Euroth je napisao:
Bosna je po glavi stanovnika od ovog rata dobila više novca nego Njemačka poslije WWII.
Да. И више од пола тога је завршило гдје не треба. Нијемци су 15 година након другог свјетског рата тражили стране раднике толико се развила индустрија и стандард је био огроман, а код нас ево 15 година након рата просудите сами како је, а добили смо више помоћи. Једини закључак је да паре нису отишле на право мјесто.
Вриједи поновити овај пост:
Citiraj:
Проблем са свим помоћима је да не оду у праве руке. Прочитао сам давно да кад би сав новац од помоћи стизао гдје је намијењен да би биле све потребе задовољене и неби било гладних, голих и босих. Због тога се већина богаташа вјероватно либи да да помоћ. И ја да сам богаташ вјероватно неби јер знам да би та помоћ завршила у другим рукама. Као код нас за вријеме рата, војска се хранила искључиво грахом и рижом из хуманитарне помоћи која је била за цивиле а државна средства су одлазила на оружје. Дакле кад да неко помоћ то је као да је пола дао за оружје.
Једини начин је да директно даш угроженом, а онај ко има милијарде то физички не може извести. Дакле проблем је чисто техничке и коруптивне природе, а не похлепе богаташа који неће да дају новац како се то често приказује.
Мислим да овај велики гест Била Гејтса на жалост неће ништа пуно промијенити осим помоћи неки разбојницима да се обогате, осим ако се то не реализује на технички други начин него до сада.
Ево власник си ен ена је дао милијарде за сиромашне у УН. Шта су ун урадиле с тим новцем-плаћале плаве шљемове по 8000 долара и друге упосленике, умјесто да су хранили гладне.