, tako da je on ipak glavni negativac na ovoj temi. Do sada ste ga morale upoznati dovoljno da znate da će on to iskoristiti da zakuha, jer to očigledno voli, i onda eto jedne cijele stranice gluposti na forumu ispisane za samo par sati. A ni drugi mu nisu ostali dužni.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]