banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Maj 2025, 02:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2011, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
STRATOKASTEL je napisao:
Citiraj:
Najbolji primjeri bijelog smeća među nama poznatim ljudima su:
Pamela Anderson, Britney Spears, njena sestra Jamie Lynn Spears i bivši muž Kevin Federline, Lindsay Lohan, Vanilla Ice, Eminem i gotovo svaki bijeli rapper, Kid Rock, Everlast, Bon Jovi, Charlie Sheen, Megan Fox, Sean Penn, Mark Wahlberg, pokojna Anna Nicole Smith, Carmen Electra i još gomila playboy-zečica, većina takmičara u Big Brotheru i ostalim reality-showovima itd.

1. nije bitno, ali činjenica je da Charlie Sheen ne spada u ovu kategoriju. To što je narkoman i uopšte degenerisan primjerak jednog društva ne čini ga WT. Ti, kao ljubitelj filma, znaš ko mu je ćaća.
2. to što je Jerry Springer Jevrej, ne čini ga a priori imunim od pripadnosti ovoj kategoriji. Ko god je čitao I.B. Singera zna o čemu govorim.
3. ako si među ove strpao Bon Jovija, zašto ne i Bruce Springsteena? Čovjek je pjesnik radničke klase, a dolazi iz New Jerseya, automehaničar po zanimanju...u Americi je velik kao bog ili predsjednik.

Većina poznatih osoba koje sam nabrojao su loš primjer foteljičarima, osobito djeci, jer hotimično (javni nastupi, Bon Jovijevi i Aerosmithovi videospotovi itd.) ili nehotimično (privatni život) propagiraju liberalnost, hedonističke navike i grešne užitke preko svih mogućih granica.

Većina starijih ima naviku spomenuti ono da ''televizija zaglupljuje'', ali šta je sa onima koji već jesu glupi, ispiljeni debili koji su nervozni dok su odvojeni od telke i bez ikakvih nusefekata sposobni su odgledati cijelu jednu epizodu 'Dadilje'? Ako su South Park i Family Guy zaista postali zaštitni znakovi američke kulture umjesto duhovite satire, onda šta će se satirom smatrati u 2021.?

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Halperte il se ženi il tamburu kupi, ti u nešto udarati moraš :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jok, diću kredit, ješću, piću, igraću igrice, sjediću, spavaću i čekaću na miru 2012, ko i nekolicina white trash likova što ih je Diskaveri načinio herojima dana :D

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 16:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Halpert je napisao:
Većina poznatih osoba koje sam nabrojao su loš primjer foteljičarima, osobito djeci, jer hotimično (javni nastupi, Bon Jovijevi i Aerosmithovi videospotovi itd.) ili nehotimično (privatni život) propagiraju liberalnost, hedonističke navike i grešne užitke preko svih mogućih granica.

Hmmm, It's only Rock and Roll, but I like It! što reče jedan mudar čovjek, inače moj dobar prijatelj, Mick Jagger.
R'n'R "uništava moralne vrijednosti" već 60 godina. I nikako da ih uništi. Sve je do čovjeka, neko kupi bombonu pa je proguta sa ambalažom, ali većina zna kako će. A oni koji ne znaju, neka ih svijet gleda na televiziji i smije im se. Trebalo bi ih strpati u zoo - vrt.

Svi smo mi po malo hedonisti, po nekad. Svako može da se prepozna u tome, međutim, većina ipak zadrži neku granicu, ili u pogledu količine ili u pogledu toga kako često se upražnjava.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Citiraj:

Los primjer su najvise ljudi iz okoline i ljudi sa kojima smo svaki dan. A za djecu su to roditelji, pa onda brat/sestra, prijatelji, kolege...itd. Djeca vecinom imitiraju/kopiraju roditelje. Idoli sa tv-a se lako mogu eliminisati... iskljucis tv/kompjuter i mirna Bosna.
Tako da mislim da white trashova ima svugdje u svijetu, pa i kod nas.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
STRATOKASTEL je napisao:
Niko ne bira gdje će da bude rođen i ko će da mu budu roditelji. Ako je neko odrastao u prikolici, sa i među luzerima, ne treba da znači da će da bude i sam "white trash". Čovjek (skoro) uvijek ima mogućnost izbora.

Naravno. Svako ima slobodan izbor da od svog zivota napravi nesto. Ako nista, barem da pokusa. Vazno je da je osoba svjesna da je na pogresnom putu i da treba nesto da ispravi da bi se poboljsao kvalitet zivota.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2011, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Samo malo, ko je to primjetio da ja nastojim usporediti domaću ''sitnu boraniju'' sa totalnim socijalnim slučajevima u Americi?
Ponavljam istaknutu činjenicu sa početka: oni MOGU, mi NEMAMO, oni su LIJENI, mi se BORIMO, i to ZA MALO! I tačka. Žao mi je sirotinje u Americi ali ponosna nacija je pred propasti, dok mi živimo u propasti već 20 godina.

Nažalost, uz pomoć TVa i posebno kompjutera uče se i praktički programiraju novi naraštaji u Americi jer se, pazite sad, ovo citiram ''neki stari načini nastave u školama smatra se previše opasnim po zdravlje i djece i prosvjetnih radnika'', HA HA HA HA HA HA HA HA HA, KAKVI TO STARI NAČINI NASTAVE?! Teško im je pisati kredom ili markerom po tabli pa imaju nastavu u učionicama prepunim kompjutera, strogo nadziranih kako neko ne bi varao!
Ovo me podsjeća na rasprave o potencijalnom rasizmu u američkom obrazovanju, kada se optuživalo da su testovi inteligencije i dječije naprednosti u školama svedeni na nivo totalnih idiota samo kako bi se djeca iz zabrinjavajućih (uglavnom crnačkih) okruženja bolje socijalizovala.

Dodajmo tome posvemašnju ovisnost o ekranu i nezamislivost života bez njega, i to je rak rana ''centra svijeta''.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 00:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
I ja sam onda white trash i luzer i rednek , jer sam cesto gledao dadilju?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
laoce je napisao:
jer sam cesto gledao dadilju?

ja sam gledao i reprize na rtl :)

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 10:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa onda vam ništa drugo nije ni preostalo pa kratite vrijeme buljeći u ono što i gleda white trash (serije o bogatašima u 80% slučajeva), do sledećeg obroka u fast food restoranu :lol:

Znate li šta bi meni srcu bilo blisko? :love9:

žena, sin i kćerka;
skromna ali topla i sigurna kuća negdje na periferiji, jednostavan i kvalitetan auto;
ja radim negdje u industriji i primam redovnu platu, žena se zaposlila kao pravnica, djeca u školi;
5 dana nedeljno radimo i svršavamo sve svoje obaveze, 6. dan odradimo kućne poslove, 7. dan idemo na selo ili na izlet;
imamo svoje običaje i čuvamo svoju vjeru, svaki dan se obnavljamo, djecu štitimo od negativnih uticaja sa strane (igrice, televizija itd. :wink: )...

Je li moguć takav život danas? Takav način života u npr. New Jerseyju sve češće se zaozbiljno shvata pa narod živi po svome, ali u Banja Luci to je postalo nemoguće i zamisliti, vremena su sve nemilosrdnija i stresnija, a nesigurnost upravo najteže pada. :(
Mi zapravo ni ne primjećujemo svoju nesigurnost jer smo zaokupljeni zamjenama za život, prije svega ekranom.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Tema je pocela ok, ali ti pod hitno trebas naci neku zanimaciju van ovog foruma.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
men samo nije jasno sta mu dodje ono "svaki dan se obnavljamo"

ja se svaki dan obnovim sa par piva al nisam siguran jel to spada u ovu njegovu white picket fence idilu ( by the way izludio bi kad bi svake nedelje morao ici kod nekoga na selo taman sto sam se privikao na grad sad da se vracam i da dusevno venem jok ja)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]