banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kraljevina Srbija
PostPoslato: 26 Dec 2010, 22:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
nepokoreni je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Da je narod nekim slobodnim referendumom rekao da nije za monarhiju to bih i razumio, ovako još uvijek kusamo komunjarsku kašu druga Tita.

Da si je kusao sad bi drugačije pričao.

Неки су је кушали па им је на нос изашла , не можеш рећи да је свима било добро. :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 22:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
To si u pravu ne postoji sistem koji svima odgovara uvijek neko traži dlaku u jajetu. Ali ako statistike pokazuju da većina žali za tim sistemom nije baš bio loš...a ja sam živio u prošlom i živim u današnjem. Za ovo danas ono je bio raj na zemlji!
Uostalom zašto je Džontra zapeo za to more ko da ga nikad u životu vidio nije! A evo ti za to more pojasniću: Tada je cca za 90% stanovništva to bila rutinska stvar kao odlazak jednom mjesečno u hipermerket, danas je to za 90% stanovništvo luksuz i nedostižno. To je jedna prosta ekonomska računica i odraz socijalnog stanja!

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 22:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
nepokoreni je napisao:
Uostalom zašto je Džontra zapeo za to more ko da ga nikad u životu vidio nije!a!

To kad kažem "išli na more" ne odnosi se to samo na more...jebo more...Ono što želim reći je da su tad ljudima mazali oči raznim glupostima, da se sve zasnivalo na hljeba i igra...Jebo i to more, što bi moja baba rekla...Ljepo ona veli da ih firma kolektivno pošalje u neku rupčagu, da ih na plaži poredaju istim redosljedom kojim se nalaze i na proizvodnoj traci na poslu, da sve bude očajno, al da opet kad se vrate na posao svi govore da nije bitno kako je bilo već da je bitno da su bili na moru...eto kako 70% od tih 90% ide na more...
JA ne znam koja to većina želi stari sistem? Jer od svih ljudi koje znam da su živjeli u tom periodu niko ne žele da se tamo vrati...A i oni koji su radili na njenom raspadu sigurno je ne žele nazad...Jedino oni koji su zadovoljni s onim što mislim pod "išli na more svake godine" to žele...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 22:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sad si sretan ako upšte dobiješ slobodan dan kod gazda, o godišnjem da ne pričamo.
Oni što to rade danas i ponašaju se kao goniči robova prema radnicima naravno da ne bi voljeli da je taj sistem jerbo bi oni bili na podužem odmoru na račun države - u mrdelji!
A na tim "rupčagama" su nam zavidjeli Česi, Mađari, Švabe, Austrijanci...toliko su bile loše da su ih pokupovali čim se ukazala prva prilika pa sad prodaju mišiju rupu za dukat. Sva je obala HR kupljena za sitnu lovu pa sad kukaju kako je sve skupo, e pa kad Švabo šteluje po svom standardu...oni su donji.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
Sva je obala HR kupljena za sitnu lovu pa sad kukaju kako je sve skupo, e pa kad Švabo šteluje po svom standardu...oni su donji.

Možda crnogorska ali Hrvati nisu prodali ni pedlja bar ne do sada.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Paz ovako...Ja nikad nisam bio na hrvatskom moru, možda sam bio jednom kad sam imao dve godine, al se ne sjećam jal je bila HrvaCka ili CG, tako da ne mogu govoriti o kvalitetu iste, ali ovo je zanimljivo što si napisao
nepokoreni je napisao:
Sva je obala HR kupljena za sitnu lovu pa sad kukaju kako je sve skupo.

Za sitnu lovu ne kupuješ nešto odlično već naprotiv nešto loše. E sad što to loše uz pomoć investicija više nije loše to nije problem. Poenta je da je bilo loše prije...Prije kad ste svi vi tako srećni bili što jednom godišnje idete na more...
Ono što želim reći je da meni ne smeta to što ti tuguješ za prošlim vremenima, tvoj problem...samo ne možeš mi govoriti kako je nekad bilo sjajno, pogotovo kad znam nekoliko ljudi koji su bile žrtve sistema, direktno ili indirektno...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 15:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa da ti kažem svaki sistem guši ovako ili onako i ne postoji savršeno, čak se i u Danskoj bune za nešto uvijek pojedinci. A ako nisi bio na HR primorju ko što veliš da ti kažem, prijašnja turistička preduzeća su otišla pod stečaj (sad kako nije bitno) pa su kupljena za 10% vrijednosti. Kupljeno je sve što je bankrotiralo a ne što nije valjalo. A u mjestu u kojem sam ljetovao prije bile su tri kuće, bunar i magare bukvalno, sad je to prelijep gradić koji je 90% vikendice stranaca niđe Hrvata. A kupili su zemlju za 10 EUR po kvadratu a sad je cijene 140 EUR pa ti vidi.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 15:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:

Jesu eugene samo oni to nisu rastrubili na sva zvona. Većina hotela je u stranom vlasništvu.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
nepokoreni je napisao:
Pa da ti kažem svaki sistem guši ovako ili onako i ne postoji savršeno, čak se i u Danskoj bune za nešto uvijek pojedinci.

E jbiga, neću reći da je glupa, ali svakako nedovoljno promišljena izjava. Naravno da nisu svi sistemi isti, makar svi gušili, kao što nisu sve bolesti iste, neke prođu brzo i bez posljedica, a neke nas osakate ili ubiju. I kao što nikom ne bi bilo svejedno da li ima prehladu ili rak (a po tvome su "obe bolesti jer bole ovako ili onako"), tako nije ni svejedno da li živiš u Sjevernoj Koreji ili u spomenutoj Danskoj. U Danskoj se uglavnom bune zato što je nešto trulo u državi. Opadne im link sa milion Mb/s na pola miliona, pa se bune. Ili im tramvaji kasne cijelih 28 sekundi pa se bune.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 17:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Promišljena je drugar. Ne postoji sistem koji svima u potpunosti odgovara Švica se buni za džamije, Danci za poreze, Švedska za emigrante...a ispred nas su svjetlosnim godinama po svemu ali uvijek nekome nešto smeta i hoće drugačije to je tako i tačka. Samo što oni žive dobro pa im smetaju sitnice koje kvare njihovu idilu i način života.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Niko nije ni tvrdio da je svaki sistem nesavršen. Ali su neki jednostavno bolji od drugih. Neki su loši. Neki su užasni. Hoću reći da, nikako nije isto kad se Danac buni zbog poreza, i Srbin zato što nema hljeba da jede. Ovo govorim iz razloga što ni u kom slučaju argument za odbranu SFRJ sistema ne može biti "ni Švedska nije savršena, i oni se bune zbog emigranata".

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 10:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
nikako nije isto kad se Danac buni zbog poreza, i Srbin zato što nema hljeba da jede

Mi smo htjeli pogaču preko hljeba pa smo dobili bajatu kiflu, Danac je zadovoljan sa onim koliko ima i teži da svi imaju jednako zato se buni ako mu neko kvari idilu mirnog života kontaš?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kontam, ali to uopšte nije poenta. Uostalom, neću više da se raspravljam oko ovoga, jer konstantno izvlačiš manje bitne rečenice, još ih komentarišeš van konteksta, izgubio sam nit oko čega se rasprava i vodila.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa mogu ti reći debelo smo zastranili od teme... :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2011, 01:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
old fashion men je napisao:
nepokoreni je napisao:
Sva je obala HR kupljena za sitnu lovu pa sad kukaju kako je sve skupo, e pa kad Švabo šteluje po svom standardu...oni su donji.

Oni su prodaju izvršili ranije još 90-tih.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 23:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2009, 08:16
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tKKCMn7RcLc[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 21:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2009, 08:16
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 16:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
[-X

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 16:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Srbija na početku 21. veka – ljudi na javnim funkcijama se bogate dok sirotinja umire od gladi

Stvarno je bila sramna referendumska kampanja za neku čudnu vrstu ustava. O ustavu će vreme reći svoje, ali ponašanje političara, njihov odnos prema sirotinji i sluh za narodne probleme je krajnje ponižavajuće. Upravo je ustav onaj (zato bi i trebalo da se piše velikim slovom) koji se donose da se obuzda ponašanje onih na vlasti. Takav ustav očigledno nećemo dugo videti. Stranke su lepo podelile i potrošile pare koje im ni po jednom zakonu ne sleduju. Promovisanje ustava je bila u stvari promovisanje stranaka na vlasti (ne govorim o Vladi već o svim strankama koje imaju prihode iz budžeta). Niko i nije promovisao ono što piše u ustavu, već su, krijući se iza nacionalnih osećaća, trošili narodne pare.
A onda, tek kada neko umre, sete se i narodnih kuhinja. Autor ovog teksta se pre par godina trudio da aktivira narodnu kuhinju u Aleksincu. I pored međunarodne donacije koja je, pored već instalirane opreme za kuhinju, obezbedila namirnice za spremanje obroka kuhinja nije zaživela. Razlog – nije bilo sluha da se iz opštinskog budžeta obezbedi novac za pripremu obroka! Međutim, bilo je novca za razne druge svetkovine i proslave. Kako cinično – potrošiti novac na proslave povodom raznih izmišljotina, a reći kako narod ne treba hraniti već treba sam da zaradi. Onaj kod koga je kesa reče: neka uzmu motiku u ruke, i izvuče iz one kese novac da plati “krkanluk”.

Za vreme kampanje koja je do sada najviše koštala umrlo je troje ljudi od gladi. Ko zna koliko još zbog raznih drugih nemaština. Niko zbog toga nije odgovarao, niko se od vladajućih nije čak ni trznuo, a kamoli da pokaže da u srbiji ima morala. Moralno je samo trošiti novac iz nacionalnog investicinog plana (još jedna Izmišljotina).

Setih se Smiljka i njegovog mentora Velje kako pre par godina udeliše najnoviji automobil (i ko zna šta još) generalu Lazareviću. O generalu ne bih govorio – da li je ili nije kriv – ali valjda ima nekog reda u ovoj zemlji. Valjda postoji procedura kako se neko proglašava zaslužnim građaninom. Loša dela ne mogu da ponište ona dobra. Ali, ako za utvrđivanje krivice postoji sud, pa valjda postoji i neka komisija za priznanja.

Ali, ćutali su i Smiljko i Velja dok su ljudi iz okoline Niša tražili da im se obezbedi krov nad glavom koji su izgubili u bombardovanju. I opet je čovek morao da umre da bi Smiljko rekao kako je to zatečen problem. Čudno, pa nasleđuju se i privilegije i problemi.

Kosovo je ono gde smo naročito dosledni. Metar po metar, ar po ar, sada i hektari – prodaje ko kako stigne već godinama. Pa nije mi jasno odakle više prodaju. Ovi jadnici što ostadoše, oni nemaju šta, ali zato njihovi predstavnici… ma šta ih briga, nije njihovo. Ako može ministar da prodaje pasoše, pa mogu i smrtnici po neku diplomu.

Ali stav – šta posle nezavisnosti. Insistiranje na tome – kako ćemo se ponašati sutradan posle priznavanja je kao pokušaj da priča ponovo počne. Mene zapravo interesuje kako ćemo se ponašati i živeti 10 godina nakon dana K. Pokušajte samo da zamislite. I nemojte druge da krivite – krivite sebe jer sada ste tu!

I još jedna paralela. Pre par godina jedva dobismo predsednika. Posle dugo navlačenja i spuštanja cenzusa. A sada ne možemo ni vladu ni skupštinu. U pat situaciji možda slede novi izbori. Ali oni neće rešiti situaciju, već će se samo redovi ukopati još dublje.

I šta sada. Predložiću aneksiju od strane Deutche Bundestag-a, ili možda povratak Kralja (zvuči kao gospodar prstena III deo). Srbi su dokazali da demokratija nije za njih već samo čvrsta ruka. Čvrste ruke sada nema, nema organizacije, pa svako gleda samo svoje interese.
Zajednički interes – pa, naravno potrošiti pare iz budžeta, nip-a…

Slika
Slika
:-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]