ElPadrino je napisao:
Čuj sad kao narkomani i pušači su isto, kao to je znak jednakosti....
Nikotin stvara ovisnost, a narkoman je ovisnik samo o drugim supstanca. Da, jesu ovisnici i u užem i širem pojmu te definicije.
ElPadrino je napisao:
Mi smo jednostavno narod ćeifa, druženja, zajebancije i pušenje ide uz to. Znam koliko pušačima znači cigara uz kafu ili pivu i ne bih želio kao nepušač da im se to uskrati.
Znam koliko mu znači jedna psihoaktivna adiktivna supstanca uz drugu psihoaktivnu i adiktivnu ili treću psihoaktivnu i adiktivnu i ne bih mu to htio uskratiti
ElPadrino je napisao:
Okej u firmi, u kancelariji, u marketu, ulazu u zgradu nebitno, da se to ne radi. Ali ako nećeš da ti smrdi odjeća, ako se bojiš kancera i ostalih gluposti, onda nemoj ni ići u kafanu. U svom stanu ne dozvoli da se puši i to je to.
Ovo sad samo obrnuta teza za gejeve? Štancajte se u svojoj sobi, ali nemojte u javnosti?
Zaista mi je sebično do apsurdnosti, da ne dozvoljavate ljudima da odu na piće, a da im pri tom ne uprljate odjeću (hajd "na stranu" što im narušavate zdravlje, usrđujete ambijent i grizete za oči i nos). To kad čujem - nek ne ide u kafanu kome smeta dim. Pa je li kafana ili je PUŠANA? Ako idem u sušionicu, znam šta me čeka. Ako idem na bazen, znam da ću biti mokar. Ako idem u šumu po drva, znam da ću biti blatnjav i prljav. Ali aji idem popiti piće se nekim, zašto moram da smrdim, perem odjeću i imam krvave oči dva sata?
To se vrlo lako da uraditi razdvajanjem na pušačke i nepušačke lokale, pa nek dimi i dimi se ko hoće.