banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: EARTHLINGS
PostPoslato: 21 Jul 2008, 20:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Ne mogu da vjerujem sta pojedinci pisu.... :roll: :o
Ali polako, sve se vrati, to je sigurno...
Slazem se sa Rakunom, u potpunosti, ali sa pojedincima se ne vrijedi raspravljati, suvise je omalovazavajuce!

Poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da. Mislim da je glavnina o tome recena u ovoj temi> viewtopic.php?f=27&t=14169&start=500&hilit
Na zalost, veoma mali procenat ljudi sa foruma me je podrzao u ovome, tako da bi bilo dobro da pogledaju ovaj film "earthlings".
U ovom topicu sam detaljno objasnio da je moguce zivjeti i cak biti zdraviji ako ste vegetarijanac sto je takodje i daleko jeftinije, a umanjuje i okrutnost prema zivotinjama koju smo vidjeli u ovom filmu, pa predazem da pogledate moje postove iz gore navedene teme.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2009, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Da li tebi neko brani da budes vegetarijanac? Budi vegan, nemoj jesti nista sto nije samo spalo sa stablo, uostalom, ne moras nista ni jesti, tvoja stvar.
Samo nas ostale pustite na miru da jedemo sta hocemo, mi vas ne smaramo sa mesom.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 05:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Čude me ove tri priljepljene teme, ja sam na dial upu pa ih ne mogu razumjeti.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 10:12 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2009, 21:51
Gledala sam ovaj film prije pola godine -zajedno s još par sličnih stvari. Ostala sam u šoku.

Zaprepastili su me recimo Japanci, kako one delfine mrcvare, žive vuku po betonu. Muče ih i kolju, a s druge strane djeca prolaze mrtva ladna. Baš katastrofa!

Nisam za to da se svima zabrani da jedu meso, ali bi prisilila sve proizvođače da pređu na Bio način uzgajanja (i humaniji način ubijanja!).
Za proizvođače krznenih bundi (i onih koji ih nose!) nema opravdanja! Dvocjevkom bi upucala svaku tu "damu" koja mi pređe preko puta!

P.S. Da li neko zna odakle Dr. Martens nabavlja kožu, tj. od krava "za prehranu" ili onih iz Indije?
Nažalost se po tom pitanju Google nije pokazao kao friend...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 23:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Ma pohovana teleća šnicla sa krompirićima i salatom je ukusnija od svih vegetarijanskih postulata.

Ljudi imaju tu sreću da su na vrhu prehrambenog lanca, i to su iskoristili.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 05:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Pogledao sam, pa da se i nešto kaže:
ne znam može li čovjek biti vegetarijanac, jer naši preci genetski su nam ostavili u naviku i potrebu tijela jedenje mesa.
Ja prije meso nisam mnogo jeo i volio iz sažaljenja, međutim danas mi je potreba u toku dana da pojedem prosječno nešto mesa, jer se ne mogu najesti bez mesa.
Biblija vrvi mesom u Mojsijevoj Tori i žrtvama i krvlju.
Životinje su tu poradi jela tj. mesa, ali to trebamo poštovati. Prema životinjama se treba s poštovanjem odnositi.

Neprirodno je živjeti u New Yorku na primjer, zato postoja maxklaonice.

Hvala ti Bože što ja nisam taj koji to radi, niti bih ja to htio raditi.

Naši djedovi a i danas po selima su svaštarili u poljoprivredi i te životinje su u dobrim i prirodnim uvjetima živjele i na kraju iz potrebe bile lišene života.

Ne mogu maltretiranje i nehumanost da odobravam. Najviše su me pogodili medicinski i vojni pokusi na životinjama, ta glupa ljudska nauka, sve oni moraju isecirati, swvašta neprirodno pored prirode upotrebljavati, ''nelogisti''

Film me nešto i nije oduševio, to je sve poznato, trebali bi ga dati na NatGeoTV.

Mislim da čovjek ni prema sebi ne postupa ništa bolje, čak identično i gore još.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 21:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
vegani bi trebali biti zdraviji od mesozdera.
licno sam uocila da sam mnogo smirenija kada ne jedem meso(naime postim sve postove sto znaci da ne unosim u sebe nista zivotinjskog porijekla oko 170 dana godisnje), sto je sasvim logicno kada pomislimo koliko samo adrenalina unesemo u sebe koje su te izbezumljene zivuljke lucile pred smrt.
vegterijanci se raznovrsnije hrane , jednostavno su osvjeteniji i iz drugog razloga nemaju na kraju obroka "komad mesa da me zasiti"

pola ,sto mojih sto prijatelja mojih roditelja, su vegeterijanci.dakle pricamo o ljudima koji ne jedu meso minimalno 15-ak pa do 30-ak godina i mogu vam reci da svi imaju imunosloke bolesti, alergije kojekave gotovo svi.

od njih sam konkretno cula podatak da se u 100g soje nalazi tolika doza hormona ravna jednoj antibebi piluli.
to su nedavno saznali pa su prestali jesti u soju...ljudi ne jedu nista i to je njihov izbor.

mene nervira samo ta politika njihova koja je smaracka do bola koliko i pederi i gej parade.gori od njih su samo jehovi neradnim danom na vratima.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

boa je napisao:
u 100g soje nalazi tolika doza hormona ravna jednoj antibebi piluli.

Prvi put ovo cujem. Mozes li navesti izvor?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 23:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

budem ti napisala za koji dan.

to je bas porazna informacija narocito za one koji planiraju porodicu.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
nelogicno mi je to..soja se najvise jede u najmnogoljudinijim zemljama na istoku, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 15:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
Pogledao jedan dio filma, i to mi bilo previše :(

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 15:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
boa je napisao:
u 100g soje nalazi tolika doza hormona ravna jednoj antibebi piluli.

Prvi put ovo cujem. Mozes li navesti izvor?

e totalno sam zaboravila na ovo, ali sam se sjetila neki leoninih postova na tu temu koji ti mogu posluziti.
mozes malo i guglati ovog doktora koji se bavio istrazivanjima, da vidis koliko je validno.

evo teme viewtopic.php?f=33&t=40099
pozz

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko mi je poznato, ovo o soji je samo jos jedna od teorija zavjere.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 20:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ne vidim zasto bi bilo kada je poznato da je soja poslije kukuruza najmodifikovanija biljka...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa moguce za modifikovanu soju iako se to odrazava samo na rijetkim slucajevima. Ali kod prirodne soje koje ima kod nas u izobilju mislim da ne postoji problem.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti ... te-planetu

.Slobodno vreme Vesti...UN: Jedite manje mesa, spasite planetu

M.Milikšić/Blic online | 03. 06. 2010. - 08:27h | Foto: AFP, Reuters | Komentara: 38

Svet mora da se prebaci na većinski vegeterijansku ishranu kako bi imao šanse da izdrži klimatske promene, navodi se u novom izveštaju Ujedinjenih nacija, prenosi "Telegraf".
Grupa međunarodnih naučnika saopštila je da je najveći uzrok emisije štetnih gasova proizvodnja hrane i korišćenje fosilnih goriva.

Međutim, dok se upotreba uglja i nafte može postepeno zameniti obnovljivim energetskim izvorima, poput vetra i sunčeve energije, svet će uvek morati da jede.
Kako svetska populacija raste, strahuje se da će proizvodnja hrane postati glavni uzrok klimatskih promena i uništenja životne okoline.
Izveštaj, koji će biti predstavljen vladama sveta, ističe da je jedini način da se svet nahrani – a klimatske promene smanje – preobacivanje na većinski vegeterijansku ishranu.
"Bitno smanjenje (klimatskih) promena biće jedino moguće uz značajne svetske promene ishrane", piše u izveštaju.
Aćim Stajner, izvršni direktor Programa za okolinu UN, kaže da prosečni potrošači mogu da pomognu u borbi protiv klimatskih promena tako što će jesti manje mesa.
•Poljoprivredna proizvodnja uključuje 70 odsto proizvodnje vode na svetu, 38 odsto upotrebe zemljišta i 19 odsto emisije štetnih gasova, navedeno je na Međunarondom panelu za menadžment održivih izvora.
"Panel je razmotrio svu moguću nauku i zaključio da dve velike oblasti trenutno imaju nesrazmerno visoki udar na ljude i sisteme za održavanje života na planeti, odnosno energiju u obliku fosilnih goriva i poljoprivredu, posebno uzgoj stoke za meso i mlečne proizvode", rekao je Stajner.
On je istakao da vlade mogu da podstaknu ljude da jedu manje mesa reformom poreskih sistema i povlasticama, kako bi vegeterijanska hrana bila jeftinija.
"Neki teški izbori proizilaze iz izveštaja, ali će postati još teži, ukoliko se u predstojećim decenijama nastavim istim putem", dodao je Stajner.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ima nas previse, to je istina, zemlja moze da izdrzi jos malo povecanje broja stanovnistva, ali kad brojka dostigne 10 milijardi , bice veselo. Ranije se priroda borila bolestima protiv velikog broja ljudi, ljudi su se radjali u ogromnom broju, gotovo kao zivotinje, ali se zato od svega i umiralo, svakodnevno, a svako malo su nailazile i epidemije kuge i ostalih bolesti, sto je stanovnistvo gotovo prepolavljaloi,a i ratovi su tome pridonosili, jer se stalno svuda ratovalo.
Danas postoji lijek za vecinu bolesti od kojih se prije sigurno umiralo, zivotni uslovi su poboljsani, zato i broj ljudi raste. Industrija se zbog profita pomjera u manje razvijene zemlje gdje se ne pazi toliko na okolis , pa se i sa te strane unistavamo. Jos uvijek je dobro dok su nerazvijeni nerazvijeni, pitanje je sta ce se dogoditi kad Kina i Indija dosegnu samo 50 % zapadnog standarda , pa svaki drugi Indijac ili Kinez bude vozio auto i pocne trositi onoliko struje koliko trosi prosjecan Evropljanin.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tacno. Ali danas se i ljudi bore protiv razmnozavanja kontracepcijom i abortusima. Recimo u Srbiji se izvrsi vise abortusa nego sto se rodi djece, a kad bi uracunali kontraceptivne metode broj rodjenih je smanjen za hiljade puta. Tako vec u razvijenim zemljama, pa i u polurazvijenim kao Srbija ili Hrvatska imamo prirodni prirastaj manji od nule.
Problem su siromasne zemlje gdje je velika neobrazovanost i nema pristupa kontraceptivnim metodama, kao Afrika ili Azija, ali tamo se i dalje mnogo umire od bolesti, ratova itd. Recimo u Africi skoro pola djece umre do 5 godine zivota iako zena u prosjeku radja od 5 do 15 djece, priroda je nasla mehanizam ogranicenja. Naravno broj i dalje raste jer cak i u Africi imamo neke civilizacijske tekovine koje sprecavaju dalje umiranje.
Ono sto hocu reci je da je rjesenje velikog broja u obrazovanju i pomoci pri kontracepciji u nerazvijenim zemljama kao Afrika, Indija, eventualno Kina koja je svojim razvojem vec djelimicno zaustavila rast, kao i Pakistan u komse vec provode te mjere i druge siromasne zemlje sa velikim natalitetom.
Evo dobar primjer je bivsa Jugoslavija. Prije 50-100 godina kod nas je natalitet bio skoro kao u Africi, prosjecna porodica je imala po 4-5 djece, dok je sad natalitet pao skoro na 0 sa prosjecno 1-2 djece koliko ima i umrlih pa je natalitet oko 0.
Znaci kao sto se lijecenjem i smanjenjem ratova smanjuje mortalitet, tako i kontracepcijom treba smanjiti natalitet i opet je uspostavljena ravnoteza. A to se postize obrazovanjem i kontraceptivnim sredstvima, kao stao sam naveo Evropa je primjer da je to moguce gdje je natalitet prirodni prirastaj smanjen na 0.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]