banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 14:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jun 2010, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
ajkula je napisao:
Zasto bi se uopste davalo ikome? Potomak radjas sebi a ne da bi dobio nagradu. A ako dobijes slucajno poklon, zahvalis se i ides dalje.
Citala sam vec o toj djecici i reportazu gledala i pretuzno je da su svi digli ruke od njih i svaka cast ovom mladicu sto nije ostao gluv na njihove potrebe.

НЕ ЛУПЕТАЈ!

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Moze li malo smisleniji argument, gospodine studentu u dijaspori? :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Moze li malo smisleniji argument, gospodine studentu u dijaspori? :)

Могу. Нико не иде од куће до куће и отима паре нити је ико теби дошао на врата са пиштољем и рекао да уплатиш паре.
Исто важи и за еугенија.
И сад вас двоје које те паре нисте ни уплатили нити вас је ико присиљавао на то се буните.

Прилично сам сигуран да је и теби помагано некада у животу на било који начин.

А и за тебе се надам да си некада некоме помогла у живота, ако ниси уради то па ћеш више ценити и себе.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Silvio Dante je napisao:
Исто важи и за еугенија.

Ima li kiše tamo kod vas

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:

И сад вас двоје које те паре нисте ни уплатили нити вас је ико присиљавао на то се буните.
А и за тебе се надам да си некада некоме помогла у живота, ако ниси уради то па ћеш више ценити и себе.

Sada me bunis. Jesam li dala kada kome ili nisam? :) I kakve veze ima moje davanje drugima sa postom koji sam napisala? :confused1: Razumijem da kontriras svugdje i svakome ali pokusaj se obuzdati makar na ovakvim temama ili napisi smislen post. I jos jednom procitaj moj post pa pokusaj razumjeti sta sam napisala. Mjesas babe i zabe.
Uvodni post pise o humanom djelu jednog sportiste koji se smilovao na sirocice koje je i drzava otpisala. Eugen pljuje po bilo kakvom vidu pomoci i zahtijeva ( ili zeli, tumaci kako ti je volja) jednaka prava za sve bebe tj. jednaku novcanu nagradu. A ja kazem da niko nije duzan davati mi bilo sta samo zato jer sam ja odlucila roditi sebi dijete. I ovdje pricam o zdravoj djeci sto je uveliko off topic :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ja pljujem po javnoj akciji na javnom mediju u kojoj se favoriziraju samo one bebe rođene na vidovdan.
Takva akcija ni moralno ni etički nema nikakvo uporište, jednostavno je ljigava i debilna.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Sada me bunis. Jesam li dala kada kome ili nisam? :) I kakve veze ima moje davanje drugima sa postom koji sam napisala? :confused1: Razumijem da kontriras svugdje i svakome ali pokusaj se obuzdati makar na ovakvim temama ili napisi smislen post. I jos jednom procitaj moj post pa pokusaj razumjeti sta sam napisala. Mjesas babe i zabe.
Uvodni post pise o humanom djelu jednog sportiste koji se smilovao na sirocice koje je i drzava otpisala. Eugen pljuje po bilo kakvom vidu pomoci i zahtijeva ( ili zeli, tumaci kako ti je volja) jednaka prava za sve bebe tj. jednaku novcanu nagradu. A ja kazem da niko nije duzan davati mi bilo sta samo zato jer sam ja odlucila roditi [b]sebi dijete.[/b] I ovdje pricam o zdravoj djeci sto je uveliko off topic :D

Па где је споменуто да је неко дужан нешто да да? Нигде.
По твом тумачењу нико не би требао да да ништа јер си ти написала:
"Зашто би се уоште давало икоме?"

Можда зато да би се помогло људима. Сигурно ни једна жена која се породила на Видовдан није ишла с том намером да се породи на Видовдан да би добила нешто. Тако да ти аргументација не пије воду.
Људима треба помоћи и на Водовдан и сваки други дан и у свакој прилици а ако еугенију толико смета што је то на Видовдан ево нека он тако етичан организује то боље па верујем да ће се наћи људи који ће га испратити онолико колико могу.
Ја први.

Није етично одговарати људе да помажи и критиковати их што су покушали да помогну а етично је помагати па макар и на Видовдан.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 06:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Silvio Dante je napisao:
Није етично одговарати људе да помажи и критиковати их што су покушали да помогну а етично је помагати па макар и на Видовдан.

Суштина.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 08:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:

Можда зато да би се помогло људима. Сигурно ни једна жена која се породила на Видовдан није ишла с том намером да се породи на Видовдан да би добила нешто. Тако да ти аргументација не пије воду.
Људима треба помоћи и на Водовдан и сваки други дан и у свакој прилици а ако еугенију толико смета што је то на Видовдан ево нека он тако етичан организује то боље па верујем да ће се наћи људи који ће га испратити онолико колико могу.
Ја први.

Kao gluvih telefona da se igramo :lol:

Moj post je bio komentar na Eugenov, gdje on prica o zdravoj djeci kojoj se daje jer su rodjena na Vidovdan i na njegovo prozivanje da se daje svima. A ja kazem da mi niko ne treba davati ali ako da, zahvalim se i primim. To je sustina.

Nigdje nisam rekla da ne treba pomoci onima kojima je pomoc potrebna. Uostalom, ko se naziva Hriscaninom duznost mu je pomagati slabijima od sebe.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 08:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Sve zavisi od lične percepcije.
Nekome da daješ svaki dan uvijek mu malo, a nekome ako i ne daš ništa on zadovoljan.
Za nekoga je pola čaše vode uvijek poluprazna čaša, a za nekoga drugog polupuna.

Svaka akcija sličnog sadržaja bi trebala da izazove pozitivne reakcije gledajući samu suštinu akcije, ali uvijek kao i u bilo kojoj humanitarnoj akciji ljudi traže neki motiv koristoljublja.

Bilo je i prije akcija na određeni dan, npr. na taj dan je osnovana neka firma i sl. i djeca rođena na taj dan dobijala su poklon.

Ako neko želi da bude human može to svaki dan da učini, za to niko ne mora da zna.
Takođe niko ne bi trebalo da ima išta protiv nečije humanosti, to je gest intimne prirode.
Ako hoćeš da daš - daj od srca ili ne daj nikako i kraj.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Ја први.

Kao gluvih telefona da se igramo :lol:

Moj post je bio komentar na Eugenov, gdje on prica o zdravoj djeci kojoj se daje jer su rodjena na Vidovdan i na njegovo prozivanje da se daje svima. A ja kazem da mi niko ne treba davati ali ako da, zahvalim se i primim. To je sustina.

Nigdje nisam rekla da ne treba pomoci onima kojima je pomoc potrebna. Uostalom, ko se naziva Hriscaninom duznost mu je pomagati slabijima od sebe.

Ја сам то повезао онда у погрешном контексту.
Задња реченица је управо поента приче. Талија је то још боље објаснила.
Поздрав.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 07:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
ajkula je napisao:
Uostalom, ko se naziva Hriscaninom duznost mu je pomagati slabijima od sebe

Не може се причати о теми, а да се не помене овај момак.
Дао је највише што је могао, живот.
Срђан Алексић

РТС је направио филм о њему, "Срђо":

Citiraj:

Смјер и у коме треба да иде ова тема. Прави и велики потези добрих људи.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]