banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 15:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Okt 2012, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Bome, ja tu praksu jos nisam vidjela. I dok sam u BL studirala i ovdje, se knjige/skripte sam kupovala.

Zamisljam da poklanjam knjigu od 60 eura :lol: :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 19:53 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Okt 2012, 19:01
LemiGO je napisao:
Zivot je cudo, najbitnije biti smiren i opusten pa ce tako svaki period biti gotiva.

Smiren si kad ti mama tata salju kinticu pa sve sto ti ostaje je da se napijes ponekad, nesto kresnes i ucis pomalo!

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Brutalni Becar je napisao:
LemiGO je napisao:
Zivot je cudo, najbitnije biti smiren i opusten pa ce tako svaki period biti gotiva.

Smiren si kad ti mama tata salju kinticu pa sve sto ti ostaje je da se napijes ponekad, nesto kresnes i ucis pomalo!

Ma nije to neka opustenost da ti starci salju pare, a ti kalo lafo si dzek, to je cisti kretenluk.Mislim vise da se covjek treba osloboditi okova i da zavisi vise sam od sebe, kod nas su ljudi generalno napeti a tu opet ima dosta sujete. Ono nekako supci od malena, tako se bar na prvu cini, pa onda kao nesto pate, vrlo lose u svakom slucaju.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Da je bilo lijepo studirati - bilo je, kao i srednja skola. Medjutim, imati svoju kintu, raditi posao za koji si zavrsio skolu, sve to skupa je opet bolje, imas konacno neku svrhu u zivotu. Dok ucis i studiras zamisljas o tome da ostvaris neke profesionalne ciljeve u zivotu i trudis se. Kada pocnes raditi u svojoj struci onda konacno dostizes nivo profesionalnog zadovoljstva. Svaki period je poseban i najbitnije je ne propustati sanse i biti uporan, jer kasnije nema vajde od plakanja nad prolivenim mlijekom. Dok sam isla u srednju i kasnije pocinjala studirati puno sam izlazila, provodila se sa drustvom i uz ispite ritam takvog zivota je bio poprilicno frantican. Pri kraju studija i u dosadasnjem radnom stazu trudim se da maksimalno koristim slobodno vrijeme na putovanja i idem naprijed laganijim tempom. Sve u svemu, uzivam i zadovoljna sam do sada postignutim. Skromno se nadam da ce jos srecniji momenti tek da dodju :).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Lijepi studentski dani... :love4:

Što se mene tiče, definitivno najbolji period u životu. Mislim da sam jedna od rijetkih osoba kojoj je 2009. bila najbolja godina u životu.

Generalno, bilo je obaveza, smrzavanja, nerviranja oko ocjena, profesora i ostalog, učenja do zore. Ali, sve se dalo organizovati tako da tebi odgovara. Plus puno ljudi, žurki, druženja, studenstkih kongresa, ekskurzija i ono za čim žalim-nikad nisam otišla na Medicinijadu, ali bemti, kad je svake godine bila za moju slavu. :angry4: Na sve to, imala fenomenalne ocjene, sve organizovala prema sebi, da stignem i naučiti nešto i otići u lom, a i stipendije su kapale pa sam imala dovoljno para da to sve ispratim.

Kad počne posao, dođu neki prioriteti. Ne žalim se, ali žalim za tim životom kada sam ja bila apsolutni gospodar svoga vremena, što više nije tako. Sad mi je najgore što sam obabila. Izađem u grad i počnem da zijevam u pola 1. :oops: Ne mogu otići na neki koncert ili bilo šta slično jer sutra imam baš bitan put/sastanak i moram biti svježa, odmorna i spremna.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Phoenix je napisao:
Lijepi studentski dani... :love4:
i ono za čim žalim-nikad nisam otišla na Medicinijadu, ali bemti, kad je svake godine bila za moju slavu. :angry4:

Nisi bila na nekoj -ijadi, auuuu, pa to kao da nisi ni studirala :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
A.J.V.A.R. je napisao:
Da je bilo lijepo studirati - bilo je, kao i srednja skola. Medjutim, imati svoju kintu, raditi posao za koji si zavrsio skolu, sve to skupa je opet bolje, imas konacno neku svrhu u zivotu. Dok ucis i studiras zamisljas o tome da ostvaris neke profesionalne ciljeve u zivotu i trudis se. Kada pocnes raditi u svojoj struci onda konacno dostizes nivo profesionalnog zadovoljstva. Svaki period je poseban i najbitnije je ne propustati sanse i biti uporan, jer kasnije nema vajde od plakanja nad prolivenim mlijekom. Dok sam isla u srednju i kasnije pocinjala studirati puno sam izlazila, provodila se sa drustvom i uz ispite ritam takvog zivota je bio poprilicno frantican. Pri kraju studija i u dosadasnjem radnom stazu trudim se da maksimalno koristim slobodno vrijeme na putovanja i idem naprijed laganijim tempom. Sve u svemu, uzivam i zadovoljna sam do sada postignutim. Skromno se nadam da ce jos srecniji momenti tek da dodju :).

Kad smo kod te kinte i posla za koji si završio školu, juče sam stavio prve pare u džep zarađene svojim znanjem i onim čime se bavim, manje-više. Tutor sam na vježbama iz Fizike I i juče mi je bio prvi dan i mogu reći da sam izašao iz učionice poprilično zadovoljan i ispunjen iako je bilo 7 naveče i to mi je bio već 11. sat na fakultetu... :)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Šut! Ne staj mi na muku!!! :angry4: :crybaby:

Bila sam zato na nekim studentskim zajebancijama na koje niko drugi, odavde bar, nije išao. :-P 8) Jednom sam zapalila na neko kolektivno skupljanje ljekobilja po Srbiji a da nikog nisam znala. Bilo extra. :D

E da, od sledećeg utorka ću ponovo biti student. :D 8)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Prednost faksa je ta sto se nude bezbrojne mogucnosti da se covjek eksponira i ostvari odlicne kontakte, pogotovo na zapadnim univerzitetima gdje se cesto rade projekti u kooperaciji odredjenih instituta sa velikim firmama. Tako se moze steci dobar rejting, odlicne preporuke, naci odlican posao, jednostavno mogucnosti se nude same. Ovo sto je Panzer naveo je dobar primjer, biti tutor i jos te plate :) Prva zarada za svoje znanje je predivan osjecaj, zato sam posao snova stavio medju prva tri mjesta.
I da, meni su nudili da budem tutor ali sam odbio zbog manjka vremena, a prva moja para je pala kad sam dobijao sportsku stipendiju 4 godine.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
bravo fenkis

i ja cu tvojim stopama, dva fakulteta vise vrijede nego jedan

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja nisam bila demonstrator na fakultetu. Šmrc. :-( Brat je bio, isto na fizici, i kaže on meni da je bolji od mene, da se domogao fakultetskih para prije nego ja. :lol: (Pošto sam ja starija i samim tim prva u svemu, vremenski bar, sad me je pretekao. hihihihhi)

Bravo Panzer. Nije lako biti predavač. Znanje jeste bitna stvar, ali je još bitnije znati prenijeti znanje što velikom broju predavača nedostaje.

Fiki, nije drugi fakultet. Postdiplomske studije, zasad specijalizacija, mada me nagovaraju da upišem doktorat. :-)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 21:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

feniks sestro slatka nemoj sebe da derogiras ti si postdiplomac na usavrsavanjima, a nikakav tamo neki student koji se sa materijom susrece prvi put

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ma sve je to lijepo, ali meni je sad najljepše. Idem na faks, glupiram se, okružena ljudima koji meni pašu, bez konstantnog zvocanja roditelja (doduše, ok su moji, ali organizovati sam sebi život je ipak ljepše), zaradim koju kintu sa strane i meni dobro...
Ko zna, možda kad jednog dana počnem raditi i trošiti svoje pare, studentski dani padnu na niže mjesto, mada, sumnjam.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 23:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jos jedna stvar, ko nije zivio u studentskom ne zna sta je studiranje 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 00:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Zivio ja tri godine. Nemam pojma kako sam i dalje ziv...
Nemam nikakvih lijepih sjecanja iz doba faxa. Osim podosta alkoholisanja i narkotizovanja :lol:
Meni je "zivot" poceo tek poslije studiranja, i stjecanja pune nezavisnosti.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2012, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ima ona: sa rodjenjem djeteta i majka se ponovo radja.
Ja cu se 'roditi' po treci put :D

Najsrecniji dani moga zivota upravo traju.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2012, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
feniks sestro slatka nemoj sebe da derogiras ti si postdiplomac na usavrsavanjima, a nikakav tamo neki student koji se sa materijom susrece prvi put

Nisam to posmatrala na taj način, vidiš. :lol: Nama i onako kažu da se previše pušemo titulama. :lol: (Magistraaaaaaa... hihihih) Ako hoćeš, ja sam student-postdiplomac. :-D Bitno je da se ide dalje i gura naprijed, uvijek. :-D

Citiraj:
I živi!Sasvim živi! Ne grickaj kao miš dane. Široko žvaći vazduh. Prestiži vetar i ptice.
Jer svaka večnost je kratka.Odjednom nasmejani u ogledalu nekom dobiju zborano lice.
Odjednom: na ponekom uglu vreba poneka suza. Nevolje na prstima stignu. Godine postanu sivlje.
Odjednom svet, dok hodaš sve više ti je uzan i osmeh sve tiši i tiši i nekako iskrivljen.
Zato živi, al sasvim!I ja sam živeo tako. Za pola veka samostoleća sam obišao.
Priznajem: pomalo luckast.Ponekad naopak.Al nikad nisam stajao.Večno sam išao.
Išao…

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 00:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Jelena Trikić iz Prijedora odbila liječenje tumora da bi
rodila
Like 593
GLAS SRPSKE - 20.10.2012 13:46
BANJALUKA - Kolika je želja jedne žene da ima
dijete pokazala je tridesetogodišnja Jelena Trikić iz
Prijedora, koja je odbila da jakim citostaticima liječi
tumor na mozgu kako bi imala šansu da bude
majka.
Jelena, kojoj je 2007. godine otkriven tumor na
mozgu, prije 15 dana rodila je zdravu bebu, ali je
tokom trudnoće liječenje obustavljeno a bolest
uznapredovala, tako da su sve dalje prognoze za
njeno izlečenje neizvjesne.
"Do sada sam imala dvije operacije i kada sam bila u bolnici na terapijama, odlučila sam
da hoću da imam dijete, koje će moći da mi dođe u posjetu. Željela sam da vidim kako je
biti majka i suprug me je u tome podržao i bio uz mene", ispričala je Trikićeva za Glas
Srpske i dodala da je srećna tek sada kad svoje dijete drži u naručju.
Njena velika želja da i pored toga što je bolesna i ona dobije mogućnost da bude majka,
urodila je plodom. Rodila je zdravog sina Nikolu, koji je na rođenju ima 1.970 grama i sada
polako napreduje.
Doktor Slobodan Grahovac, koji je obavio porođaj, kaže da je Jelena preskočila sve
medicinske norme.
"Njena želja za djetetom je nešto što je neviđeno. Medicina kaže da niko ne može zatrudniti
ako ima tumor na mozgu. Jelena je dokazala da nije tako i žrtvovala se za svoje potomstvo.
Mi to treba da podržimo i kao ljekari damo sve da ona što duže bude sa svojim djetetom",
kazao je Grahovac.
Dodao je da je trudnoća dodatno pogoršala njeno oboljenje.
"Trikićva je odbila jaku citostatsku terapiju koja bi popravila njeno stanje, jer bi to uništilo
svaku mogućnost da ostane trudna. Doktori su je upozoravali da je veoma rizično da ostane
u drugom stanju, ali je odluka bila na njoj. Svjesno je prihvatila blažu hemoterapiju i poslije
toga je uspjela da ostane trudna i da tu trudnoću uspješno iznese", kazao je Grahovac i
dodao da je Jelena najbolji primjer hrabrosti i volje za životom.
"Svi treba da polažemo ispit kod ove pacijentkinje. Mi, kao akušeri smo ga položili, a sada
je red na institucijama društva da pokažu koliko su humane i obezbijede ovoj ženi da se
liječi u inostranstvu i pruže joj mogućnost da gleda svoje dijete kako odrasta", rekao je
Grahovac za Glas Srpske.
On je dodao da će za tri sedmice uraditi snimak magnetnom rezonancom i vidjeti da li je
tumor proširen i koliko.
"Takođe ćemo ustanoviti da li se u nekom kliničkom centru u inostranstvu može obaviti
hirurška intervencija ili će se podvrgnuti terapiji zračenja i citostaticima. Potrudićemo se da
joj pružimo najbolju zdravstvenu zaštitu zbog tolike želje za bebom i životom", istakao je
Grahovac.

Fakultet
Da je hrabra i veliki borac, Jelena je dokazala i time što je poslije saznanja da je bolesna
upisala Ekonomski fakultet i završila ga početkom ove godine.

Sta mislite kako bi ona poslozila svoj redoslijed najsrecnijih dogadjaja?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 01:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Za sigurno znamo da je njoj bolest na zadnjem mjestu. Svaka joj čast.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]