banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 09:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 20:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Pa mi smo napredni,nasu djecu uce vjerskoj kontra-revoluciji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2005, 22:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Bostech2000 je napisao:
Pa mi smo napredni,nasu djecu uce vjerskoj kontra-revoluciji.

Hehehe, dobro receno. Ne svidja mi se inteligentni dizajn, prosto zato sto u njega ne vjerujem ama bas ni malcice, a isto vrijedi i za religiju. Mene je tesko natjerati da u bilo sta vjerujem. S' druge strane, dokaze vrlo rado prihvatam.

Moja djeca nece uciti ono sto ja ovako snazno smatram pogresnim. Ali ako oni izaberu da budu vjernici, super. Od mene nece biti podrske, al' mi ne pada na pamet da biram za njih, iako se iskreno nadam da nece biti ni povoda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 13:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
not now john hvala na ispravci

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 16:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Vecernji list Zagreb 24.08.05.godine

Mislim da bi i ovo moglo biti interesantno za komentarisanje?

SRBIJA Udžbenik iz povijesti u kojem se spominju hrvatski pjevači uzburkao javnost
Zbog Tereze i Miše radikali ruše vladu
Autor Petar GRUBIŠIĆ

Srpski radikali traže pad srbijanske vlade zbog Tereze Kesovije, Miše Kovača i Josipe Lisac. Naime, autori udžbenika iz povijesti za osmi razred te su hrvatske pjevače uvrstili na popis estradnih zvijezda koje su obilježile glazbenu scenu bivše Jugoslavije.
"Šokiran sam činjenicom da se Tereza, Josipa i Mišo spominju u srpskom udžbeniku. To je još jedan razlog da padne vlada, koja ne zna što naša djeca trebaju učiti. Kako su autori od svih naših legendi našli baš njih?", izjavio je za Kurir Aleksandar Vučić, generalni tajnik Srpske radikalne stranke.

Dio srpske javnosti ogorčen je i zato što su hrvatski pjevači s popisa zvijezda koje su obilježile sedamdesete godine istisnuli Mikija Jevremovića, Lolu Novaković, Nadu Knežević i Duška Jakšića. Imena Arsena Dedića i Đimija Stanića, koji su se također našli na popisu pjevača iz Hrvatske, nisu izazvala bijes koliko spominjanje toga trojca, za koje radikali tvrde da su bili "vatreni podržavatelji lika i djela Franje Tuđmana".

U obranu autora udžbenika stao je Bora Đorđević, koji bi na taj popis uvrstio Josipu Lisac zbog kvalitete, a zaobišao bi Mišu Kovača, koji mu je, međutim, u sjećanju ostao kao dobar čovjek. U Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva u Beogradu ne razmišljaju o povlačenju tiskane naklade.

Sigurno je da autori više vole Srbe od Hrvata, ali bili su objektivni. Oni nisu jugonostalgičari, nego su željeli djeci približiti vrijeme u kojem su se njihovi roditelji rodili i odrastali uzvratio je radikalima prof. Radoš Ljušić, direktor Zavoda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 16:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Da, ali kakve to veze ima sa temom? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2005, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
stvarno nema veze sa temom :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 02:13 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Dove je napisao:
I_am je napisao:
hocu reci da je na balkanu izgubila svaki smisao i uopste ( u svijetu ) koristi se da se njome manipulise sirokom masom ljudi. i naravno, sto je postala veliki biznis i nacin da se dodje do velike love.
zalosno

Uvijek je to tako bilo, manipulisanje masama i business, nista novo. A sto Vader rece:
Citiraj:
Šta god djecu učili to ih neće odrediti po pitanju ateista-vjernik. Mnogi su učili i uče evoluciju pa su (postali) vjernici, a mnogi sad imaju vjeronauku pa su ateisti.

Bilo koje ucenje nece da ih odredi, ali moze da pomogne pri izboru.

Dobra definicija Not now, John! (da ne bude zabune).

Dakle uticaj postoji, stoga teza o "Nema to veze" otpada, ko god je forsirao na ovoj temi ovdje ... Drugim rijecima osnovna skola ima uticaja, normalno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2005, 14:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Koliko sam mogao pirmijetiti tema je "sta uciti djecu u skoli". Koliko znam u skoli se ne uci samo Darvinova teorija nego i mnoge druge stvari, sto zavisi od nastavnog plana i programa. Kao sto vidimo u nastavni plan i program unesen je vjerovatno i neki istorijat muzike, o cemu se u Srbiji vode rasprave, sto se najbolje vidi iz prilozenog teksta. Zato ne ne mogu prihvatiti dvije tvrdnje da prilozeni tekst nema nikakve veze sa naslovljenom temom, jer se u skolama uce mnogi i raznovrsni sadrzaji, a ne samo ono o cemu smo ovdje imali najvise komentara. Pozd. Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2005, 08:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
zah je napisao:
Koliko sam mogao pirmijetiti tema je "sta uciti djecu u skoli"

Blizu ali ne sasvim, tema ima naziv "Šta učiti djecu u školama: evolucija ili intelligent design" tako da je tema samim naslovom a i prvim postom jasno fokusirana na ono što djeca uče po pitanju nastanka svijeta, čovjeka, životinja. Tema nije posvećena svemu što djeca uče.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2005, 12:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Sep 2005, 09:32
I_am je napisao:
a zasto bi se uopste zamarali oko toga kako je nastao svijet??? bolje da se okrenemo tome kakav ce nam isti biti u bliskoj buducnosti, s obzirom sta radimo od zemlje :(

jesam pamet majko draga :drinking: :lol:

treba znati kako je nastao svet, ali trba znati sta ce se desiti i u buducnosti ako ovako nastavimo.

helen1 is a registerd trademark of УБРИ corporation

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]