old fashion men je napisao:
Daj tensa ne pričaj gluposti, pa pogledaj okolo, većina likova nema ni za kafu, a telefon mu vrijedi 3 glave, ja npr. imam para i nije mi problem kupiti telefon od milju, ali dok god mi fercera ovaj od 30 maraka i dok god zadovoljava u tehničkom smislu moje potrebe ne pada mi na pamet kupiti drugi, samo pogledaj okolo i biti će ti jasno je li 10 ili 90 posto ljudi. Ustvari otiđi na temu o telefonima i vidi spiku kokuza kako pričaju o telefonima i opcijama koje im ne trebaju niti ih koriste, niti će ih koristiti, koristi pozovi, primi poziv i pošalji poruku, a zamara se glupostima kao što je broj boja na ekranu ili megabajtima, a nakon mjesec mu telefon dosadi i troši pare na drugi, a vamo se grebe za kafu

Meni nije bilo zao dati za telefon koji sada vrijedi 250 km...imam telefon, fotoaparat, mp3/mp4 player, mogu gledati filmove, pristup internetu, pristup svim informacijama, da ne pricam kako mi je dobro trebao smartphone kada sam bio mjesec dana na ostrvu...
Slazem se ja da ima ljudi koji pucaju na telefon puno para, a koji im nece sluziti nizasta, ali takvih je 10 posto (licno znam dvojicu koji su pukli oko 400 km na telefone, a plata im 500-600 bila, smjesno sto nikad na racunu nisu imali ali jbg)...ja i sada kad bih dao 300-400 km na telefon znao bih za sta dajem i ne bih zalio, kao sto nisam ni za ovaj...drugim rijecima sluzim se svim opcijama na telefonu koje imam...
Slobodno izracunaj koliko te izadje posebno fotoaparat, posebno mp3/mp4, posebno divx player, navigacija, mozda i laptop pa sracunaj je li bolje kupiti telefon koji to sve ima nego davati posebno...cista matematika...