Evo da vam opisem ovo raspolozenje sada,necete vjerovati...
Vaspitavan sam u zivotu kao srpski nacionalista,ali kad pustim film u razvoj buducnosti,vidim da je pomirenje jedino resenje.
Mene je sada uhvatilo neko raspolozenje za pomirenje,vidim sve crkve i dzamije zajedno,ljudi zive u miru,trguju,saradjuju,...
Sve je mir ljubav i zajednistvo...
Sada bih najradije napravio neku zurku i nazvao je "zurka mira",pozvao sve Jugoslovene i Sforovci mogu da dodju ako zele,okacio sve zastave a nada svima onu jednu jugoslovensku (sa ili bez petokrake,tu sam neutralan).
Ali...
Stalno mi je na umu ona recenica iz "Psihologije izbeglistva": Ljudi i kada su spremni da opreste i pomire se,i da prezale staro,javlja se prepreka a to su saveznici konflikta.
U mom slucaju saveznici konflikta su svi ostali Srbi koji se u sebi jos nisu izmirili sa stanjem stvari.
Ali zato postoji internet,i ovaj forum gdje me niko ne zna i gdje mi se niko nece izrugivati sto to pricam,i gdje pozivam sve ljude dobre volje koji osjecaju da nam treba pomirenje da nam se pridruze svojim Repliyem ovde...
Naravno da pomirenje treba da se ucini tako sto se prestane medjusobno optuzivati i svako prizna svoj dio krivice.Ali to ostavimo odgovornima.
Mi mladi prakticno i nemamo krivice,a i svi oni stari koji misle da su svoj dio priznali i okajali,i oni koji osjecaju se sada kao ja,i oni koji nisu okajali krivicu ali su svjesni da to treba da ucine i rade na tome,navalite ovamo!
ZIVIO MIR I LJUBAV!
|