banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Jul 2025, 22:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9532 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 472, 473, 474, 475, 476, 477  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jul 2025, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
skypostman je napisao:
Zasto, zato sto mu ovako vise stete prave jer mora to od nerasporedjenih sredstava pokrivati.

Kako od neraspoređenih sredstava?
Pa budžet je usvojen da bi se rasporedila sredstva.

Valjda ide realokacija, tj. skidanje sa nekih budžetskih stavki i prebacivanje za plate.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
wizzy_bl je napisao:
Pa ja prije mislim da mu je možda gradonacelnik obećao npr...ajd nemoj sad ulagati amandman (već kasnije ćemo to riješiti).Naravno ovo je samo moje razmisljanje.
Једва чекам да једном твоје размишљање буде у правцу да јебеш некоме маму из СНСД-а, па макар био само члан савјета мјесне заједнице :D

Едит: не рачунају се "замјерке" на рачун Радојичића ал' тек по одласку из партије.

Poslednji put menjao Pfc88 dana 08 Jul 2025, 19:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 19:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Zna li neko, da li je prijava na konkurs uslov da se dobije subvencija?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Mislim da nije,ali svakako provjeri u Gradu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pfc88 je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Pa ja prije mislim da mu je možda gradonacelnik obećao npr...ajd nemoj sad ulagati amandman (već kasnije ćemo to riješiti).Naravno ovo je samo moje razmisljanje.
Једва чекам да једном твоје размишљање буде у правцу да јебеш некоме маму из СНСД-а, па макар био само члан савјета мјесне заједнице :D

Едит: не рачунају се "замјерке" на рачун Радојичића ал' тек по одласку из партије.
Pa sta pljuvati nekoga ko ne upravlja. Pljujem onoga ko je odgovoran, a to je uglavnom Drale.

Sad spominje neku populisticku politiku a on je to prvi uveo na scenu.Besplatno ovo,besplatno ono.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ljudi ajde da pogledamo iza sebe i sta nam je Drale donio bolje u poredjenju sa Igorom i SNSD om.

Jel se bolje upravlja unutar grada. NE. Jel u gradu rade strucniji ljudi,jel se smanjio broj zaposlenih, jel se pare troše transparentnije, jesu li se popravila javna preduzeća, jel se gradi bolje,kvalitetnije i humanije ili se izlazi u susret kapitalistima,jel se vise radi na infrastrukturi...

Ono sto je uradjeno jesu besplatni udžbenici (to je propust vlade jer su oni to trebali), bus karte za penzionere (i dalje sam protiv toga) i ti neki parkovi,šetališta, vidikovac...ono sto je lijepo vidjeti ocima.U suštini nista se ulazi konkretno i dugoročno.

A sto se mene tice, najveća zmjerka Igoru jeste što se smecarski ponašao u Covid periodu u slijepo kopirao sve ono što se radi na Zapadu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Znači, da je SNSD na čelu grada, opet bi se pljuvala opozicija, iako uzde nisu u njihovim rukama?
Da se to pročitati u postovima mudraca na temi o Mili velikom.

A šta nam je to Igor donio, kad već porediš njega i Draleta?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Al ajmo se vratiti na ovaj aktuelni strajk u vrtićima.Vidim da se lopta brzo prebacila na direktora kao da se on nesto pita oko budžeta.

Ovo će ljudima od četvrtka napraviti opšte sranje jer će morati po djecu u 12:00.

I idemo još nazad...prije par sedmica te iste radnice u vrtićima su organizovali protest na Trgu Krajine i gdje su iznijeli svoje problema i zahtjeve...jel ih neko kontaktirao,jel se Drale obratio po ovom pitanju, jel izašao u medije i rekao situacija je takva o takva, vidjecu,pokušaću...problem je do ovoga onoga...NIJE.Samo ćutao.

Nakon toga, ljudi organizuju strajk upozorenja trajanju 1h : roditelji morali dovesti djecu prije 07:15 ili poslije 08:15.Jel Drale pričao o ovome, jel izašao sa nekim idejama, jel pokušao objasniti šta je problem....Nije. Ja

Sad kad djecu šalju kućama u 12...sad odjednom kriv direktor. Pa jarane što nisi ovu priču pričao jso nakon prvog protesta....vec samo ćutanje i zato ga krivim da se ne posvećuje stvarnim problemima. Zato ide pun gas i hoda po RS kao predsjednik PDP te obilazi mjesne odbore. Selo gori, a baba se češlja.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
Znači, da je SNSD na čelu grada, opet bi se pljuvala opozicija, iako uzde nisu u njihovim rukama?
Da se to pročitati u postovima mudraca na temi o Mili velikom.

A šta nam je to Igor donio, kad već porediš njega i Draleta?
Sta je bilo prije 5+godina.

Ovako na prvu, imali smo puno ozbiljnijeg gradlnačelnika kojeg si mogao slušati. Znam da se puno više radilo na infrastrukturi (istočni tranzit,kružni tokovi,VODA ova ona). Znam da je gurao projekat grad kulture, znam da je uradjeno nacrt urbanističkog plana i bilo je sigurno puno bolja situacija kod izmiejne regulacionih planova (forsirao je da se poštuju neki pravilnici koji govore o npr. mi udaljenosti izmedju objekata)...eto,onako na prvu.

Mislim da je i on radio neke subvencije privatnih vrtića, ali ne mogu se sjetiti da li je to išlo roditeljima,ili je išlo privatnim vrtićima pa su mogli nudiit niže cijene usluge.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I vidite sta je ovdje kod vas (Draško fans) najveći problem..sve gledate kroz prizmu SNSD i tako ga perete kad i nema potrebe.
Ja iznesem današnji problem u vrtićima ,kao i ovo oko diskriminacije kod subvencija...priča ode na prije 5+ godina i Igora.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
wizzy_bl je napisao:
Al ajmo se vratiti na ovaj aktuelni strajk u vrtićima.Vidim da se lopta brzo prebacila na direktora kao da se on nesto pita oko budžeta.

Ovo će ljudima od četvrtka napraviti opšte sranje jer će morati po djecu u 12:00.

I idemo još nazad...prije par sedmica te iste radnice u vrtićima su organizovali protest na Trgu Krajine i gdje su iznijeli svoje problema i zahtjeve...jel ih neko kontaktirao,jel se Drale obratio po ovom pitanju, jel izašao u medije i rekao situacija je takva o takva, vidjecu,pokušaću...problem je do ovoga onoga...NIJE.Samo ćutao.

Nakon toga, ljudi organizuju strajk upozorenja trajanju 1h : roditelji morali dovesti djecu prije 07:15 ili poslije 08:15.Jel Drale pričao o ovome, jel izašao sa nekim idejama, jel pokušao objasniti šta je problem....Nije. Ja

Sad kad djecu šalju kućama u 12...sad odjednom kriv direktor. Pa jarane što nisi ovu priču pričao jso nakon prvog protesta....vec samo ćutanje i zato ga krivim da se ne posvećuje stvarnim problemima. Zato ide pun gas i hoda po RS kao predsjednik PDP te obilazi mjesne odbore. Selo gori, a baba se češlja.

Neka ce napraviti sranje. Da je srece da svi hoce u strajk generalni stupiti, obustaviti sve. Svaka cast ljudima u vrticima, kad su se uspjeli skupiti i izgurati pricu. Ovako nesto i zdravstvo treba da na pravi. Oni ljudi koliko rade i sta rade, a za kakve plate, ono je sramota.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa slažem se...nemam ništa protiv štrajka niti tih ljudi koji traže veću platu, jer sigurno to i zaslužuju. Imam problem sa Draletom koji ignoriše zahtjeve sindikata i ništa ne radi po tom pitanju, te na taj način primorava te ljude da idu sa jacim mjerama (jer nemaju izbora) , a te jače mjere znači da će opet obični gradjani najebati (roditelji).

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Znamo mi dobro što ti imaš problem sa žutim.

Na sendvič, ij....

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2025, 22:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Kad bude Drale imao full moc kao svi SNSD-ovi gradonacelnici prije njega onda mozemo uporedjivati, ovako sada no-no.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2025, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2025, 20:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Wizy imas li sta reci na ovo gore?

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2025, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Wizy imas li sta reci na ovo gore?
Sta da komentarisem...klasična politička priča. Nisam ja kriv ,drugi su.

Kriv je direktor jer nije uložio amandman na budžet,nije on kriv što nije razmišljao o tome.

Krivi su za parking,on nije kriv što ne osnuje parking preduzeće kako je i Ustavni sud presudio.

Krivi su jer ne daju kratkoročni kredit ,čini mi se za most u Docu, a ne priča kako su pare potrošene koje su bile na računu za taj isti most (u prethodnom periodu).

Slicna stvar za projekat Voda.

Jedini sta ga mogu podržati i sto smatram da je idiotluk jeste besplatan prevoz (ali to uključujem i Draletove penzionere...uz napomenu da bi penzioneri morali imati subvencionisanu kartu), te isto smatram da bi se cijena javnih vrtića trebala nešto povećati ,uskladiti sa inflacijom i da je to mogla biti jedna stvaka u ovoj priči oko povećanja plata za zaposlene u vrticima.

Naravno da se mora grad i čistiti i kositi...ali danas je Dzajic pričao o nekim ciframa i kako se to čisti,kosi. Kao peru ulice stalno u uredno se placa sve...ja nisam vidio da su oprali ulicu godinama.Vjerovatno se silne pare plate za čišćenje snijega, pa kad padne snijeg,vidimo kakvu uslugu imamo.

Nije on kriv,krivi smo mi.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2025, 22:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
A šta je sa mostom u Česmi? Hoće li se napraviti prije sledećih stogodišnjih poplava ili čekamo da one prođu?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2025, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Castra je napisao:
A šta je sa mostom u Česmi? Hoće li se napraviti prije sledećih stogodišnjih poplava ili čekamo da one prođu?
Ako ce biti kao sa Kucom Milanovica, onda se ne nadaj previse.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2025, 20:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Ima li neko dijete u državnom vrtiću? Kakvo je stanje u poređenju sa privatnim? Kakvi su uslovi, hrana? Isplati li se plaćati više za privatni?

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9532 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 472, 473, 474, 475, 476, 477  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]