banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 07:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Preneseno sa drugog foruma

Masonski kodeks

POŠTUJ VELIKOG GRADITELJA UNIVERZUMA!
Ljubi bližnjeg , ne čini zlo , čini dobro

DOPUSTI DA GOVORE LJUDI

Pravi kult Velikog Graditelja Univerzuma sastoji se u primernom ponašanju.
Zbog toga čini dobro iz ljubavi prema dobru.
Čini da tvoja duša uvek bude čista da bi stupio dostojanstveno pred Boga.
Voli dobre, pomozi slabima, udalji zle ali ne mrzi nikoga.
Razgovaraj uzdržano sa Velikima, oprezno sa sebi ravnima, iskreno sa prijateljima, nezno sa decom, ljubazno sa siromasnima.
Ne laskaj svome bratu, to je izdaja.
Ako ti tvoj brat laska, strahuj da hoće da te potkupi.
Slušaj uvek glas savesti.
Budi otac siromašnih.
Svaki uzdah koji tvoja grubost izazove kod njih povećaće broj prokletstava koja će pasti na tvoju glavu.
Postuj putnika namernika, pomozi mu; njegova pojava za tebe je svetinja.
Izbegni rasprave, spreci uvrede.

POTRUDI SE DA UVEK BUDEŠ U PRAVU

Postuj žene.
Ne zloupotrebi nikada njihovu slabost, i radije pogini nego da ih obeščastiš.

Ako ti V.G.U. da dete, zahvali mu se.
Budi tom detetu BOŽANSKA prilika.
Učini sve da do 10.godine strahuje od tebe, da te do 20.godine voli, i da te do smrti poštuje.
DO 10.GODINE MU BUDI UČITELJ;
DO 20.GODINE OTAC, A DO SMRTI PRIJATELJ.

Pobrini se da mu preneseš dobre principe pre nego dobre manire, omogući mu prosvećen pravac, radije negoli frivolnu eleganciju.

VASPITAJ GA DA POSTANE PRE POŠTEN NEGO OKRETAN ČOVEK.

Ako se stidiš zbog svog stanja, to je zbog tvoje gordosti, ona je znak da nije mesto koje zauzimaš ono što te uzdiže ili degradira, već način na koji ga ti doživljavaš.

Čitaj, i neka ti to koristi, gledaj i oponašaj, razmišljaj i radi.
Neka sve bude na korist tvojoj braći. To je kao da radiš za sebe samoga.

Budi svuda zadovoljan, svim i zbog svega.
Raduj se pravdi. Neka te rasrdi nejednakost, pati ne sažaljevajuci sebe.

Ne ocenjuj olako tuđe postupke.
Nikada ne prekorevaj, i hvali još manje.

ZADATAK JE VELIKOG GRADITELJA UNIVERZUMA, KOJI KUŠA SRCA, DA OCENJUJE NJIHOVA DELA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Narode...
Pogledajte samo finansijski status masona.Mislim da je dalje suvisno pricati o njima.To su (ne znam sigurno ali pretpostavljam) ljudi koji su zaista mocni (u finansijskom smislu naravno).Oni za mene predstavljaju oligarhiju jako mocnih ljudi koji su se udruzili i koji su u ovom momentu jos jaci kad se drze zajedno.Mislim da je ta grupa formirana iz cistog interesa,finansijskog prije svega.
Inace o njima imam negativno misljenje.
Toliko od mene.
POZDRAV.
I samo da vas pitam da li ste culi za ljude koji se predstavljaju kao NEOKONZERVATICI.Volio bih da cujem sta mislite o tome.Mislim da ovo ne skrece sa teme jer su u sustini i masoni i ovi drugi slicni.
:cya:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 20:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Judeo-masonska(antihristovska piramida) dijeli se prakticno na dvije osnovne podjele,da prosto kazem svjesne:ateisticka judeomasonerija(grand orijent,pariska mati loza)savjet 300,savjet33,SAVJET 13(na koji cu se vratiti) i na vrhu svevidece oko velikog arhitekte univerzuma OKO LUCIFERA.Ovaj drugi dio nesvjesna i tajna oruzija judeo bankara i judeo masona je ogroman izdvojicu samo neke.Politicka orudja globalista elitista:boljsevizam,komunizam,socijalizam...americka unija gradjanski sloboda,jevrejska liga odbrane,,zagovornici hololokausta,...
Rokfelerove agencije,spijunske org.(cia,fbi,izrelski mosad...)ujedinjene nacije i podcinjene organizacije(unesko,svjetska banka,svjetska zdravstvena org.savjet bezbjednosti,mmf,)zatim fondacije (rokfelerova,fordova,soroseva nama i tekeko poznata)nato,srimski klub,komitet 300,judejska kontrola nad medijima,izdavastvom,obrazovanjem.Svjetska trgovina( nafta,)
Zatim ispod dalje Skotski (satanski)red i Londonska mati loza(jorksirski red)
ispod :plave loze,zatim bijela masonjerija(klubovi rotari....)sekte(jehovi svjedoci,mormoni,adventisti)mistici kultovi(joga,zen...transcedentalna meditacija)proroci,astrologija i td
Pri dnu su takozvani "masoni bez keceljice":paganski nacionalisti i socijalisti,jeretici,homoseksualci...
Oprostite zbog nestavljanjaq velikog slova :lol:
Temelj piramide cine ateizam,materijalizam,hedonizam,dizam...bezbozna filozofija,ogrehovljena ljudska priroda,tako za sve vas koji mislite da se uclanite ne brinite vec ste clanovi doduse nesvjesni :lol:
Izvinjavam se na duzini ali moram dalje.
Cuveni natpis "IN GOD WE TRUST" iznad ONE na novcanici jednog dolara je slogan masona,a taj isti dolar sredstvo kojim vladaju.Naime ta novcanica je stvorena po ideji teozofa Sergeja Makaranovskog po nalogu predsjednika Amerike Henrija Valasa-masona.Novcanica u lijevoj polovini sadrzi prikaz Novog svjetskog poretka u obliku masonske piramide,na cijem je vrhu svevidece oko arhitekte univerzuma(Lucifera)naslov iznad "Annuit Coeptis"-nas ce poduhvat biti krunisan uspjehom.U dnu je datum 1776 godina kada je osnovan red iluminata(1 maj :wink: )13 nizova cigala
ispod piramide ispisan cilj iluminata "novus ordo seclorum"-novi svjetski poredak.
Ona pticurina na desnoj strani u kandjama drzi 13 listova bagrema(sveto drvo masona koje otkriva grob Hirama osnivaca,te simbolizuje posjedovanje tajnih znanja masona)13 strela (simbol usmrcivanja neprijatelja)svaka strela prijeti jednom od 13 nizova piramide(narodi)iznad pticice Davidova zvijezda sastavljena od 13 masonski bijeli petokraka(ideal potiranja ljudskih razlicitosti)Solomonov pecat..Natpis iznad kjluna "e pluribus unum"-13 slova,iz mnostva jedno-cilj masonjerije kako bi se unificirao svijet unistile kulture religije i tradicije.Ala ga ja oduzi :oops:
Hocu da ti kazem(sa malim zakasnjenjem)Boymene da sve sto se dogadja oko nas i sa nama lose naravno,pa do detalja koje je tesko i zamisliti moze da se poveze sa masonjerijom.Nazalost tako ispada,to sto se sve vise javno o njima govori rezltat je njihovog uspjeha kontrole na kako oni sami kazu gresnom ljudskom prirodom.Nisam pristalica posmatranja i prepusta toga vremenu da rijesi,jedan sam od malih bica koji makar malo moze da doprinese dobru,a samim tim sam za njih los.Mozda su masoni i velika prevara covjecanstva,ali i taj ko ih je smislio krije svoja nedjela iz toga.Mada sumnjam posjedujem jedan protokol skupova sionskih mudraca"pakleni plan osvojenja svijeta koji izvode judeo-masoni",izdanje patriotikus 1934 poljednja recenica od 24 protokola :"sladostrasce najgore razorava umne sposobnosti i jasnocu pogleda,odvodeci misli na najgoru i najvise zivotinjsku stranu covecanske djelatnosti."A mi sve vise licimo na zivotinje :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2004, 03:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Zna li neko.. kakve veze rottary clubovi imaju sa masonima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2004, 10:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
bas nikakve ovi nasi
ali cuo sam na jednoj proslavi da predsjednik rotarya za
jugoistocnu evropu u stvari jeste mason.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2004, 15:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Imaju veze Vuce naveo sam ti gore da se Rotari klubovi vode u sluzbi Masonjerije,ovi nasi uglavnom ovdje kontrolisu.Naravno da nemaju veze sa lozama ali sluze preko predsjednika,kako ti rece Ajsmen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2004, 17:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
ritary club je samo po svojoj organizaciji slican amsonima
ne znam da li ste upoznati sa cinjenicom da rotary club finansira nabavku polio vakcina u cijelom svijetu
kod nas su skupili pare za crkvenu ambulantu
imali su u dosta planova za samu banja luku ali se gradska uprava nije bas slagala (iz nepoznatih razloga) sa njima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2004, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
josephine je napisao:
ne znam da li ste upoznati sa cinjenicom da rotary club finansira nabavku polio vakcina u cijelom svijetu

Posto sam skoro bio na veceri Rotary Club-a imao sam priliku da saznam informacije iz prve ruke. Njihova osnovna namjena od osnivanja bila je skupljanje sredstava za finansiranje vakcinacije protiv djecije paralize. Cime se josh bave osim uzajamnim pomaganjem nisam jos saznao :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2004, 21:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

onda znas da je njihov cilj unapredjenje zajednice u kojoj funkcionsu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2004, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
josephine je napisao:
onda znas da je njihov cilj unapredjenje zajednice u kojoj funkcionsu

princip rotary kluba je da okuplja uspjesne i bogate ljude
iz razlicitih bransi i potice iz engleske. Bez zena sem, za dan zena.
Cilj je pomaganje sredini u kojoj zive, ali naravno, svi oni su na neki
nacin povezani sa nekim oblikom kultova da li biznisa ili drugih nije bitno.

imao sam dosta veza sa rotary i rotaract klubovima i u principu
moja hipi faza je prevagnula tako da sam prekinuo sa svim tim.

Ono sto mi se svidjelo je da ispomazu jedni druge u klubu na razne nacine.
a godisnje proslave su im fenomenalne

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2004, 13:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

bez zena su trenutno samo kod nas u cijelom svijetu clanovi su i zene
potpomazu jedini druge kao i svaka druga zajednica i to ih ne cini kultom nego obicnim drustvom
sto se tice proslava stvarno su odlicne

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2004, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
josephine je napisao:

Nije tacno .

U ovom Rotary Club-u sto sam ja bio, nije bilo ni jedne zene. Na njihovom sajtu takodje nema ni jedne zene. Tek sad se prave 'diskusije' da li dozvoliti ulazak zenama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 10:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
misk0 je napisao:
josephine je napisao:

Nije tacno .

U ovom Rotary Club-u sto sam ja bio, nije bilo ni jedne zene. Na njihovom sajtu takodje nema ni jedne zene. Tek sad se prave 'diskusije' da li dozvoliti ulazak zenama.

A Misk0 je isto clan masona :D

MOzda bi nam mogao dati neke podatke iz prve ruke :wink:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2004, 13:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa fino je covjek napisao da jos nije saznao cime se jos bave,naravno zna za humanitarni dio.A i kada sazna nece moci bas da ti kaze,ako nista ipak si ti zena :wink: Jedan od uslova da postanes clan je kako neko rece da budes bogat i uticajan,a kod nas se takav postaje na vise nacina.Visoki funkcioneri vlade u Srbiji bivse i sadasnje su clanovi kao i kod nas,vrlo humani ljudi ubjedjeni da rade pravu stvar.Uskoro ce( nadam se)u jednom listu kod nas da se objave neki humani zadaci Masonjerije.(ako iz humanih razloga ne bude sprijeceno) :lol: Na kavim se stvarima bogate tzv.Masoni ne znam koja humanitarna akcija moze da ih opere.Usput ako znate ko je sve kod nas tamo napisite ako nije tajna iz humanih razloga 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2004, 10:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 08:09
Jucer je odrzan sastanak skotske masonske loze u Bg.
Prvi puta su u javnosti prikazani ti likovi.

Nije li to mozda plan njihovog javnog ulazenja u svijet?
Kao sto se moze procitati u Illuminati protocol dokumentima. Mislim da je to kod nas prevedeno kao Protokoli sionskih mudraca.

Sta mislite o tom?

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2004, 10:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Pročitao sam knjigu "Protokoli sionskih mudraca" i sasvim je očigledno da postoje globalna djelovanja koja su u potpunosti u skladu sa tamo iznesenim.
S druge strane gledano, mislim da je iluzija (koja u suštini ide "njima" u prilog) priča o "njihovoj" svemoći i sveprisutnosti, tj. priča o svjetskoj zavjeri malog broja ljudi koji bukvlano kontrolišu čitav svijet.
Po onom što se zbiva u svijetu vidi se da zaista postoje ljudi i grupe koji to pokušavaju i koji zahvaljujući slabom duhovnom stanju čovječanstva u mnogo čemu i uspijevaju. To "oni" čine u ime ciljeva koji se njima mogu činiti čak i uzvišenim (a i drugima mogu nametnuti tu svoju viziju), ali jasno je da im je priča šuplja i zasnovana u stvari na ličnom i kolektivnom egoizmu.
No, za mene je takođe očigledno da niko na Zemlji ne kontroliše ono što se zbiva (niti je to zaista u stanju, ma kako moćan ili "moćan" bio) i da je takvo nastojanje osuđeno na neuspjeh.
Svaka spletka i mreža ma kako vješto bila isprepletena biva na kraju omča oko vrata spletkarošu i bič koji ga udara.
Otac Nebeski je uvijek iznad svih njihovih spletaka, i On je uvijek zaštitnik malih, slabih i onih koji su čistog srca, i On okreće rezultate tih spletaka kuda kako i kada On hoće. Najčešće On postavlja stvari tako da zločinac ili spletkar sam sebi presudi. Spletkaroši ne mogu promijeniti namjenu naše planete niti krajnju sudbinu čovjeka na njoj, pa je bolje da se manu ćorava posla.
Dakle, onima koji na bilo koji način dijele svijet na "elitu" i manje vrijedne (tj. njihove sluge), bolje bi bilo da se toga što prije okanu i usmjere svoja nemala materijalna i umna sredstva na istinsku dobrobit što većeg broja ljudi (pogotovo onih malih i slabih, neukih i nevještih) i počnu da se odnose sa punim poštovanjem i uvažavanjem prema svim stvorenjima i planeti na kojoj živimo (ne dijeleći ništa i nikoga na vrednije i manje vrijedno). Samo na taj način će možda izbjeći posljedice onoga što već dugo otvoreno i prikriveno rade.
Koliko ovo sve skupa ima veze sa masonima, pogotovo onim "zvaničnim" to je u stvari pitanje, jer ako se spletkaroši ičim služe onda je to odvlačenje pažnje i neopravdano ocrnjivanje nekoga ili nečega. Koliko vidim šta i kako se zbiva u svijetu a kod nas pogotovo, u suštini mnogo veću ulogu u svemu (podršci globalnom umnom porobljavanju) imaju neke sasvim javne institucije, kao npr. političke partije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2004, 15:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nosferatu mislim da si u pravu sto se tice javnog ulaska u svakodnevnicu Masona,samo je to pocelo vec odavno iznosenjem u javnost predstavnika raznih organizacija koje djeluju na ovim prostorima.I velika je mogucnost kako stoji u jednom od 24 protokola da su stvoreni uslovi za to,jer je radjeno na tome vec dugo da podrzavati njih postane prestiz.To jest biti dio moci i sistema koji kontrolisu.Mi smo nazalost primorani na razne nacine da ponekad doprinosimo tome,cesto nesvjesno,dok poznajem i one koji se hvale da su postali clanovi tih manjih klubova.Aharone slazem se sa tim o cemu pises,samo te politicke partije su mizerni istrumenti u sistemu koji kontrolise Judeo-masonska organizacija.I na njihovom vrhu se nalazi nespavano oko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2005, 20:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

O svjetskoj masonjeriji sadasnjosti i bliskoj buducnosti govori Dejan Lucic,covjek za koga kazu da ima najbolje informacije u Srbiji.Ukucajte na google-tocak istorije ....Procitajte intervju prilicno zanimljiv 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2005, 02:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Nisam u toku. Objasnite mi.

Vidim da se masonskim udruženjima prebacuje da upravljaju svijetom, kontrolišu "ne znam šta" da su dio teorije zavjere i sl.

• Da li masoni zaista upravljaju svijetom i predstavljaju neku vladu u sjeni?
  • Ako je tako, šta je u njihovom djelovanju ilegalno, nemoralno?
  • Šta je u njihovom djelovanju loše, a šta dobro?
  • Ko bi trebalo da upravlja svijetom?
  • Da li je crkva protiv masonerije i zašto?
  • Da li ste vi protiv masonerije i zašto?

Biće još pitanja... ;-)

Hvala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]