banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Mar 2010, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Mostar/Višegrad (RTM) - Mitar Vasiljević, koga je Haški tribunal osudio na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina u Višegradu, pušten je na slobodu nakon dvije trećine izdržane kazne. Vasiljević se 12. marta vratio u Višegrad, gdje je dočekan kao heroj, uz muziku, kolone automobila, te četnička obilježja.

http://www.rtm.ba/vijesti/5042-Osudjeni-koljac-ubica-Visegrada-ponovo-vratio-kokardom.html

Naravno svi bošnjački forumi kipte od bijesa sa razlogom. Rjetko se ko od Srba vrati sa izdržavanja kazne, ali kada se vrati pravi se slavlje. Ovo je pogrešno, lično što se mene tiče mogao je praviti slavlje u svojoj kući, ali javno nikako nije smio.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 23:04 
ja licno ne volim a pretjerivanja, ono sto mislim da je najveci razlog takve reakcije je odgovor na sve sto se desava ovih dana oko ganića..

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2010, 10:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Mar 2010, 12:18
Kad su mogli Biljanu,mogu i njega...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2010, 10:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Pa naravno da će ga dočekati, svako svoga smatra za heroja, kao šti i muslimani svoje ratne zločince dočekuju uz slavlje.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2010, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Mislim da je veci problem to koliko se muslimanse vlasti bore da odbrane Ganica i u tu svrhu koriste zajednicke institucije i resurse "mile" nam BiH...nego ovo.

На высокий берег на крутой.

Poslednji put menjao Nek@d_sam_bio_W@lter dana 17 Mar 2010, 15:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2010, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Па није он организовао славље већ ти људи.
Мислим да је то ок, поготово што он и даље тврди да је невин (а што није искључено јер пола Срба које је Хаг осудио да су имали нормално суђење били би ослобођени).
Кад може Ганић да се чупа парама из буџета Б/Х онда могу ваљда и ови за приватне паре да славе шта хоће.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 18:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
Silvio Dante je napisao:
Па није он организовао славље већ ти људи.
Мислим да је то ок, поготово што он и даље тврди да је невин (а што није искључено јер пола Срба које је Хаг осудио да су имали нормално суђење били би ослобођени).
Кад може Ганић да се чупа парама из буџета Б/Х онда могу ваљда и ови за приватне паре да славе шта хоће.

E moj Silvio D,
dobit ces cir na zeludcu ako nastavis tako pristrasno.

Da te podsjetim o “najvecem” “balijskom” zlocincu. Evo sta zakljucuje ITCY:
Citiraj:
“ICTY nije nasao evidenciju da su snage pod komandom N. Orica pocinile masakr prema Srbima u okolini Srebrenice. Sudci su zakljucili da “jedino kriminalno djelo”, za koju je N.Oric odgovoran, je podstaknuto iz nuzne potrebe da se obezbjede neophodne namirnice za prezivljavanje stanovnistva (opkoljene) Srebrenice…. Itd…”

To sto neki nacionalisticki propagatori smatraju da je bio pokolj ”Kravica” 7. 01. 1993, je u stvari bila dobro izvedena vojna akcija uz minimalne gubitke na obe strane. Prema prvom izvjestaju VRS gubitci su bili 30 vojnika RS i 13 civila. Ignorisuci izvjestaj VRS, srpski i RS mediji su objavljivali podatke od preko 300 masakriranih civila. Dakle, gnusne lazi. ICTY je preciznom istragom dosao do podataka koji se podudaraju sa onima od VRS.
Ali da, tesko je vidjeti ispred sebe kad se nosom nebo para, a noge zemlju ne dodiriju.

Ovaj M. Vasiljevic se, prije svega, uspio izvuci odgovornosti od natezeg zlocina, (Za Vidovdan 1992, zajedno s bracom Lukic, spaljivao zive ljude) a onda pusten na slobodu 5 godina prije isteka kazne. Bilo bi pametnije za njega i bolje za sve Srbe da cuti a ne da provocira ovakvim slavljima.
Ovakva slavlja su samo sol na ranu zrtvama. Ovakva provokacija samo radja jednog novog vehabiju! A najtragicnije je sto njegove prezivjele zrtve, koje su svjedocile na sudu, zive u BiH. Kako se osjecaju sada? Ne bi me cudilo da ovaj monstrum pocne da se sveti.
A onu pateticna prica (Anke Vasiljevic) ne pije vode. Nisu valjda 100tine zena, djece i staraca sami sebe spalili do smrti. Nesretnim slucajem, pripaljujuci cigar na plinu? ha ha...
Sretno ti bilo, Balkane moj.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Sve mogu razumjeti i precutati ali kada neko kaze da je Naser Oric nevin covjek onda to stvarno vrijedja!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 18:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
moderacijo dajte brisite postove od ovoga usranka,da ne kazem neku goru rijec za ovo dobra izvedena vojna akcija

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 18:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

mandrak je napisao:
moderacijo dajte brisite postove od ovoga usranka,da ne kazem neku goru rijec za ovo dobra izvedena vojna akcija

Slazem se, ali ce biti malo teze obrisati ITCY!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Интересантно је да је Армија БиХ све своје "добро изведене војне акције" извршавала на велике православне празнике. Кравице као што нам БрозТвртко написа на Божић.

Пошто сам из Добоја добро се сјећам сваког Видовдана и засипања центра града ракетама ВБР.
Стварно су били војни стратези у три лепе П.М.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 21:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mandrak,
Brisati moje postove bilo bi isto kao fildzanom pokusati presusiti Vrbas. Uredna dokumentacija postoji arkivirana po institucijama cjelog svjeta; dostupna je danasnjim i buducim istoricarima, sudijama, sociolozima…. You name it…. A mnoge arkive su otvorene i za javnost. Na zalost, djelomicno cenzurisane. Na pr. CIA: http://www.foia.cia.gov/search.asp (traziti uz pomoc keywod), ili http://icr.icty.org/default.aspx (potrebna registracija, ali ide bez problema)
Sva propaganda je uzaludna.
Medju najblatantnije primjere i dokaze lazne propagande su slucaj sa onom slikom odsjecene glave ”Pere Makica” Cak i u vrlo losoj rezoluciji evidentno je cak i za fotografa amatera da se radi o nevjestoj manipulaciji fotografije u photoshopu. Zatim, video o obezglavljivanju vojnika ”Rade Rogica” je kruzio, a vjerovatno i sada kruzi po cyberu. Tragikomicno je da je u tom ”Radi Rogicu”, majka bosnjakinja prepoznala svog sina – Mustafu Hadzispahica.
Nacjonalisticka propaganda, predvodjena na pr. Milivojem Ivanisevicem Darkom Trifunovicem do dana danasnjeg izmislja i dodaje zrtve pa ce u skoro vrjeme biti vise srpskih zrtava Srebrenice nego Jasenovca.
A ovo je pravi, hrabar covjek, Srbin, Bosanac Pravoslavac, a ne ravnogorska jajara, tipa Mitar Vasiljevic.
http://www.ushmm.org/genocide/take_action/gallery/portrait/obrenovic
Sinny, evo:
”Na četvrti dan muslimanskog praznika Kurban-bajrama 14 Juna 1992, grupa višegradskih četnika (Vasiljevic i Lukici) slavila je pravoslavni praznik Svetog Trojstva (6) paljenjem bošnjačkih civila u kući Adema Omeragića u Pionirskoj ulici….”
Vidis, Srbi su veoma ”pragmaticno” spajali praznike.
Nego, sarkazam i ironiju na stranu, ovakvih primjera je previse da bi se nabrajali.
Meni se ne dopada kada Hare trci i daje intervju AL JAZIRI, ali to, u poredjenju sa ovom vasiljevicevom, visegradeskom provokacijom je manje nego malo obdaniste.
Bosni je potrebno ”takmicenje” u disciplini Pamet, a ne Tvrdoglavost.
ps. duboko se izvinjavam sto sam uvrjedio Elvisa

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Da, vazi, Gotovina se branio, Naser se branio, a hiljade i hiljade Srba sami sebe protjerali i pobili.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
To je slicno onom sto bi rekao moj poznanik koji je nacista - holokaust je laz, Hitler je pobio par hiljada Jevreja, oni ostali su legli u rov i spontano se samozapalili :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
V@nja je napisao:
To je slicno onom sto bi rekao moj poznanik koji je nacista - holokaust je laz, Hitler je pobio par hiljada Jevreja, oni ostali su legli u rov i spontano se samozapalili :lol:

Da nije slucajno Dragan? ( Dado )... i ovaj lik, svaki put istu pricu oko Jevreja forsira 8)
ma nek' su priredili docek! jest da to nije u redu, al' mi samo priznajemo nasa djela i nedjela, a ostali samo cute.. lafo AGRESIJA,SREBRENICA,GENOCID,KARADZIC,JNA... bla,bla...
ako su oni govna, mozemo i mi biti....
Dobro dosao Mitre!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Elvis Presley je napisao:
Da, vazi, Gotovina se branio, Naser se branio, a hiljade i hiljade Srba sami sebe protjerali i pobili.

Eh sad, pretjerujes, Elvise, kao i obicno. U stvari se radi o stotinama...

Uzgred, tema je odmah prerasla u politicku, pa bi bilo lijepo da se to premjesti/obrise. O ovakvim stvarima je ocigledno nemoguce raspravljati sa aspekta "covjeka i drustva". Meni se na podforum politika ne zalazi, a ne citaju mi se politicke teme po drugim podforumima.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
BrozTvrtko je napisao:
Mandrak,
Brisati moje postove bilo bi isto kao fildzanom pokusati presusiti Vrbas. Uredna dokumentacija postoji arkivirana po institucijama cjelog svjeta; dostupna je danasnjim i buducim istoricarima, sudijama, sociolozima…. You name it…. A mnoge arkive su otvorene i za javnost. Na zalost, djelomicno cenzurisane. Na pr. CIA: http://www.foia.cia.gov/search.asp (traziti uz pomoc keywod), ili http://icr.icty.org/default.aspx (potrebna registracija, ali ide bez problema)
Sva propaganda je uzaludna.
Medju najblatantnije primjere i dokaze lazne propagande su slucaj sa onom slikom odsjecene glave ”Pere Makica” Cak i u vrlo losoj rezoluciji evidentno je cak i za fotografa amatera da se radi o nevjestoj manipulaciji fotografije u photoshopu. Zatim, video o obezglavljivanju vojnika ”Rade Rogica” je kruzio, a vjerovatno i sada kruzi po cyberu. Tragikomicno je da je u tom ”Radi Rogicu”, majka bosnjakinja prepoznala svog sina – Mustafu Hadzispahica.
Nacjonalisticka propaganda, predvodjena na pr. Milivojem Ivanisevicem Darkom Trifunovicem do dana danasnjeg izmislja i dodaje zrtve pa ce u skoro vrjeme biti vise srpskih zrtava Srebrenice nego Jasenovca.
A ovo je pravi, hrabar covjek, Srbin, Bosanac Pravoslavac, a ne ravnogorska jajara, tipa Mitar Vasiljevic.
http://www.ushmm.org/genocide/take_action/gallery/portrait/obrenovic
Sinny, evo:
”Na četvrti dan muslimanskog praznika Kurban-bajrama 14 Juna 1992, grupa višegradskih četnika (Vasiljevic i Lukici) slavila je pravoslavni praznik Svetog Trojstva (6) paljenjem bošnjačkih civila u kući Adema Omeragića u Pionirskoj ulici….”
Vidis, Srbi su veoma ”pragmaticno” spajali praznike.
Nego, sarkazam i ironiju na stranu, ovakvih primjera je previse da bi se nabrajali.
Meni se ne dopada kada Hare trci i daje intervju AL JAZIRI, ali to, u poredjenju sa ovom vasiljevicevom, visegradeskom provokacijom je manje nego malo obdaniste.
Bosni je potrebno ”takmicenje” u disciplini Pamet, a ne Tvrdoglavost.
ps. duboko se izvinjavam sto sam uvrjedio Elvisa

Bosni treba referendum :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 01:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Popokatepetl je napisao:
Uzgred, tema je odmah prerasla u politicku, pa bi bilo lijepo da se to premjesti/obrise. O ovakvim stvarima je ocigledno nemoguce raspravljati sa aspekta "covjeka i drustva". Meni se na podforum politika ne zalazi, a ne citaju mi se politicke teme po drugim podforumima.

Upravo tako.
Mnogi Čovjek i Društvo doživljavaju kao Politiku. Nemaju pristup tamo ili hoće da filozofiraju o politici, ratu, žrtvama, zločincima, srbima, muslimanima, četnicima, ustašama gdje god stignu. Takvim temama i temama koje će prerasti u to nema mjesta ovde na ČiD.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]