banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jan 2012, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Sinny je napisao:
Покушавам у свакој музици наћи разлику између доброг и лошег. Тако исто и у том турбо фолку има позитиваца, опет свако оцјењује према свом укусу.

Што се изгледа тиче сјетих се како смо 1997. године кад се први пут појавила Гранд Парада код нас гледали то уз смањен тон :D

Питање је ко треба да мијења стање и како?!?
Министарство културе?
Како?
Узмите Хрватску гдје народњака на ТВ нема, а опет су дискотеке пуне кад они гостују.
Сласт забрањеног воћа?

Nekad je prije rata (kako to nevjerovatno zvuči - prije rata) dok je na ovim prostorima postojalo nešto što se zvalo država, postojala cenzura i komisija za šund. Toga više nema, početkom raspada države, iz rupa su izmilili kojekakvi glodari čije se cviljenje do početka raspada države moglo čuti eventualno po seoskim prelima.

Prestalo se sa oblikovanjem ukusa i razvijanjem kulture i počelo sa podilaženjem najnižim porivima ljudskog bića, a sve u smislu nek je puna kesa, pa nek gori kuća. Balkan-sapiens je pokazao svoje pravo lice, da nije za zaularenog urbanog konja, nego za raspojasanog seoskog krmka.
Čast izuzecima.

Rokenrol je postao privilegija neshvaćene manjine jer je seljacima(u pogrdnom smislu) neshvatljivo kako se može pjevati o nečemu što nije K.P.G.S. što bi reko Rambo Amadeus i o tome koliko se neko napio.

Al dobro, kome je to bitno, nek se narod veseli, "kako se uopšte može veseliti bez narodnjaka?"
Da baš...obuzme me tuga kad pomislim na sve one jadne amerikance, evropljane, australce, afrikance i azijate koji ne znaju da se vesele jer nemaju "naše" narodnjake.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Unbeliever je napisao:
Nekad je prije rata (kako to nevjerovatno zvuči - prije rata) dok je na ovim prostorima postojalo nešto što se zvalo država, postojala cenzura i komisija za šund. Toga više nema, početkom raspada države, iz rupa su izmilili kojekakvi glodari čije se cviljenje do početka raspada države moglo čuti eventualno po seoskim prelima.

Prestalo se sa oblikovanjem ukusa i razvijanjem kulture i počelo sa podilaženjem najnižim porivima ljudskog bića, a sve u smislu nek je puna kesa, pa nek gori kuća. Balkan-sapiens je pokazao svoje pravo lice, da nije za zaularenog urbanog konja, nego za raspojasanog seoskog krmka.
Čast izuzecima.

Rokenrol je postao privilegija neshvaćene manjine jer je seljacima(u pogrdnom smislu) neshvatljivo kako se može pjevati o nečemu što nije K.P.G.S. što bi reko Rambo Amadeus i o tome koliko se neko napio.

Al dobro, kome je to bitno, nek se narod veseli, "kako se uopšte može veseliti bez narodnjaka?"
Da baš...obuzme me tuga kad pomislim na sve one jadne amerikance, evropljane, australce, afrikance i azijate koji ne znaju da se vesele jer nemaju "naše" narodnjake.

Имали смо тада порез на тај шунд и та комисија је од тога и живјела. Сада уз ову пиратерију нема од тога ништа, не би могла сама да се финансира и грађани би је финансирали из буџета.

Имали смо ми народњаке и прије рата и тада смо вриштали да је то све шунд и фуј а да су рокери прогресивни и ОК. Ја кад гледам онај Сити Рекордс и све оне прслук-кравата-шешир бандове коса ми се на глави диже. Гранд је још мила мајка. Имамо ситуацију да се "забавњаци" све више хоће приближити "народњацима" и обрнуто.
Битно је само да се пара врти.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da.
Interes je uvijek u novcu.
Umjetnost, kultura, kvalitet, to su nebitne stvari.
Kad sam ja bio osnovac, narodnjake su slušali samo pijanci i seljaci, uglavnom stariji ljudi.
Ko god je od mlađih slušao narodnjake, bio je seljačina, ne samo zato jer je tako bio prozvan, nego što je on to zaista to i bio :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:
Da.
Interes je uvijek u novcu.
Umjetnost, kultura, kvalitet, to su nebitne stvari.
Kad sam ja bio osnovac, narodnjake su slušali samo pijanci i seljaci, uglavnom stariji ljudi.
Ko god je od mlađih slušao narodnjake, bio je seljačina, ne samo zato jer je tako bio prozvan, nego što je on to zaista to i bio :lol:

Е јбг, не можеш тако људе вријеђати. Чуј сељачине!
Увијек се сјетим ријечи своје наставнице која кад је чула да једни друге зовемо сељачинама рекла:"дјецо, на селу живе индивидуални пољопривредни произвођачи а сељачине су већином у граду, али се понашају као да су на селу".
И ја кад сам био у школи народњаке су само слушали старији људи и да тако кажем рурално становништво :wink: . И пошто исто говоримо, значи да смо и нас двојица сад остарили и слушамо народњаке хахахахаха.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko? Ja bez narodnjaka ne mogu da živim, da obitavam. :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cudoviste se pojavilo u pecini, traze se tri junaka koja ce ga ubiti. Prijavjuju se Svaceneger, Brus Li i Mile Kitic... Ulazi prvo Svaceneger,posle nekog vremena vraca se sav krvav i kaze:
- ,Pu,koje cudoviste.
Ulazi Brus Li i kad izace kaze:
- Pu,koje cudoviste.
Ulazi Mile Kitic kad odjednom cudoviste izlazi i kaze:
-,Pu koji seljak.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Sinny je napisao:
Cudoviste se pojavilo u pecini, traze se tri junaka koja ce ga ubiti. Prijavjuju se Svaceneger, Brus Li i Mile Kitic... Ulazi prvo Svaceneger,posle nekog vremena vraca se sav krvav i kaze:
- ,Pu,koje cudoviste.
- Pu,koje cudoviste.
-,Pu koji seljak.

Sto pjeva Bora Corba: "...Mile Kitic peva hitic..." :lol:
Usput, Mile Kitic mi se ne cini toliki seljak sto se tice imidza i oblacenja. Mozda zbog seljackih (narodnih) pjesama je seljacina.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Usput, Mile Kitic mi se ne cini toliki seljak sto se tice imidza i oblacenja. Mozda zbog seljackih (narodnih) pjesama je seljacina.

Па управо је то сељаштво, кад он који пјева такве пјесме облачи се као неки хеви металац.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
jellyfish je napisao:
Usput, Mile Kitic mi se ne cini toliki seljak sto se tice imidza i oblacenja.

pa upravo je seljačina zbog imidža, pa da pjeva ne znam kakve pjesme imidž ga čini seljačinom :lol: :lol: :lol: ono dođi da ti čika Mile da bonu :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 18:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sinny je napisao:
jellyfish je napisao:

Па управо је то сељаштво, кад он који пјева такве пјесме облачи се као неки хеви металац.

A ako pritom još ima pet banki,a oblači se kao da ima dvadest i pet.....E,to ga čini kraljem seljačina.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Sinny je napisao:

A ako pritom još ima pet banki,a oblači se kao da ima dvadest i pet.....E,to ga čini kraljem seljačina.

Ееееееееееееее па не може то тако лако.
Краљ је један и не може му нико ништа јер јачи је од судбине :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 19:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tu su meni njih dvojica....Ustvari,Mitar mi je čak malo manji seljober od Mile....

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 00:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Sinny je napisao:
- ,Pu,koje cudoviste.
- Pu,koje cudoviste.
-,Pu koji seljak.

Originalan vic je '95. godine ispričan za Ninu... i jest seljačina!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Sva vremena su u UTC [ DST ]