banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 05:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jan 2013, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja sam nastavnicu iz osnovne vidio na Vrbasu bez gornjeg djiela kupaćeg, a ona tražila od mene da pročitam Nečistu krv ako hoću peticu zaključnu.
Evo slike opet dolaze... ahh :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2013, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
A.J.V.A.R. je napisao:
Ma ima i danas dobrih profesora novog kova, nije to ugrozena vrsta :D. Problem je sto nam nasi zakonodavci poturaju i zalazu se za skandinavski sistem skolovanja. Te neki silni bodovi i znakovi, nekoliko blagih opomena, pa gomila tihih upozorenja. Nas mentalitet to ne prepoznaje, mi smo navikli da primjecujemo samo one stvari koje nas opale direkt po usima :D.

spijo je napisao:
opet kažem i skandinavija je poznata po socijalnoj jednakosti za razliku od nas trenutno gdje su te razlike svakim danom sve veće

Dobar je to sistem i vidi se po rejtingu, sve skandinavske zemlje po PISA rejtingu imaju najbolji školski sistem u Evropi uz još par zemalja. I on je stvarno dobar, samo što ne počinje edukacija u školi, već u kući, mnogo prije škole. Dok si klinac "istešu te" i pojasne ti tvoja prava, obaveze i šta ćeš dobiti ako ne ostvariš ili ostvariš ono što se treba uraditi.

U mojoj školi je preko 35-40 nacija, ne pamtim kad je bila kakva tuča ili bilo kakav nered, mnogo je to dobro ako se koristi na pravi način ali of kors ima mnogo ljudi u RS koji imaju drugačiji mentalitet, pa na svoju djecu prenose drugačiji mentalitet, pa se sa njima mora raditi na drugačiji način. :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2013, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne kitite se finskim perjem! :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2013, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Kada se samo sjetim svoje škole. Mi nismo smjeli ni pomisliti na ovakvo ponašanje. Ne kažem da toga nije bilo ali je bilo i sankcija. Danas su se stvari otele kontroli i previše. Moj stari je inače po struci prosvjetni radnik i odmah iza rata bio je našao posao u jednoj školi u Mostaru. Situacija prije i poslije rata se razlikovala kao nebo i zemlja. Na tom poslu u školi poslije rata nije se dugo zadržao. Našao je drugi i to sa djecom sa posebnim potrebama i bio je mnogo zadovoljniji.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2013, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Neko spomenu pametne roditelje, kako oni sve znaju i naveo neke primjere kako roditelji mogu sve negativno odreagovat i vrsit pritisak na skolu, nastavnike, profesore.

Mozda nije za ovu temu ali ima malo veze , kad vec pricamo o tome sta uciti ucenike i misljenjima roditelja uvezi toga.
Kako gledat i na ovakve zahtijeve prema skolama, profesorima, nastavnicima:
“Nece skola uciti moje djete moralnim vrjednostima i trovati ga, ja sam poslala djete u skolu da stekne odredjena znanja a ne da mu se spominje i ispira mozak sa “Darvinom” to uci svoje djete. Pisem peticiju sakupljam potpise majki roditelja i tuzit cemo sudu i profesora i direktora i ministra koji je odobrio udzbenik, sram da vas bude”

Ili ovu: “Obavjestavam vas da moje djete nece prisustvovat casovima seksualnog odgoja gdje ga nagovarate i gurate u pogresnom pravcu, trazim da mu obezbjedite nesto drugo u to vrijeme da radi i da se ne osjeca zapostavljen, za to dobivate plate iz budzeta kojeg mi punimo krvavim radom.”

A ne treba zaboravit i ovu: “Direktore neka radi on kod vas u skoli nemam ja nista protiv toga, to je njegovo pravo, ali necu da mi homoseksualac daje “bolesne” teme za pismeni sastav mome djetetu, i neka je mali dobio jedinicu iz toga, i znate sta direktore slusajte sta vam kazem, neka proba samo da ga obori.”

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2013, 19:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Panzer je napisao:
Ko je i šta je posijao?

Наравно било је пренесено значење,али вјерујем да и сам то знаш.
Углавном све је до тога како се професор постави.Једноставно на послу са особама у пубертету треба само и САМО чисто пословно.Покажи трунку доброте и готове је,како би се жаргонски рекло,дај им нокат узеће руку.
У принципу све је до тога како однос наметнете.Примјера је 1000.Увијек имате разред који прави "срања",да се тако изразим,а код неких професора се мува чује.
Мислим да је најбољи однос са ученицама - кад се ради,ради се,кад је шпрдња,шпрдња је.
Најчешће што професори гријеше јесте што убацују емоције у рад,па често опраштају и слично.То је једноставно највећа грешка поготово код женских професора.

И опет понављам не треба мијешати посао и емоције.Нека вас мрзе,какве везе има,то је само 30ак клинаца који ће отићи кроз 2-3 године.Боље и то него да вас шпрдају и псују и свашта нешто...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2013, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Prica

Drugar mi prolazi kraj tehnicke i sa drugog sprata cuje jebote boog i allaaah sekundu kasnije kroz prozor lete klupa i dvije stolice :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2013, 21:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Popokatepetl je napisao:
Ne kitite se finskim perjem! :D

Ili drugačije rečeno - ne pravite se fini. :D

apokalipto je napisao:
Prica

Drugar mi prolazi kraj tehnicke i sa drugog sprata cuje jebote boog i allaaah sekundu kasnije kroz prozor lete klupa i dvije stolice :lol: 8)

Već viđeno. 8) (do duše bez Boga i Alaha)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2013, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Нешто као урбана легенда "задња клупа напоље".Контам да је свака школа и свака генерација имала. 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]