banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 13:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Apr 2012, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Ко може нека помогне, не бих да на теми себе дижем,али први планирам нешто одјеће послати овом момку,мислим да сви можемо барем минимално учинити њему живот лакшим. :wink:
Citiraj:
Živi na kokicama
Janku je najveća želja da ima kupatilo.-S ramota me je da kažem, ali kupam se u koritu, polivam se vodom, i zimi i leti. Voleo bih da malo sredim ovde, da imam osnovne uslove za život, i da me ne bude sramota da pozovem druga u goste - kaže Janko, a na pitanje šta jede za užinu u školi i da li kupuje nešto, kao druga deca, on odgovara da nema odakle.
- Dešava se da gladujem. Kad imam kukuruz kokičar, ja ga iskokam, pa ponesem kokice da jedem za užinu.

http://www.kurir-info.rs/nemam-nikoga-n ... nak-162354

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Ovo je sevap nezaposliti ... Vjerujem da bi decko radio za 3-icu

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Gamer je napisao:
Ovo je sevap nezaposliti ... Vjerujem da bi decko radio za 3-icu

Мислиш, хтео си рећи, севап је запослити?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Žalosno je vidjeti ovakve slučajeve kojih je iz dana u dan sve više, prvo onaj momak iz nekog sela kod BL, sad ovo jadniče.
Ako mnogi ovdje nisu u mogućnosti, neka vide barem oni iz dijaspore koji bi bili u stanju izdvojiti nešto i poslati, kako za njega tako i za bilo koga u sličnoj situaciji.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2012, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Halpert je napisao:
Žalosno je vidjeti ovakve slučajeve kojih je iz dana u dan sve više, prvo onaj momak iz nekog sela kod BL, sad ovo jadniče.
Ako mnogi ovdje nisu u mogućnosti, neka vide barem oni iz dijaspore koji bi bili u stanju izdvojiti nešto i poslati, kako za njega tako i za bilo koga u sličnoj situaciji.

alperte,pa ti ziv,raspituju se ljudi za tebe,ja medj njima.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2012, 07:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ovo je strašno :(

Ne računajte na preveliku pomoć od Srba iz SWE, pogotovo druga generacija što su im pretci došli 70-tih, i ja spadam tu ali većina njih ne voli ni sebe. Pomagali smo više puta, slali pakete, pare ali sve je to jednokratno i potroši se.

Vlast bi im trebala obezbjediti kakav takav posao. Momak je u ozbiljnoj sitaciji i nebi birao, ali džabe kada to političari ne čuju.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2012, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Dečak Janko dobija kuću!

Društvo, 06:00, 06.04.2012.
Autor: Silvija Slamnig

Mladića bez porodice iz Samoša ministar Ljajić obišao i obećao mu novi dom. Pomoć stiže sa svih strana Ministar Rasim Ljajić obećao je Janku kuću dostojnu čoveka
Ne propustite...
Nemam nikoga na celom svetu
- Ovo je tragedija, moramo da pomognemo detetu, ovako ne može da se živi - dirnuto je rekao ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić kad smo ušli u Jankovu kuću. Posle teksta u našem listu prvi nam se javio ministar, koji je želeo da istog dana poseti dečaka i pomogne mu.

Slika

Podsetimo, Janko Maglocki (17) ostao je potpuno sam kad je sahranio baku. Majke se ni ne seća jer je poginula kad je imao četiri godine, a otac ga je davno napustio. Dečak je živeo u bedi i siromaštvu, bez kanalizacije i kupatila, sve dok Kurir nije pokrenuo akciju pružanja pomoći.
- Hvala što ste došli, otkad ste pisali o meni, sve je počelo da se menja - kaže Janko, veseliji nego ranije. Ministar Ljajić je odmah odlučio da preduzme konkretne korake.
- Janko, kaži nam šta da učinimo za tebe. Ministarstvo želi da ti pomogne najviše što može. Pošto planiraš da ostaneš u Samošu, kupićemo ti kuću ovde. Kuću sa kanalizacijom i kupatilom. Predstavnici mesne kancelarije iz Samoša i socijalne radnice naći će ti kuću i ti ćeš se u nju useliti - rekao je Ljajić.
Dečak je zanemeo od sreće. Kaže da nije ni slutio da će ga se neko setiti i ovoliko mu pomoći.
- Mnogo vam hvala, promenićete mi život. Bili su mi u poseti ljudi iz „Agroživa“, doneli su mi hranu i ponudili posao kad završim školu. Još ima dobrih ljudi, a ja sam mislio da za mene nema nade - kaže Janko sa osmehom.

Našoj redakciji se javilo još mnogo ljudi koji su, dirnuti njegovom sudbinom, odlučili da mu uplate novac na žiro račun:

Komercijalna banka
Mile Tomin
205-1001529290309-91
Nigde bez svinje i kokošaka

Iako dečak živi u trošnoj kući sa zemljanim podom i bez kanalizacije, gaji osećanja prema ovom domu.

- Želim da živim negde blizu, da bih mogao da svraćam ovde. Imam jednu svinju i kokoške i želim da nastavim da ih gajim. Ne bih mogao potpuno da zaboravim svoj stari dom - kaže uzbuđeni Janko, pred kojim je novi život.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2012, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Dobro je, nek' se pokrenulo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]