banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 01:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Dec 2011, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Citiraj:
http://www.njuz.net/vlasnik-pronadene-torbice-trazi-da-mu-konobarica-vrati-deo-nagrade-jer-je-unutra-bila-znatno-manja-suma-od-200-000-evra/

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 17:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Hm, da se nađem u sličnoj situaciji premjerila bih dobro kome bih vratila nađene pare, ako je neki levat kao ovaj iz prethodne priče ne bih mu ništa dala, a pare bih ostavila u Zvečanskoj.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Realno svi imamo granicu poštenja,nekome je ta granica 100 evra a nekome 10 000.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Mesar (koji je završio dva fakulteta) vratio penzioneru novčanik sa 7.000 evra!

Novopazarac Rafet Tiganj (32) pronašao je nedavno u mesari u kojoj radi novčanik sa 7.000 evra, nekoliko kreditnih kartica sa pin-kodovima i ličnim dokumentima, i sve to bez dileme vratio vlasniku Miodragu Rakoviću, penzioneru iz Francuske.

Slika

Rafet smatra da nije učinio ništa neobično, jer mu pronađeni novac ne pripada, a veruje da bi mnogi postupili kao i on. Iako je u novčaniku našao adrese vlasnika, to mu nije bilo od velike pomoći, jer je jedna bila u novopazarskom selu Rajetići, druga u Kragujevcu, a treća u Francuskoj.
- Setio sam se da je taj čovek kupio ćevape toga dana i rešio sam da ga nađem kako znam i umem. Novac nije bio moj i prosto ne bih mogao da spavam to veče da nisam našao vlasnika. Dobro mi je poznato koliko para može da preseče čoveka, pa čak i kad izgubi malu sumu novca. Skoro dva sata sam pozivao redom brojeve telefona koje sam našao u novčaniku i na kraju došao i do njegovog. Javila mi se njegova supruga, koja mi je rekla kada sam zatražio da ga čujem da mu je pozlilo i da ne može da razgovara. Objasnio sam joj ko sam i da sam toga dana našao njegov novčanik, da ne brine, da je novac kod mene. Rekao sam joj da mu prenese da može da dođe kod mene u mesaru po njega - priča za “Blic” ovaj pošteni čovek.

Rafet Tiganj je završio dva fakulteta, diplomirani je kriminalista i pravnik, ali je bezuspešno tražeći posao na mnogim mestima, prihvatio da radi u mesari jer od nečega mora da izdržava porodicu.
Miodrag Raković veli da je srećan što je upoznao Rafeta i da je svestan da bi malo ljudi u današnje vreme postupilo kao on.
- Zaista sam mu veoma zahvalan na ovome što je uradio, jer je u pitanju suma od sedam hiljada evra, nije to baš mali novac. Zamalo sam dva puta toga dana doživeo srčani udar, prvi put kad sam video da sam izgubio novčanik i drugi put kada je Rafet zvao telefonom i javio da je novac na sigurnom. Nisam mu se odužio, ali ću to sigurno učiniti uskoro kada opet budem dolazio u Novi Pazar - kaže Raković koji živi u Kragujevcu.

Izvor:KLIK

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]