banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Sep 2003, 19:02 
Шта мислите о ситуацији?
У Српској?Сутра?
Новац је босански, све постаје босанско, џамије шир димије...,
Страхујем ли неоправдано? Јесам ли луд?мада одговоре као да знам.
Не требамо ли сви једноставно прекинути све и стати?и гледати?
Шта је ово срби? Има ли тко паметну? Ја ријечи немам.
Опростите људи...брачо,

Зар можете БиХ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2003, 10:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
Politicko-pravne metode borbe su iscrpljene, zato svi cute i niko nista ne radi. Trenutno vlada pravo jacega, pravo sile i nepravde.
Mozemo da trpimo i cekamo da odu, propadnu (samo je pitanje kada ce to biti i hoce li imati ko da doceka), ili da se borba prebaci u druge dimenzije.
Druge dimenzije - ako oni mogu da terorisu nas, mozemo i mi njih.

Dobro, mozda nisam do kraja u pravu za pravo-politku... mozda je samo do nasih seronja i guzonja u foteljama. Svi nasi politicari su djubrad i pascad, to je jedan od problema, a ne vidim ni njegovo rjesenje.
U svemu treba obratiti paznju i na Srbiju, jer je i to nestabilan region. Bez njihove zvanicne pomoci i podrske mozemo se boriti - i borili smo se - ali nam opet na neki drugi nacin treba logistika, tesko potpuno sam mozemo uspjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2003, 21:12 
Пријатељу хвала ти, мало ко да одговори,...
али ја сам у озбиљном страху нестанка Српске усљед муслимана и запада, не Хрватске - они нам тренутно могу бити и од велике користи отцјепљењем херцеговине њој, ...
знам да Сарајево има више интелектуалаца и то је разлог а и што смо ми срби неморалнији, јер ислам ипак има неке позитивне моралне норме,...оправдано се бојим, и као обичан човјек размишљам врло озбиљно да нешто и предузмем према својој држави, политичарима,...нема тко да брани моју кућу но ја, не могу дозволити Турску, НИ НЕ МОГУ СВАКИ ДАН ДА ПОДНЕСЕМ ОНЕ ЏАМИЈЕ НА ДВА КРИЛА БАЊА ЛУКЕ, ЗНАТЕ ЛИ ШТА ТО ЗНАЧИ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2003, 10:16 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Ništa nam se ne dešava a da to sami nismo prizvali svojim djelima.
Što nam Bog da to je za mene svetinja, jer je njegov sud i rješenje. Pa ako je RS, onda RS, ako bez RS, onda bez.
Mnoge i mnoge prilike su propuštene zbog oslanjanja na ono i one koji nisu da se na njih oslanja.
Ako si zabrinut moli se Bogu i trudi se da ti radiš kako treba, i to je sve što možeš. I ako se pojavi neko istinit, stani uz njega.
A dok se ne pojavi čekaj ga i moli Boga da ga pošalje. Ima u Boga čuda :D.
A za BiH se ne boj jer isti šavovi po kojima je pukla BiH po njima je pukla i Jugoslavija. Mislim da je malo vjerovatno da se BiH "sastavi" a da to ne znači još brže sastavljanje Jugoslavije (prije svega istojezičnih naroda). Možda ne baš onakve kakva je bila (bar ne još) i ne pod tim imenom, ali ipak zajednice južnih Slovena (a i šire) da! Kom krivo, kom pravo.
To u Svetom Pismu piše.
Zato je na svim narodima a pogotovo Srbima da to shvate na vrijeme.
Sve je ovo moglo da se izvede i drugačije (i moglo je manje da traje) i Srbi su u tome mogli imati mnogo bolju i slavniju ulogu, ali sami su krivi da će to biti ali kasnije i mnogo teže po njih.
Mržnje se moraju ostaviti za sobom ali se treba raditi i na tom da ih zaista svi ostave i okrenu se budućnosti boljoj za sve, ali bez remećenja ičega što je za bilo koga dragocjeno.
Neka svaki narod radi najviše za dobro svog naroda, ali neka to ni u kom slučaju ne čini nauštrb dobra drugih naroda, nego naprotiv neka se dobro radi za sve a za svoje (bližnje) ponajviše a na zlo nikome.
Meni ne može biti dobro dok to moje "dobro" pritišće onog koji živi uza me!
A mi smo toliko izmiješani da čim se radi na dobro bilo kome radi se na dobro svih, a čim se radi na zlo bilo kome radi se zlo svima, a sebi pogotovo.
Svjetla i nade ima, Selonačelniče i te kako ima, samo se treba okrenuti na pravu stranu, jer ostale strane je Bog zatamnio namjerno ne bi li se ko okrenuo pravom!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2003, 11:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Bojmene po ovome što si pisao uopšte ne djeluješ kao vjernik a pogotovo ne kao osoba koja poznaje Sveto Pismo (što onda dovodi u pitanje da li si i kakav si vjernik).

Obrati pažnju da je za narod koji ne služi Bogu prorečeno:

"Stranac koji je kod tebe popeće se nada te visoko, a ti ćeš sići dolje veoma nisko. On će ti davati u zajam, a ti nećeš njemu davati u zajam; on će postati glava, a ti ćeš postati rep. (5. Mojsijeva 28, 43-44)

Ovo se potpuno ispunilo i nad Srbima, po zaslugama.

Evo prije dva dana kad su na programu bile tri utakmice Srbije i Crne Gore koje bi mnogi rado gledali odlukom visokog predstavnika se morala na državnoj televiziji prenositi utakmica Bosna - Luksemburg pa su mnogi pljuvali, psovali i vikali da više neće plaćati pretplatu i pozivali druge da ih u tome slijede.

A to je samo zato što nam je stranac postao glava a mi (i to u svojoj zemlji!) rep.
Sve ovo je prorečeno i još mnogo toga drugog.

Kad nećemo služiti Bogu onda ćemo služiti strancima i biti pod njihovim jarmom.

Takođe bih te podsjetio na sledeće stihove:

"Svaka duša da se pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene. Tako koji se suproti vlasti suproti se naredbi Božijoj; a koji se suprote primiće grijeh na sebe." (Poslanica Rimljanima 13,1-2)

Pa?
Možemo mi galamiti na političare koliko bi htjeli ali s obzirom na ove prethodne stihove da li bi to bilo u redu? Zapita li se neko da li je narod zaslužio bolje političare i bolje stanje u državi? Zapita li se neko kolika je njegova lična odgovornost za loše stanje, prvo u njegovom privatnom životu a onda i za opšte stanje u društvu? Da li je neko čuo za ono "narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje"?

U Svetom Pismu ima hrpa primjera da je narod koji je imao Božije zakone i koji je od njih odstupio bio Božijom voljom i intervencijom podvrgnut određenom stepenu ropstva i služenja drugim narodima koji su u to vrijeme bili dominantni. Nije to uvijek bilo ropstvo u klasičnom smislu već ponekad to da su imali stranu vlast u svojoj zemlji ili da su ti stranci postavljali na vlast nekoga od domaćeg stanovništva koga bi htjeli i da se onda u zemlji moralo ponašati i živjeti onako kako stranci odluče.

Samo slijepac ne može da uoči ogromne paralele između toga i onoga što se nama dešava. A kako u Svetom Pismu o svemu tome jasno i lijepo piše isto tako piše i šta treba raditi da se oslobodimo stranog (i domaćeg) ropstva i da živimo u istinskom blagostanju. A ti koraci koje treba poduzeti nemaju mnogo veze sa psovanjem političara što naš narod uveliko radi. A posebno je žalosno kad to rade i oni koji sebe smatraju vjernicima.

Ne kažem da političari nisu krivi ali smatram da narod nije nešto bolje ni zaslužio. Neko ovdašnji reče da je Bog i dobar u odnosu na to kakvi smo mi i šta smo zaslužili.

Mi sa ovih prostora smo od svih drugih u ovim godinama trebali iskazati mnogo veću istinsku pobožnost i duhovnost nego što je sada imamo jer bi to pokrenulo neke velike Planove i Događaje koji bi se u početku odnosili na nas a onda i mnogo šire. I baš zbog Hristovih riječi "kome je mnogo dano mnogo će se tražiti od njega" bivamo mnogo bijeni zbog onoga što nismo uradili i što ne radimo a trebali smo. I zbog toga postoji velika paralela između onoga što se nama dešava i onoga što je zapisano u Svetom Pismu.

Citiraj:
U svemu treba obratiti paznju i na Srbiju, jer je i to nestabilan region. Bez njihove zvanicne pomoci i podrske mozemo se boriti - i borili smo se - ali nam opet na neki drugi nacin treba logistika, tesko potpuno sam mozemo uspjeti

Pravi vjernik bi se oslonio na Oca Nebeskog jer u Svetom Pismu piše da samo Njega trebamo uzeti za uzdanicu i oslonac. Kad su se Izraelci u krizi oslonili na okolne i njima bliske narode umjesto na Boga uvijek su loše prolazili i bivali su kažnjavani.

Zaista je žalosno kako u jednoj knjizi koja je lako dostupna svima sve ovo jasno stoji i sve nam treba poslužiti za nauk a narod o tome ne zna ništa. A pitam se da li me ovakvo stanje treba čuditi kad ni neko ko se smatra za pravoslavnog hrišćanina ne zna ove stvari i čini kardinalne greške koje su jasno opisane u Svetom Pismu.

To je kao kad bismo hodali kroz minsko polje a u ruci držali mapu rasporeda mina ali ne gledamo u nju pa kad nagazimo na minu (koja recimo ne ubije već prepadne i ozlijedi) psovali na nekog trećeg ili na onoga ko je postavio minsko polje.

Nama je stvarno dato da hodamo kroz minsko polje ali nam je u ruke dat i plan tog polja sa jasnim uputstvima kako hodati a da se ne ozlijedimo no izgleda da mnogi iz čiste lijenosti i ko zna kojih još razloga ne žele ni baciti pogled na taj plan.

Na kraju se sve uvijek svodi na ovo što stoji u mom potpisu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2003, 16:33 
Брате Ахароне хвала ти,
Мало се у почетку уплаших одговора ваших да ми плане не замрсе

Добро је о овоме се више разговарати.

Брате Вадер лијеп примјер ''Кад нечемо служити Богу служити чемо сотони и странцима''

Није народ заслужио боље политичаре, али треба зауставити то тровање према којем су немочни, гомила отрова и смећа америчког, погађа у највећу људску слабост – жене – основни проблем наш неморал, мушке главе нема иде за женом голотјелом и ова ужива у тој слијепој доброти-том злу и привиду,...омами друштва , лажи, сваком злу,...

Тачно ''Мој приватан живот се одражава увијек на опште''
Добро и ја сам и Петар Цетињски је проклињао, галамио и заклињао добра ради,..значи не галамим зла ради, већ добра. Тражим добро обострано.

Наравно и Петар Цетинјски је побједио Махмута трипут слабији јер се ослонио на Бога на ког увијек се треба ослонити,...

Знају хиландарци највеће зло па се затворише, ...нисам против жена,...али оне треба да су повучене у куће, јер ту око њих и у људима извире сво зло, пожуда, ненормална сексуална пожуда,...погледајте улицу има ли икоја да задњицу није вазигла на очиглед,...па да Бог огањ не баци и на њу, и на оне све који за тим јуре а сви јуре и тешко је не јурити, а шта још се ради а ја не знам,...по вани,...под небом,...по собама,...у душама умртвљеним,...па нече ли Бог затрт то, и очистити сусједним народом?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2004, 17:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2003, 19:00
Да и ја додам своје масло:

Селоначелниче, исте страхове страхујемо, исте џамије гледамо... некрст је се много осилио после рата - ничу џамије као гљиве после кише. Поново се чује завијање са торњева луне!

А шта раде наше "вође" - политичари? Једу говна! Ето шта раде! од чега су направљени, тога се и наједоше! Па Бог их казнио, како их није срамота?! Купују аутомобиле чија цјена износи више него што човјек са просјечном (биједном) платом у РС заради за 100 година! Прорачунајте и видјећете да није нимало далеко од истине!

Надам се само да ће ови у Европи ставити мало прст на чело и увидјети да је се Босна смирила јер смо добили Српску! Српска је наша кућа, плаћена душама мртвих нам јунака! И сад некоме да је поклањамо?

За што су гинули браниоци Добоја када се на градину не смије отићи јер се Турци враћају? Недавно сам са родицом хтјео отићи на градину у по бијела дана, али нисам будала када одозго пијана турска младеж виче "Алаху екбер" и шта ја знам шта још (јер те говнарије на арапском не разумијем)!

Треба нам неко ријешење, а постоји само једно реално које се може спровести без нових ратова и страдања - а то је брз разлаз народа БиХ! РС Србији, а ови остали нек се договарају! А Брчко би морали повратити у РС.

[/b]

Босна, 1992.:
- Хоће л' бит' оно рата?
- ...ма јок!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2004, 21:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Već sam odgovarao na ovoj temi ali evo ponovo.

bojmen je napisao:
Trenutno vlada pravo jacega, pravo sile i nepravde

Diskutabilno je koliko je u pitanju nepravda a koliko smo zapravo sve sami zaslužili. Prije će biti da je u pitanju ovo drugo.

Bezakonja vaša odvraćaju to, i grijesi vaši odbijaju dobro od vas. (Jeremija 5,25)

Zašto vičeš radi rane svoje, smrtnoga bola svoga? Za mnoštvo bezakonja tvoga, za silne grijehe tvoje činim ti to. (Jeremija 30,15)

Citiraj:
U svemu treba obratiti paznju i na Srbiju, jer je i to nestabilan region. Bez njihove zvanicne pomoci i podrske mozemo se boriti - i borili smo se - ali nam opet na neki drugi nacin treba logistika, tesko potpuno sam mozemo uspjeti

A Bog?!?

Pa baš zbog premalo oslanjanja na Boga a previše na ljude nam i jeste ovako kako je. Po našim zaslugama.

Ovako veli Bog: da je proklet čovjek koji se uzda u čovjeka i koji stavlja tijelo sebi za mišicu, a od Boga odstupa srce njegovo. (Jeremija 17,5)

Blago čovjeku koji se uzda u Boga i kome je Bog uzdanica. (Jeremija 17,7)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]