banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 01:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Mar 2010, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Citiraj:
- Taj novac su primali preko ličnih računa otvorenih kod većeg broja banaka u Srbiji, a sa računa nekoliko of-šor kompanija i nekih od najpoznatijih svetskih kladionica, „Eurobet", „Bet et houm", „Monibukers" i dr. Pribavljeni novac oročili su u nekoliko banaka, iako su znali da je nelegalno zarađen. U ovoj akciji otkriveno je i nakon toga privremeno blokirano oko 60.000 evra na bankarskim računima, kao i 11 računara koji su služili kao sredstvo za izvršenje krivičnog dela, dva automobila, dokumentacija koja se odnosi na uplate deviznog novca iz inostranstva i drugi dokazi - navodi se u saopštenju policije.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hron ... evra!.html

Hahahahah :lol:
citam i ne mogu vjerovati sta pise! Ljude uhapsili ni krive ni duzne jos ih predstavili kao neke dilere i mafijase! :confused2:
procitajte komentare! :D ...*ebeni Balkan!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 00:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
monibukers kladionica :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 00:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
:lol: :lol: :lol: kakva budalestina ,ko zaposli toliko zatucane novinare,klasican affiliate marketing glupavi novinar je to mogao da provjeri pre nego sto napise ovolike gluposti

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ima sada da tuze drzavu i da zarade na osteti! :lol:
Ocigledno su nekim lokalnim kladionicama zasmetali posto je tekst previse subjektivno glup! :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 00:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
bog me ubio ako ja ovde ista razumijem

Citiraj:
Kladioničari su preko linkova na ovim sajtovima otvarali naloge na raznim internet kladionicama, a nakon toga uplaćivali depozit pomoću kojih su se kladili na sportska dešavanja koja su u ponudi internet kladionica. Depozit su uplaćivali platnim karticama „viza elektron", „dina kard", „viza", „viza virtunion". Nakon uplate samog depozita, kladioničar koji je kreirao nalog na internet kladionici vršio je odabir sportskih događaja na koje je želeo da se kladi i polagao opkladu sa svog depozita koji je ostavio na svom nalogu. Posle toga, na njegov nalog je uplaćivan novac ukoliko bi imao pogodak. Ostatak novca je išao na račune osumnjičenih Kragujevčana koji nisu plaćali porez i ostale obaveze državi, jer nisu ni imali odobrenje za organizovanje igara na sreću. Oni su imali samo odobrenje za sajt, a ne i za klađenje.

i sam sam registrovan na jednom od ovih sajtova ali ne mogu da se sjetim da je tamo bilo moguce kladjenje,znam da su bile pisane analize utakmica i bilo nekakvih prijedloga za kladjenje.

ali ovaj sto je pisao izgleda da nema pojma kako ide internet kladjenje,momci su vjerovatno imali banere( kao i milioni drugih kladionicarskih sajtova) preko kojih bi imali nekakvu korist ako se neko registruje i uplati novac na svoj racun.

ova predzadnja recenica je najkomicnija: ostatak novca je isao na racune osumnjicenih :-? ,koji ostatak novca?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 02:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa i ja sam to citao i sve ne zelim da vjerujem sta su napisali, kontam greska je. Medjutim nije nikakava greska tj. oni kontaju da kladjenje ide preko njegove stranice i ako neko padne na kladionicu, uplata (ili dio uplate) ide ovim momcima! :lol:
Veze...likovi samo drze banere i dobijaju procenat po klikovima!
Kao sto je neko napisao...te press novine (site) su pune banera, kakva je razlika? :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 02:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
ozna je napisao:
glupavi novinar je to mogao da provjeri pre nego sto napise ovolike gluposti
mandrak je napisao:
ali ovaj sto je pisao izgleda da nema pojma kako ide internet kladjenje
Block out je napisao:
Pa i ja sam to citao i sve ne zelim da vjerujem sta su napisali, kontam greska je

Nije da branim novinare, ali nisu krivi :wink: Pročitajte teskt prije nego što nekom nalijepite etiketu glupav il' da nema pojma ;)
Jednostavno, prepisali su saopštenje policije.
Evo, provjerite sami u tekstu:
Citiraj:
MUP Srbije saopštio je da je...
...navodi se u saopštenju policije, i dodaje:...
Još ako je u originalu saopštenje bilo ćirilično, kao što za bit', otud možda "Bet at houm", "Monibukers" (mada je moneybookers neš' drugo),...

Čak ima i druga strana u tekstu, ljudi iz Pressa su našli nekoga, prijatelj ove dvojice koji je objasnio o čemu je riječ:
Citiraj:
- Kladioničari nisu vršili uplate na navedenim sajtovima, nego preko linkova na tim sajtovima. Linkovi su zapravo reklame kladionica.

Vidim, čak trojica potpisanih novinara. Eh sad, ne znam kada je objavljeno saopštenje policije, ali mogli su još proširiti tekst i konsultovati nekog stručnjaka...možda to urade u narednim danima.

A ako su ti momci imali toliko love i nisu prijavili porez, e to je već ozbiljan prekršaj...
ali ne želim da gatam!

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 08 Mar 2010, 03:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 03:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Treba press da provjeri da li iko placa taj porez pa i oni sami!? :wink:
Moguce je da momci nisu znali za tu vrstu poreza sto opet neopravdava, mora se to platiti. Medjutim to nije nacin da tako brutalno budu privedeni i da se blati njihovo ime i prezime po medijima.
Medjutim, oni uopste nisu optuzeni za to vec za "igre na srecu"! :confused1:

Tekst je totalno glup i ne kontam zasto bi press objavljivao clanak koji je toliko banalan. Mora da nesto stoji iza toga, previse je subjektivan.

Kakve veze ima sto je link reklama kladionice?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 03:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Block out je napisao:
Treba press da provjeri da li iko placa taj porez pa i oni sami!? :wink:
Moguce je da momci nisu znali za tu vrstu poreza sto opet neopravdava, mora se to platiti. Medjutim to nije nacin da tako brutalno budu privedeni i da se blati njihovo ime i prezime po medijima.
Medjutim, oni uopste nisu optuzeni za to vec za "igre na srecu"! :confused1:

Tekst je totalno glup i ne kontam zasto bi press objavljivao clanak koji je toliko banalan. Mora da nesto stoji iza toga, previse je subjektivan.

Pazi, nisu njih novinari uhapsili već policija po nalogu tužilaštva, a policija je potom objavila saopštenje za javnost.
Press je to saopštenje prenio, jer je to saopštenje za javnost. Eh sad', o pisanju teksta se može raspravljati, a i o pisanju Press-a :wink: , ali to je off i ima tema za diskusiju...

Ako su ti momci platili sve poreze i ako je sve bilo po zakonu (koliko vidim, izgleda da su oni samo reklamirali kladionice), to je onda druga priča. Mogu tražiti i dobiti(!) od države odštetu :wink: zbog npr. "pretrpljene duševne boli" itd.
Ali, još uvijek se o tome neke informacije ne znaju, zato treba posmatrati šta će biti pisano narednih dana.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nije policija sastavljala naslov "Sajber prevara od 550.000 evra"! :oops:
A kao sto si i ti primjetio, troje novinara se valjano potrudilo oko teksta! :wink:

Ako porez nije placen, valjda ti dolazi nekakva opomena da izmiris svoja dugovanja. :roll:
A njima je dosla naoruzana murija, zaplijenila im racunare, automobile i sprovode jos medijski linc....objavljuju imena i postavljaju fotke.
Zelim da dobiju sto vecu odstetu i samim tim vrate novac od poreza koji trrebaju platiti. :P
A od Presa izvinjenje i demant na naslovnoj! :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Vidim, čak trojica potpisanih novinara.
:lol: :lol: :lol:
Koliko idiota treba za napisati loš tekst?
:lol:

Elem, nemam komentar, ovo je stvarno sramota, ljudi su vodili skroz legalan sajt sa par PPC banera, i stoka odmah našla da ih hapsi jer "su organizovali igre na sreću". Kriminal. Kriminalna glupost.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]