banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Maj 2010, 13:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
EU je nama neminovnost. Htjeli mi to ili ne. Ne možemo se porediti sa Norveškom koja ima visoke standarde u društvu, politici, prema građanima i svojoj politici uopše pa da odlučimo da ne želimo sa EU. Ipak naše patriote(dokazane) raskrčmiše sve šta se raskrčmiti dade i na taj način će mo ući u porodicu dobrik komšija(kako neko napisa) i mi smo odavno počeli na tome da radimo. Po meni, problemi uvezi ove teme su što naši političari prodaju maglu pa se ne bore da naša poljoprivreda zaživi, što ne ganjaju bezvizni režim, što se ne ulazi prije u sve oblike integracija. Nekažem da će biti sjajno i bajno ali ako se vama dopada ovakva situacija onda vašoj djeci neće sigurno. A ko misli o djeci, pogotovu mi srbi koji odgajamo pokolenja za pucačinu i ratovanje s 'rvatima i bošnjacima?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ljekari iz Slovenije ne dolaze u Austriju, Austrijski idu u Njemacku, ali isto tako i obrnuto.
Njemacki ljekari idu u Englesku, Skandinaviju i Ameriku, jer su tamo vece plate.
Sto se tice EU, neke su zemlje bas profitirale, kao npr. Irska.
Iz razgovora sa ljudima koji dolaze iz novih EU zemalja, izvukao sam zakljucak da im uglavnom nije nista bolje od kada su usli u EU (Slovaci, Cesi, Poljaci, Madjari). Jedini Rumuni kazu da im je koliko - toliko bolje od kad su usli u EU.
I svi se zale kako je sve poskupilo otkako je dosao ili se priprema dolazak Evra.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
jellyfish je napisao:
Silvio Dante je napisao:
120 милијарди евра. Па те паре уопште и не постоје нигде него у неком виртуалном свету, као они то са једног компа пребаце на неки комп у Грчкој и то је супер.
Па ја (или било ко нормалан) ако нема шушку у руци може да са прописно јебе.

Shvatam sta hoces reci, ali malo si me nasmijao ovim. :) Pa i suske su samo papiri. Konkretno, ja kad imam pare na kartici osjecam se sigurnije nego kad su suske u pitanju iako su na kartici pare broj u kompjuteru. Jer ako suske izgubis i neko ih nadje pozdravi se sa njima, a ako su na kartici jos ima nade. Jer taj broj u kompjuteru vrijedi isto koliko i ovaj celulozno plasticni papir. Tako da nema razlike. :) A ako vrag odnese salu pa padne vrijednost, pasce i papirnim i elektronskim vrijednost istovremeno. Sjetimo se krize 1929 kad nije bilo elektronskog novca i Njemackih maraka u to vrijeme koje su vrijedile manje nego papir od kog su napravljene. :fadein:

Ма добро ми смо у тој причи небитни јер какве паре ми можемо да имамо, сића али ја овде пишем о милијардама. Па светска криза је настала због губитка милијарди евра/долара/франака које никада нису ни одштампане већ их је неко једноставно убацио у комп и ето као ми то сада имамо.

У вези картице: више волим шушку. Зашто? Сећам се да сам једном приликом био без шушке а код себе имао и банковну и кредитну картицу са парама. И кренем у трговину да купим да једем, кад оно пао систем, не може ништа да се плати са картицом. Ја немам шушке и остадох гладан.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Jako zanimljiv tekst sa NSPM:

http://www.nspm.rs/ekonomska-politika/l ... udilo.html

Uvod (da ne kopiram cijeli tekst)...

Citiraj:
И док се већи део светске штампе фокусира на Грчку (али и Шпанију, Ирску и Португал) као на најпроблематичнију област еврозоне, дотле много озбиљнија, разорнија, чак дословце смртоносна криза која је задесила земље постсовјетске економије некако успева да остане далеко изван очију јавности...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
ERROR je napisao:
Vader je napisao:
A u "tom novom" je ono što će biti, htio to neko ili ne. Svi koji se budu borili da sačuvaju bilo koji od sadašnjih sistema (koji su svi promašeni) će biti uklonjeni, gubiće moć i ugled, ništa ih se neće pitati, biće "donji". Sve što ima loše temelje, sve što je građeno na pijesku a ne na kamenu, sve to će se prije ili kasnije urušiti, ma kako mu se u međuvremenu ukrašavala fasada da bi gledaocima izgledalo lijepo. To što su u EU neke stvari bolje nego kod nas ne znači ništa.

Molio bih za pojasnjenje u vezi ovoga, ko, koja sila, organizacija, drzava, grupa ljudi ili natprirodna sila ce ovo uciniti?

Odgovor na to pitanje (pa i više od toga) sada možeš pročitati u tekstu koji je upravo postavljen na sajt

http://www.duhovnaizgradnja.com/stranic ... ti_eu.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]