Bojmene po ovome što si pisao uopšte ne djeluješ kao vjernik a pogotovo ne kao osoba koja poznaje Sveto Pismo (što onda dovodi u pitanje da li si i kakav si vjernik).
Obrati pažnju da je za narod koji ne služi Bogu prorečeno:
"Stranac koji je kod tebe popeće se nada te visoko, a ti ćeš sići dolje veoma nisko. On će ti davati u zajam, a ti nećeš njemu davati u zajam; on će postati glava, a ti ćeš postati rep. (5. Mojsijeva 28, 43-44)
Ovo se potpuno ispunilo i nad Srbima, po zaslugama.
Evo prije dva dana kad su na programu bile tri utakmice Srbije i Crne Gore koje bi mnogi rado gledali odlukom visokog predstavnika se morala na državnoj televiziji prenositi utakmica Bosna - Luksemburg pa su mnogi pljuvali, psovali i vikali da više neće plaćati pretplatu i pozivali druge da ih u tome slijede.
A to je samo zato što nam je stranac postao glava a mi (i to u svojoj zemlji!) rep.
Sve ovo je prorečeno i još mnogo toga drugog.
Kad nećemo služiti Bogu onda ćemo služiti strancima i biti pod njihovim jarmom.
Takođe bih te podsjetio na sledeće stihove:
"Svaka duša da se pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene. Tako koji se suproti vlasti suproti se naredbi Božijoj; a koji se suprote primiće grijeh na sebe." (Poslanica Rimljanima 13,1-2)
Pa?
Možemo mi galamiti na političare koliko bi htjeli ali s obzirom na ove prethodne stihove da li bi to bilo u redu? Zapita li se neko da li je narod zaslužio bolje političare i bolje stanje u državi? Zapita li se neko kolika je njegova lična odgovornost za loše stanje, prvo u njegovom privatnom životu a onda i za opšte stanje u društvu? Da li je neko čuo za ono
"narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje"?
U Svetom Pismu ima hrpa primjera da je narod koji je imao Božije zakone i koji je od njih odstupio bio Božijom voljom i intervencijom podvrgnut određenom stepenu ropstva i služenja drugim narodima koji su u to vrijeme bili dominantni. Nije to uvijek bilo ropstvo u klasičnom smislu već ponekad to da su imali stranu vlast u svojoj zemlji ili da su ti stranci postavljali na vlast nekoga od domaćeg stanovništva koga bi htjeli i da se onda u zemlji moralo ponašati i živjeti onako kako stranci odluče.
Samo slijepac ne može da uoči ogromne paralele između toga i onoga što se nama dešava. A kako u Svetom Pismu o svemu tome jasno i lijepo piše isto tako piše i šta treba raditi da se oslobodimo stranog (i domaćeg) ropstva i da živimo u istinskom blagostanju. A ti koraci koje treba poduzeti nemaju mnogo veze sa psovanjem političara što naš narod uveliko radi. A posebno je žalosno kad to rade i oni koji sebe smatraju vjernicima.
Ne kažem da političari nisu krivi ali smatram da narod nije nešto bolje ni zaslužio. Neko ovdašnji reče da je Bog i dobar u odnosu na to kakvi smo mi i šta smo zaslužili.
Mi sa ovih prostora smo od svih drugih u ovim godinama trebali iskazati mnogo veću istinsku pobožnost i duhovnost nego što je sada imamo jer bi to pokrenulo neke velike Planove i Događaje koji bi se u početku odnosili na nas a onda i mnogo šire. I baš zbog Hristovih riječi
"kome je mnogo dano mnogo će se tražiti od njega" bivamo mnogo bijeni zbog onoga što nismo uradili i što ne radimo a trebali smo. I zbog toga postoji velika paralela između onoga što se nama dešava i onoga što je zapisano u Svetom Pismu.
Citiraj:
U svemu treba obratiti paznju i na Srbiju, jer je i to nestabilan region. Bez njihove zvanicne pomoci i podrske mozemo se boriti - i borili smo se - ali nam opet na neki drugi nacin treba logistika, tesko potpuno sam mozemo uspjeti
Pravi vjernik bi se oslonio na Oca Nebeskog jer u Svetom Pismu piše da samo Njega trebamo uzeti za uzdanicu i oslonac. Kad su se Izraelci u krizi oslonili na okolne i njima bliske narode umjesto na Boga uvijek su loše prolazili i bivali su kažnjavani.
Zaista je žalosno kako u jednoj knjizi koja je lako dostupna svima sve ovo jasno stoji i sve nam treba poslužiti za nauk a narod o tome ne zna ništa. A pitam se da li me ovakvo stanje treba čuditi kad ni neko ko se smatra za pravoslavnog hrišćanina ne zna ove stvari i čini kardinalne greške koje su jasno opisane u Svetom Pismu.
To je kao kad bismo hodali kroz minsko polje a u ruci držali mapu rasporeda mina ali ne gledamo u nju pa kad nagazimo na minu (koja recimo ne ubije već prepadne i ozlijedi) psovali na nekog trećeg ili na onoga ko je postavio minsko polje.
Nama je stvarno dato da hodamo kroz minsko polje ali nam je u ruke dat i plan tog polja sa jasnim uputstvima kako hodati a da se ne ozlijedimo no izgleda da mnogi iz čiste lijenosti i ko zna kojih još razloga ne žele ni baciti pogled na taj plan.
Na kraju se sve uvijek svodi na ovo što stoji u mom potpisu.