banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 01:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2003, 19:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2003, 17:34
aharon je napisao:
Kakav god bio taj kler sačuvao je Sveto Pismo, pa barem ljudi mogu da vide šta je ispravno u onom što oni rade a šta ne.
Nema potrebe da se piše ono što je već napisano (ali ima potrebe da se razumije i iz novog ugla vidi) :D .
Ne prisvajaj Galileja, nije "vaš"...
Dositej mi je već malo "sumnjiv" :D , ali i on (kao i svi uostalom) je namjerno ili ne nešto dobro doprinio.
A ti si se ovim jasno otkrio ko si i u čije ime istupaš.
Dobro se drži jer dolazi vrijeme da se pada u jame koje se za druge kopaju, da se vraća dvostruko ono što se na druge ispucava, da se upetljava u sopstvene kučine i mreže (pa i one računarske :D :D ) da se ruše kule od karata na pijesku sagrađene, jer slijede oluje i od istoka i od juga i od zapada i od sjevera...
Dobro se drži(te)! :D :D :D :D
Oni koji se suprote Ocu Nebeskom i Njegovoj volji sami sebi su najveći neprijatelji.

A jel misliš da si ti dovoljno učen i moćan da postaviš "novi ugao gledanja"?!
Kad već pominješ "naše", šta ćemo sa Nikolajem i Stratimirovićem - otkud oni kod "nas"?
A u čije ime ja to istupam (otkud tebi pravo da sudiš?)?
Dalje, otkud tebi pravo da Boga praviš po svom (ljudskom) liku?
Da li misliš da to ima veze?
Misliš da SILA ENERGIJSKE INTENCIJE mari za grehe koji su tebi kao ljudskom biću svojstveni?
Ajde mi daj primer, pa ćeš uvideti da lupetaš gluposti (k'o i ona SPC menadžerija)?
Prema tome, gresi koji su navedeni u svetom pismu su prevashodno pisani prema ljudskim merilima.

Dalje, pišeš tu nabuloze ko i ona KLEROVŠTINA koja je u Srednjem veku isto tako navodila "strašne izjave", citirala Sveto pismo, a sve se svodilo na ideju: "POSLE NAS POTOP".
Još ti samo nedostaje Inkvizicija.
Ajde!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2003, 06:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Zaista, ako pričam sam od sebe ili iz pukog mudrovanja ili filozofiranja, pravo da pričam ovo je ništavno, a moj sud još ništavniji.
Pa ipak, ne mislim da sam bio u krivu.
Za Stratimirovića ne znam, ali čim se protivio Vuku izgleda da je čovjek koji nije imao osjećaj kad, šta i kako, i mnogo je takvih bilo od, farizeja na ovamo, koji su misleći da su Božiji sluge progonili i ometali mnogo bolje od sebe. A jedno je što čovjek misli za sebe a drugo je kako ga Otac Nebeski vidi.
A Nikolaj je definitivno definitivno naš :D :D :D :D .
Zato mnogima i ne sjeda pa čak kažu: otac Justin mi se sviđa, a vladika Nikolaj je kontraverzan i šta ti ja znam.
A Justin za Nikolaja pisao i govorio sve najbolje i najljepše (jer se duhovni između sebe odlično razumiju) :D :D .
Prođi se nije on vaš kao ni mnogi drugi što nisu bili iako ih prisvajate (Njegoš npr.)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2003, 23:53 
Početnik
Početnik

aharon je napisao:
Zaista, ako pričam sam od sebe ili iz pukog mudrovanja ili filozofiranja, pravo da pričam ovo je ništavno, a moj sud još ništavniji.
Pa ipak, ne mislim da sam bio u krivu.
Za Stratimirovića ne znam, ali čim se protivio Vuku izgleda da je čovjek koji nije imao osjećaj kad, šta i kako, i mnogo je takvih bilo od, farizeja na ovamo, koji su misleći da su Božiji sluge progonili i ometali mnogo bolje od sebe. A jedno je što čovjek misli za sebe a drugo je kako ga Otac Nebeski vidi.
A Nikolaj je definitivno definitivno naš :D :D :D :D .
Zato mnogima i ne sjeda pa čak kažu: otac Justin mi se sviđa, a vladika Nikolaj je kontraverzan i šta ti ja znam.
A Justin za Nikolaja pisao i govorio sve najbolje i najljepše (jer se duhovni između sebe odlično razumiju) :D :D .
Prođi se nije on vaš kao ni mnogi drugi što nisu bili iako ih prisvajate (Njegoš npr.)...

To. što ti tvrdiš i deliš ljude na neke "naše" i "vaše" je apsolutna besmislica.
Tvoja podela nema blage veze s vezom.
Dalje, s kojim pravom ti tvrdiš da su tvoja uverenja "tačna".
Video sam tvoja nadobula pisanja na temu MASONI i mogu reći da si ti samo jedan od sledbenika "okstruisanog SPC" klera.
Ali, ponavljam - OKSTRUISANOG!
(ne kompletnog)!
A Vuk, Njegoš, Nikolaj, Dučić, ...., su bili ZIDARI.
O tome vidi na: http://www.mason.org.yu
Prema tome, ti nisi dovoljan autoritet da sudiš!
Niti si dovoljno upućen!
Spominješ nadobula pisanja RPC i GPC (i SPC klera) koja nemaju baš naročita utemeljenja i potkrepljenost!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2003, 09:28 
Majstor
Majstor

Vaši = "ljudi koji smatraju da svijetom vladaju oni koji imaju mudrost, učenost, znanje, moć i vještinu, da je ljudima grešnost svojstvena i da Boga mnogo i ne zanimaju, nego je On samo postavio Zakone i ne petlja se više mnogo u ono što njegova stvorenja rade nego je odredio da dominiraju oni koji te Zakone bolje shvate od drugih" (vrlo vrlo pojednostavljeno, ali ukratko)

Naši = "oni koji znaju da je mudrost "mudrih" zamka, znanje i nadmenost intelektualaca sljepilo, i koji u svakom i najprezrenijem čovjeku vide isto što i u sebi (Božiju milost i "iskru") vrijednu svakog truda, i koji dobro znaju da je Tvorac prije svega Ljubitelj stvaranja i da i te kako radi i djeluje (vidio to neko ili ne) a naši se trude da to vide i slijede u skladu sa svojim mogućnostima ma kako male bile, postajući dobrovoljno oruđe Božije volje"

Da li je sada jasnije.
Moje je znanje malo i puno puno nedostataka, ali Njegovo je veliko, i on može da me i uputi nauči svemu ako je to potrebno i koliko je potrebno. I mene i svakog drugog na ovom svijetu.
On je uvijek u stanju od malog učiniti velikog, ali i velikog oboriti da bude manji od makovog zrna.
Moje je samo da budem "na prijemu" i da Ga uvijek i u svemu tražim.
A On je velemajstor da "ludošću" posrami "mudrost" i snažan je protivnik "velikima" i "jakima".
Ti ne znaš šta je i u ime čega zaista radio niko od onih koje pominješ (i kakvi su bili stvarni motivi njihovih duša) i koje opravdano ili ne svojataš. Ali to će se saznati (kao i sve) i ti bi se mogao iznenaditi (jer su većina od njih ipak bili "naši").
Ako su ono što pričam zaista nebuloze i samo moje subjektivno mišljenje onda ti nemaš baš nikakav razlog da se oko toga uzbuđuješ.
Živi bili pa vidjeli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2003, 16:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
esoteria je napisao:
(ne kompletnog)!
Niti si dovoljno upućen!

Znaci, ja sada odlucim da osnujem svoju sektu, postavim web stranicu, stavim proizvoljno slike nekih osoba - u fazonu da su bili clanovi moje sekte - i sada tipovi kao ti bi to prihvatili i dalje sirili??
Pa da si bar malo procitao Njegosa znao bi da nema sanse da je on bio u masonima. Slicno manje-vise vazi i za ostale... Vladika Nikolaj.. eno njegove slike na masonskom sajtu. Glupost!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2003, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
esoteria nikako mi nije jasno šta je to aharon napisao da je to izazvalo ovakve tvoje reakcije za koje ne vidim opravdanje. Koliko vidim tvoja reakcija se dijelom zasniva na tvojoj netrpeljivosti prema aharonu i zbog nekih stvari koje je on ranije pisao mada ne vidim razlog za tim niti shvatam šta su tebi nadobula pisanja na temi o masonima.

Volio bih da vidim tvoje mišljenje o masonima pa ga ako želiš možeš iznijeti na temi o masonima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2003, 00:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
[url]To. što ti tvrdiš i deliš ljude na neke "naše" i "vaše" je apsolutna besmislica.[/url]

ma daj :cry: ko to rece.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2003, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Citiraj:
znaci, ja sada odlucim da osnujem svoju sektu, postavim web stranicu, stavim proizvoljno slike nekih osoba - u fazonu da su bili clanovi moje sekte - i sada tipovi kao ti bi to prihvatili i dalje sirili??

pa dar malo poznajes ljude znao bi da je to tako.
[/url]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2003, 12:25 
Pripravnik
Pripravnik

frozen je napisao:
Citiraj:
znaci, ja sada odlucim da osnujem svoju sektu, postavim web stranicu, stavim proizvoljno slike nekih osoba - u fazonu da su bili clanovi moje sekte - i sada tipovi kao ti bi to prihvatili i dalje sirili??

pa dar malo poznajes ljude znao bi da je to tako.

Hahaa :)
Dobro receno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2003, 20:31 
Početnik
Početnik

bojmen je napisao:
esoteria je napisao:
(ne kompletnog)!
Niti si dovoljno upućen!

Znaci, ja sada odlucim da osnujem svoju sektu, postavim web stranicu, stavim proizvoljno slike nekih osoba - u fazonu da su bili clanovi moje sekte - i sada tipovi kao ti bi to prihvatili i dalje sirili??
Pa da si bar malo procitao Njegosa znao bi da nema sanse da je on bio u masonima. Slicno manje-vise vazi i za ostale... Vladika Nikolaj.. eno njegove slike na masonskom sajtu. Glupost!

Eh, odošmo daleko!
Samo, kad bi ti bio dovoljno ubedljiv da u svoju "sektu" učlaniš Kralja Peru.
Pa ti, druškane moj, nisi u stanju da organizuješ stvar da te sledi sopstvena rodbina, a kamol' ko još!
Prizemlje i ni makac!
A šta reče čovek:"Pa da si bar malo procitao Njegosa znao bi da nema sanse da je on bio u masonima. Slicno manje-vise vazi i za ostale... Vladika Nikolaj.. eno njegove slike na masonskom sajtu."
A ti kao znaš da nije bio!
Eto oni ti pričali kako nisu...
Ajde molim te!
Dalje, ja ovde pokušavam da izvršim demistifikaciju i da razbijem sholastičko - reakcionarno mišljenje koje potura SPC kler (oličen u Aharonu) u vezi ideje Zidarstva.
Ta priča o sektama i sl. mi se u zadnje vreme "popela na glavu", naročito kada uvidim ko stoji iza SPC (njihov menadžment).
U vreme Komunizma su se jadali kako ih proganjaju, a vidi danas - u zadnjih 10 godina se SPC menadžment počeo baviti BUSINESS-om.
Popovština kupuje Mercedese, Vile na Svetom Stefanu, učestvuju u građevinskoj izgradnji, prodaju crkvenu zemlju izbjeglicama,....
Naravno, potrebno je napraviti distinkciju između SPC menadžmenta (klera) i Pravoslavne religije.
Ali, jedno ide s drugim.

Dalje, zašto se svaki novi pristup, novi pogled u religijskom učenju, i sl. koji se razlikuju od učenja SPC klera odmah, a priori mora proglasiti "sektom".
Da li iz tog razloga što to učenje pokazuje veći uspeh u pogledu privlačenja novog članstva?!
Da li iz tog razloga što se na taj način iskazuje "mogućnost gubitka potencijalne klijentele na dugoročnom periodu" a samim tim i gubitka sigurno ostvarivog PROFITA na kom će SPC kler moći da bazira svoje privilegije (Mercedesi, Vile na moru, Hoteli,...)?

U tome je dakle osnovni problem!

"Ode nam stado, neće biti vune!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2003, 23:03 
Pripravnik
Pripravnik

Opet on isto. Ma covjece nema sanse da je Njegos bio u masonima, to ne samo da je lako izvesti iz njegovog bogatog opusa, vec i iz tadasnjih geografsko-politickih okolnosti.

A sto se tice price "Dalje, zašto se svaki novi pristup, novi pogled u religijskom učenju" - zapravo, kod masonerije se ne radi o novom pristupu posto ista postoji vec... podosta.. vremena. A ti religijski elementi opet se razlikuju od pozicije masona... u okviru najnizih loza upraznjavaju se neke cirkuske igrarije koje otprilike predstavljaju kombinaciju paganskih skakutanja, obozavanja prirode, satanistickih rituala i nekih bezveznih crtarija iz tamo nekih fantasticnih romana ili prica za djecu tipa "Alisa u zemlji cuda". Ako ti u tome vidis nesto novo i kreativno - dobro. Ja licno to dozivljavam na drugi nacin, pogotovo vise i tajnije nivoe masonskog organizovanja i ne smatram niposto da je to banalno.

Dalje sto se tice SPC i masona, posjeti sajt http://www.svetosavlje.org, na naslovnoj imas poslanicu RPC i jos ponesto u vezi sa masonima. SPC se nije izjasnila zbog razno raznih razloga, izmedju ostalog sto i u okviru njenog klera ima pojedinih ljudi koji su u tim organizacijama ili naginju njima ili komplet toj struji, a ima tu i jos dosta elemenata.
Za kralja Aleksandra znam da je bio u masonima, za Petra nisam bas siguran.

Ona web stranica koju si poslao uopste nije neki relevantan izvor koji treba nekriticki prihvatiti i to je objasnjeno u prethodnom postu.
Sto se tice toga koga ja mogu da skupim to je uopste marginalna i nevezana stvar, a i mogu ti reci da skupljanje i organizovanje na religijskoj ili slicnoj (haha zaverenickoj) izlazi izvan mojih ambicija.

Uglavnom, sto se tebe tice kao sagovornika ne znam uopste ni sta glumis i izvodis ovdje, pogotovo sa tom glupom slicicom ispod tvog nadimka.

I da, sto se tice sekte, ja nisam cuo da je SPC proglasila masone sektom. Ako ti imas neke nove informacije molim te prosvijetli me.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2003, 08:36 
Majstor
Majstor

Ovo definitvno više spada u temu o masonima.
A za ono

Citiraj:
Dalje, ja ovde pokušavam da izvršim demistifikaciju i da razbijem sholastičko - reakcionarno mišljenje koje potura SPC kler (oličen u Aharonu) u vezi ideje Zidarstva.

:D :D :D
Ispadoh branitelj pravoslavlja :D :D :D !
Ne smeta mi to ni najmanje, pogotovo zbog pozicije sa koje je to rečeno.

A sve "popovske" negativne pojave koje je Esotheria naveo plod su baš nešto što odlično odgovara onima koji hoće da odbijaju narod od vjere, pa samim tim oni koji takvo što čine a nazivaju se pravoslavnim, bivaju u stvari i nesvjesno oruđe spletakara (koji ih i podstiču da se tako ponašaju), a pravu opasnost za njih i njihove kombinacije predstavljaju istinski duhovnici, ali avaj premalo ih je.
Valja se moliti Bogu da ih bude što više i da nadvladaju "duhovne biznismene".
Amin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2003, 09:25 
Početnik
Početnik

bojmen je napisao:
Opet on isto. Ma covjece nema sanse da je Njegos bio u masonima, to ne samo da je lako izvesti iz njegovog bogatog opusa, vec i iz tadasnjih geografsko-politickih okolnosti.

A sto se tice price "Dalje, zašto se svaki novi pristup, novi pogled u religijskom učenju" - zapravo, kod masonerije se ne radi o novom pristupu posto ista postoji vec... podosta.. vremena. A ti religijski elementi opet se razlikuju od pozicije masona... u okviru najnizih loza upraznjavaju se neke cirkuske igrarije koje otprilike predstavljaju kombinaciju paganskih skakutanja, obozavanja prirode, satanistickih rituala i nekih bezveznih crtarija iz tamo nekih fantasticnih romana ili prica za djecu tipa "Alisa u zemlji cuda". Ako ti u tome vidis nesto novo i kreativno - dobro. Ja licno to dozivljavam na drugi nacin, pogotovo vise i tajnije nivoe masonskog organizovanja i ne smatram niposto da je to banalno.

Dalje sto se tice SPC i masona, posjeti sajt http://www.svetosavlje.org, na naslovnoj imas poslanicu RPC i jos ponesto u vezi sa masonima. SPC se nije izjasnila zbog razno raznih razloga, izmedju ostalog sto i u okviru njenog klera ima pojedinih ljudi koji su u tim organizacijama ili naginju njima ili komplet toj struji, a ima tu i jos dosta elemenata.
Za kralja Aleksandra znam da je bio u masonima, za Petra nisam bas siguran.

Ona web stranica koju si poslao uopste nije neki relevantan izvor koji treba nekriticki prihvatiti i to je objasnjeno u prethodnom postu.
Sto se tice toga koga ja mogu da skupim to je uopste marginalna i nevezana stvar, a i mogu ti reci da skupljanje i organizovanje na religijskoj ili slicnoj (haha zaverenickoj) izlazi izvan mojih ambicija.

Uglavnom, sto se tebe tice kao sagovornika ne znam uopste ni sta glumis i izvodis ovdje, pogotovo sa tom glupom slicicom ispod tvog nadimka.

I da, sto se tice sekte, ja nisam cuo da je SPC proglasila masone sektom. Ako ti imas neke nove informacije molim te prosvijetli me.

....................................................................
"u okviru najnizih loza upraznjavaju se neke cirkuske igrarije koje otprilike predstavljaju kombinaciju paganskih skakutanja, obozavanja prirode, satanistickih rituala i nekih bezveznih crtarija iz tamo nekih fantasticnih romana ili prica za djecu tipa "Alisa u zemlji cuda"

Vidi ti ovo!
A šta reći na molitvene rituale koji se upražnjavaju u okviru obreda kod z rituala u okviru zvaničnih religija?!
Ajde kaži ti meni:
Na osnovu čega su izvedeni molitveni rituali koje primenjuje Hrišćansko sveštenstvo, ili čak i molitveni obredi koje primenjuje Islamski imam?
Da nisu kojim slučajem ti rituali deo MAGIJSKIH OBREDA, a?!
Iz čega su izvedeni ti obredi?!
Jel' možeš ti meni izvesti genezu postanka "monoteističkih religija"?!
Dalje, pričaš mi o paganskim obilježjima kod "sekti".
Dobro!
A u šta se ono ti kuneš?!
Jel' beše KRST časni?!
Otkud krst u hrišćanstvu?!
Otkud simbol Boga "RA" u Hrišćanstvu?!
Otkud "pagansko" obilježje?!
Prema tome, nije sve tako crno i belo.
.....................................................
"I da, sto se tice sekte, ja nisam cuo da je SPC proglasila masone sektom. Ako ti imas neke nove informacije molim te prosvijetli me"

SPC nije, ali kako mi se čini to si ti učinio!
Upotrebio si taj izraz.
Ali, ne samo ti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2003, 13:32 
Pripravnik
Pripravnik

esoteria je napisao:
Vidi ti ovo!
A šta reći na molitvene rituale koji se upražnjavaju u okviru obreda kod z rituala u okviru zvaničnih religija?!
Ajde kaži ti meni:
Na osnovu čega su izvedeni molitveni rituali koje primenjuje Hrišćansko sveštenstvo, ili čak i molitveni obredi koje primenjuje Islamski imam?

Sta znaci "zvanicne religije"?
Previse citas i pogotovo nekriticki prihvatas stvari koje se navode u bezveznim bestselerima tipa "Hiramov kljuc" i slicno (svako vece oko 11-12 na hrt2 ima gomila reklama na tu temu).
Procitao si takve gluposti i odjednom se napalio "aaah idem ja da transformisem ovaj glupi i zaostali svijet, samo su mene cekali".

esoteria je napisao:
Da nisu kojim slučajem ti rituali deo MAGIJSKIH OBREDA, a?!
Iz čega su izvedeni ti obredi?!

Mislis na hodze??

esoteria je napisao:
Jel' možeš ti meni izvesti genezu postanka "monoteističkih religija"?!

Ja vjerovatno ne mogu, ali sigurno moze svaki nadobudni sociolog.. Idi pa pitaj Miodraga Zivanovica, on je strucnjak za sve, sigurno ce naci odgovor koji ce te zadovoljiti.
Komunisticko-nihilisticko objasnjenje je zasigurno ono za cime tvoja dusa vapije.

esoteria je napisao:
SPC nije, ali kako mi se čini to si ti učinio!
Upotrebio si taj izraz.
Ali, ne samo ti.

Nisam ih proglasio sektom.
Postoji definicija sekte, pitaj Miodraga Zivanovica, mozda ti kaze priblizno prihvatljivu definiciju.
Ako te bas interesuje moje misljenje, masone bih otprilike definisao kao zavjerenicku politicko-religioznu grupu sa sirom lepezom ciljeva, izmedju ostalog i sa ciljem rusenja hriscanskog poretka/drzava/morala i uspostavljanja novog sistema koji pogoduje dolasku Antihrista.
Eto ja tako gledam na masone.

Btw, da ti nama nisi neki mladi clan Rotarta? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2003, 12:54 
Majstor
Majstor

Vratimo se temi.
Povod za ono što imam da napišem je spektakularno iznenadno pojavljivanje predsjednika SAD Džordža Buša u Bagdadu na jedan od najznačajnijih njihovih praznika Dan zahvalnosti (27.11.).
On je tom prilikom uvjeravao američke vojnike na vrućem terenu na koji su bačeni, da je Amerika uz njih i da je "uvjeren u njihovu konačnu pobjedu"!
Vrlo zanimljivo iz više uglova gledanja.
Prvo, očigledno je da se SAD i njihove prišipetlje u Iraku susreću sa pravim pravcatim gerilskim narodnooslobodilačkim ratom, i kako se u novijoj svjetskoj istoriji nijedan okupator u takvoj situaciji nije spasao potpunog poraza (pa i sramote), jasno je da i sami i te kako sumnjaju u uspjeh onoga što su započeli, ali više ne mogu nazad.
Zato su prisiljeni da izmišljaju najrazličitije marifetluke da bi stvari koliko toliko držali pod kontrolom, pa čak povlačiti i vrlo rizične poteze kao što je ovaj najnoviji reklamni trik u Bagdadu.
Takođe je vrlo zanimljivo da se i nedavni teroristički napad u Istambulu desio u vrlo pogodno vrijeme za samog Buša jer je čak i u zemlji svom tradicionalnom savezniku, Velikoj Britaniji, dočekan "na nož" od svih koji imalo razmišljaju svojom glavom, ali baš kada je njegova i Blerova sramota dostigla vrhunac, desio se napad u Istambulu i oni su pobjednički u glas, sa iste govornice (da podsjetim, tada je Buš bio u posjeti Bleru), time time potvrđivali da su u pravu i pravdali sve svoje akcije koje su sve teže za pravdanje pred ikim normalnim, a tada im niko nije mogao (ili smio) pera odbiti zbog šoka što su baš Britanci najviše fasovali u Istambulu.
Pa ipak sve je to vrlo sumnjivo, jer je poznato da je Turska stari britanski "mušterija" u zakulisanim radnjama već više stoljeća i jedna od udarnih baza britanskih tajnih službi za ovaj region, i nimalo me ne bi čudilo da su islamisti koji su izvršili napad bili u stvari podstaknuti baš od Britanaca, tj. njihovih agenata. Njima (tzv. islamistima) dobro, oni će (u svojoj ludosti i naivnosti) izvršiti svoj "sveti zadatak" uništavajući mrske neprijatelje "Židove" i "angloamerikance" i njihove interese, ali čineći to baš u ovom momentu učinili su sjajan marketinški potez za već posustalog Blera. Slučajno? Nema šanse!
Bjelosvjetski mešetari su već mnogo puta dokazali da ne prezaju ni od čega i da cijenu mjere samo po dobiti, i da ni ljudske živote i dobra (pa ni "svoje") ne štede ako će ih to dovesti njihovom cilju.
Jedino mjerilo cijene je dobitak, cijena (u zlatu ili krvi) je nebitna ako je dobitak veći.Po njihovim pokvarenim i izopačenim mjerilima.

Takođe, ovo sve pokazuje i dokazuje da se pravi i istinski rat već poodavno ne vodi na bojnim poljima, nego na polju oblikovanja svijesti širokih narodnih masa u svijetu (marketing). Najviše se sredstava, novca i energije ulaže u oblikovanje svijesti ljudi, da bi se njima moglo manipulisati i da bi se praktično moglo činiti bilo šta ako se za to nađe opravdanje prihvatljivo za tako preoblikovane svijesti. Po mogućnosti da to opravdanje zvuči uzvišeno, humano i "hrišćanski".
To je istovremeno i mali odgovor Bojmenu na pitanje o ratu na temi "Zapad da ili ne". Pravi rat se ne vodi oružjem nego duhom. Svaki čovjek koji ne podliježe tim manipulacijama već je borac protiv tih manipulacija i mogući graditelj nečeg drugog. A takvi su za njih najopasniji i oni to dobro znaju.
Ne boje se puške jer su u stanju da ljude ubijede da pucaju sami u sebe (ili jedni na druge), ali se boje slobodnog ljudskog duha, Duha Božijeg u ljudima. Zato je duhovna izgradnja istinski zalog za budućnost i jedini efikasan način borbe protiv onoga što oni poturaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2003, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Klimatske promene u ovoj godini koštale svetsku privredu 60 milijardi dolara
Učesnici konferencije o klimatskim promenama, koja se, u organizaciji Ujedinjenih nacija, već 10 dana održava u Milanu, saznali su podatak da su vremenske nepogode koštale globalnu privredu 60 milijardi dolara samo u ovoj godini. Najviše štete u ovoj godini napravio je talas vrućina u Evropi (10 milijardi dolara), poplave u Kini (8 milijardi dolara) i tornado na Srednjem zapadu SAD-a (3 milijarde dolara). Visoki zvaničnik Ujedinjenih nacija Klaus Tefer upozorio je učesnike međunarodne konferencije o klimatskim promenama, koja se održava u Italiji, da je promena klime realnost, koja će u sve većoj meri izazivati ljudsku patnju i ekonomske teškoće. Međutim, američki senator Džejms Inhof ocenio je da je globalno otopljavanje najveća lažikada predstavljena njegovom narodu. S obzirom da Sjedinjene Države odbijaju da ratifikuju sporazum iz Kjota, kojim se svakoj zemlji određuju kvote ispuštanja gasova koji izazivaju efekat staklene bašte u atmosferu, stavovi senatora Inhofa odraz su mišljenja koje preovladava u Vašingtonu da ne treba preduzimati ništa po tom pitanju. (BBC)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 08:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Pravo je vrijeme da se ova tema reaktivira.
Samo ću iznijeti dio vijesti o katastrofi Nju Oreleansa i vrlo zanimljivu izjavu jednog od očevidaca:

NJU ORLEANS - Uragan "Katrina" odnio je, kako se procjenjuje, između 50 i 80 života samo u obalskom okrugu Harison, leševi i ajkule plivaju nekim od ulica Nju Orleansa, dok spasilačke ekipe pokušavaju da dopru do preživjelih, prenijele su agencije.

"Situacija je neizdrživa. To je izuzetno bolno", rekla je guverner Luizijane Katlin Blanko.

Ona je dodala da svi moraju da napuste Nju Orleans jer nivo vode u gadu stalno raste, a situacija se pogoršava iz časa u čas.

Poslije nadgledanja mjesta nesreće iz vazduha, guverner Misisipija Halej Barbur rekao je da sada "može samo da pretpostavi da je Hirošima tako izgledala prije 60 godina".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Sva vremena su u UTC [ DST ]