banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 06:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: CNN Freedom Project
PostPoslato: 01 Apr 2011, 21:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=glm54PrNNxA[/youtube]

Riječ je o borbi protiv modernog robovlasništva, a do sada sam pogledao mnogo priloga i raznih vukojebina planete Zemlje, gdje čitava sela su nečije vlasništvo i djeca robova kao u starom vijeku su takođe robovi i odrastaju u takvoj sredini uglavnom iz jugoistočne Azije. Ima priloga i o trgovini ženama, ali ova proizvodnja me je fascinirala i da nikoga nije briga.

Vjerujem da će ih ovaj projekat dobro poljuljati.
http://thecnnfreedomproject.blogs.cnn.com/

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
LONDON - Britanska policija uhapsila je pet osoba, među kojima i jednu ženu, u gradu Lejton Bazard u oblasti Bedfordšajr, zbog sumnje da su držali u zarobljeništvu 24 muškarca koje su tretirali kao robove.
"`Robovi` engleskog, poljskog i rumunskog porijekla, pronađeni su tokom upada u kamp naselje Grinekr u jezivim prljavim pretrpanim prostorijama", saopštila je policija.
Policija vjeruje da su neki od njih tu držani oko 15 godina. U ovoj akciji, u kojoj je učestvovalo oko 200 policajaca, pronađeni su oružje, droga i novac.
Muškarci, koji su držani u ropskim uslovima, prebačeni su u bolnice gdje će im biti ukazana medicinska, ali i socijalna pomoć.
"Vjerujemo da su neki od njih tu živjeli i radili pod okolnostima bukvalnog ropstva do 15 godina, a pojedinci su tu bili nekoliko sedmica", rekao je šef policije oblasti Berdfordšajr Šon Onil.
On je dodao da su pronađene osobe bile u lošem zdravstvenom stanju i da su živjeli u šokantno prljavoj sredini.
"Zbog velikog broja žrtava i osumnjičenih, kao i veličine same lokacije morali smo da dovedemo pojačanje. Mali broj policajaca ostao je na licu mjesta da završi pretrage i da stupi u veze sa lokalnim stanovništvom. Ovdje se radi o veoma ozbiljnim krivičnim djelima", rekao je Onil.
Policija je apelovala na javnost da pomogne u istrazi ako ima neku informaciju.
Lokalnoj policiji u ovoj akciji pomagali su pripadnici odjeljenja za borbu protiv droge, a tu se bili i psi tragači, helikopteri, kao i naoružane jedinice.

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... 05569.html

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Neka, donijeće SAD tu demokratiju. Je li tako jellyfish i ostali istomišljenici?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
filozof sa vrbasa je napisao:
CNN Freedom Project

CNN :lol: :lol: :lol:
Ništa mi nema gore nego kad su najveći kurvini sinovi kao za nešto i nekog zabrinuti :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 00:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Djeca robovi uzgajaju pamuk za Victorias Secret donji veš

.

Agencije - 15.12.2011 20:34

Najglamurozniji donji veš na planeti koji reklamiraju neke od najseksepilnijih dama na svijetu proizvodi se od pamuka koji u nehumanim uslovima uzgajaju djeca na farmama afričke države Burkina Faso.

Ta djeca su nerijetko i žrtve nasilja - tvrdi agencija "Bloomberg", a prenose Vijesti.me.

Daleko od glamuroznih modnih pisti Njujorka i Londona, na farmama Burkine Faso pamuk se uzgaja eksploatacijom maloljetnika.

Klarisa Kambire (13) jedna je od djevojčica koje su prisiljene na ovakav rad.

Rođena na Obali Slonovače, nakon razvoda roditelja povjerena je očevim rođacima, koji je već četiri godine prisiljavaju na rad, a živi u zemljanoj kolibi sa svojim rođakom Kambulom, koji posjeduje farmu.

Svakoga jutra Kambul je budi vikom. Dok on vozi bicikl do njive, ona hoda pored njega noseći svoju motiku. Ove godine pomogla je da se ručno preore 500 redova za sjetvu, jer Kambul ne može da priušti volove i plug. Ako neko od djece zastane ili uspori zbog velikog napora, farmer viče na njih i udara ih prutom po leđima.

Burkina Faso se nalazi na 181. mjestu od 187 zemalja na listi Ujedinjenih nacija iz 2011. godine.

Na Dan zaljubljenih 2009. godine kompanija "Victoria's Secret" izbacila je posebnu liniju donjeg veša kupovinom koje se navodno pomaže ugroženim stanovnicima Burkine Faso.

Kompanija "Victoria’s Secret" osnovana je 1977. godine u Kaliforniji. Osnovao ju je Roj Rejmond, jer mu je bilo neprijatno da kupuje veš svojoj ženi.

Ranih devedesetih ova firma postala je najveća američka fabrika donjeg veša, vrijedna preko milijardu dolara. Brend "Victoria's Secret" prošle godine je ostvario dobit od 5,9 milijardi dolara.

PR ove kompanije kompanije demantovao je tvrdnje o eksploataciji djece u Burkini Faso, istakavši da se politika kompanije nedvosmisleno protivi izrabljivanju djece.

Kako god okreneš crnci beru pamuk za bijelce.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2011, 13:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
Riječ je o borbi protiv modernog robovlasništva, a do sada sam pogledao mnogo priloga i raznih vukojebina planete Zemlje, gdje čitava sela su nečije vlasništvo i djeca robova kao u starom vijeku su takođe robovi i odrastaju u takvoj sredini uglavnom iz jugoistočne Azije. Ima priloga i o trgovini ženama, ali ova proizvodnja me je fascinirala i da nikoga nije briga.

i??? sta je tu novo??? 8) :lol: :lol: :lol:

Kako god okreneš crnci beru pamuk za bijelce.

a u pauzi ih lincuju! 8) :fadein: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 21:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MEKSIKO SITI: Na deponiji đubreta 'Bordo Poniente' djeca za dolar dnevno rade po 12 sati

Srijeda | 21.12.2011.

Vlasti Meksiko Sitija će 31. decembra zatvoriti najveću gradsku, ali i svjetsku deponiju đubreta Bordo Poniente, koja je svakog dana primala novih 12.000 tona otpada.

Slika

Deponije u Meksiko Sitiju, metropoli sa više od 21 milion stanovnika, dom su na hiljade najsiromašnjih porodica s djecom, koja s roditeljima više od 12 sati dnevno prebiraju po đubretu u potrazi za boljim životom. Ali, zarade manje od dolar dnevno.
Slika
Meksiko siti ima i najveću sirotinjsku četvrt na svijetu, Neca-Čallo-Ica, u kojoj stanuje oko četiri miliona ljudi.

Blic, BL!N/đk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]