jellyfish je napisao:
Silvio Dante je napisao:
120 милијарди евра. Па те паре уопште и не постоје нигде него у неком виртуалном свету, као они то са једног компа пребаце на неки комп у Грчкој и то је супер.
Па ја (или било ко нормалан) ако нема шушку у руци може да са прописно јебе.
Shvatam sta hoces reci, ali malo si me nasmijao ovim.

Pa i suske su samo papiri. Konkretno, ja kad imam pare na kartici osjecam se sigurnije nego kad su suske u pitanju iako su na kartici pare broj u kompjuteru. Jer ako suske izgubis i neko ih nadje pozdravi se sa njima, a ako su na kartici jos ima nade. Jer taj broj u kompjuteru vrijedi isto koliko i ovaj celulozno plasticni papir. Tako da nema razlike.

A ako vrag odnese salu pa padne vrijednost, pasce i papirnim i elektronskim vrijednost istovremeno. Sjetimo se krize 1929 kad nije bilo elektronskog novca i Njemackih maraka u to vrijeme koje su vrijedile manje nego papir od kog su napravljene.

Ма добро ми смо у тој причи небитни јер какве паре ми можемо да имамо, сића али ја овде пишем о милијардама. Па светска криза је настала због губитка милијарди евра/долара/франака које никада нису ни одштампане већ их је неко једноставно убацио у комп и ето као ми то сада имамо.
У вези картице: више волим шушку. Зашто? Сећам се да сам једном приликом био без шушке а код себе имао и банковну и кредитну картицу са парама. И кренем у трговину да купим да једем, кад оно пао систем, не може ништа да се плати са картицом. Ја немам шушке и остадох гладан.