banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 00:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Maj 2008, 11:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2004, 10:38
Pozdrav,

da li neko zna za neki dobar software tj. firmu/programera koji prodaje softwar za firmu, ja nisam ekonomista, a ni knjigovodja pa ne znam bas tacno te termine koji su vezani za te poslove, ali mogu reci da se radi o manjoj firmi i potrebno nam je sledece:
- baza kupaca
- baza proizvoda
- bilo bi dobro kada bi se mogao mijenjati izgled faktura
- pozeljno je da postoje statistike za prodaju (kao npr. po danima, mjesecima i sl.)
- takodje, bilo bi dobro ako bi se mogle biljeziti uplate i dugovanja, koje su fakture placene, a koje ne...
- veoma je pozeljno da je software lako koristiti, stabilan rad, da radi brzo i bez gresaka...
- i na kraju, ne bi da kupujem software kod koga za svaki update moram da platim punu cijenu software-a ili neku veliku cifru...

Ako neko zna za ovakav software molim da mi javi podatke o firmi, programeru, broj telefona, sajt i ostale podatke, utiske...

Hvala.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 16:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hmmm mozda Navigator ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.bluesoft.co.yu/download.html
ovo kod mene u firmi koriste a sta ima i sta nema ne znam jos jer nisam imao prilike da bas puno razgledam ...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 17:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
Softver za firmu,robno knjigovodstvo,neznam koliko novca ste spremni da date za to ali ovo je definitivno najbolji program IPIS http://www.kisistemi.com cijena programa je malo veca... i ima sve i mnogo vise nego sto trazite,program je automatizovan i jednostavan za koristenje,pa ako imate taj novac bilo bi ok uzeti ovaj program i isplatio bi vam se iskreno...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 17:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Nadam se da im je softver mnogo bolji od sajta :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 18:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

:mad: A sta ti mislis ko ce staviti softver od 10.000KM na sajt kao trial verziju pa da skida ko hoce,ljudi nemaju potrebu da da se reklamiraju i da sredjuju sajt,treba im vrijeme za nesto drugo,recimo za unapredjenje softvera,nema boljeg softvera od ovoga za knjigovodstvo,ko se ozbiljno bavi knjigovodstvim nema boljeg programa sigurno.

Razmisli prije nego sto napises nesto.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 18:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

I jos nesto program zauzima oko 8-9GB pa...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 18:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mladicu, posjedujes li moc citanja, spoznaces da nigdje nisam spomenuo nemogucnost skidanja nekog trial-a. Na sajtu sam proveo cca. 3 minuta, i nigdje nisam nasao nikakve informacije o softveru, kao i o samoj firmi. Moguce je da postoji, ali ja ne nadjoh.Znaci ja kao potencijalna musterija nemam predstavu kakav je to softver, kakva je to firma, kakve imaju reference, i sl. To ja za svaku potencijalnu musteriju ogroman minus.

Dalje..Mnogo vece i jace firme, stavljaju trial-e ili demo verzije na sajt. Ponavljam, to je trenutno u drugom planu. Ja i dalje ne znam kakav je taj softver, ni ko ga radi.

Ja sam razmislio, i napisao to sto sam napisao. Sad ti malo razmisli. Usput, zasto imam osjecaj da i nisi nas objektivan kad je rijec o ovoj firmi?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 08:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
aleksw je napisao:

Šta ovo čudo od 8-9 GB zapravo radi, opslužuje njujošku berzu, navodi nuklearne projektile,...????
Svačega sam se nagledao, ali knjigovodstvenih programa od 8-9 GB još nisam... :(

Korektno projektovan i razvijen komplet knjigovodstvenih programa za naše tržište je "težak" 10-20 MB + baza, a ni za srednje velike firme baze ovog tipa ne pređu 5-10 MB...

Preporuka za jedan korektan paket knjigovodstvenih programa (kombinacija Delphi klijent + SQL Server) za male i srednje velike firme:
http://www.e-info-doo.com/

Poslednji put menjao Metheny dana 12 Maj 2008, 11:57, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 11:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mozda se radi o SAP-u :D

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 11:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

:lol: Vidim na kojem je nivou vase obrazovanje,i jos dajete sebi za pravo da govorite da nesto o ljudima koji imaju klijente sirom Republike Srpske,mislim ako imalo pogledate sajt imate info adresu na koju se mozete javiti ako zelite da dobijete informacije o firmi i softveru.Sta mislite koja baza od 10-20MB moze da se instalira u jedno preduzece koje ima 5-6 poslovnih jedinica sve sa kasom i mrezom,mozda i moze ali kako ce raditi...
Mislim da je bezvrijedno diskutovati o tome... :lol: smijesni ste.Samo neznam koje ste vi struke jer ljudi koji nisu od struke nemogu osudjivati nekog ko je od struke i ko je dorastao svom poslu.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 12:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

aleksw je napisao:
:lol: Vidim na kojem je nivou vase obrazovanje,i jos dajete sebi za pravo da govorite da nesto o ljudima koji imaju klijente sirom Republike Srpske,mislim ako imalo pogledate sajt imate info adresu na koju se mozete javiti ako zelite da dobijete informacije o firmi i softveru.Sta mislite koja baza od 10-20MB moze da se instalira u jedno preduzece koje ima 5-6 poslovnih jedinica sve sa kasom i mrezom,mozda i moze ali kako ce raditi...
Mislim da je bezvrijedno diskutovati o tome... :lol: smijesni ste.Samo neznam koje ste vi struke jer ljudi koji nisu od struke nemogu osudjivati nekog ko je od struke i ko je dorastao svom poslu.

Jak sajt, koji sluzi da bi nam dao adresu na koju se mozemo javiti. Mogli su i u Male Oglase staviti, pa nek se ljudi javljaju.
Koje sam ja licno struke i obrazovanja, o tome ne bih, ne volim uplitanja na licnom nivou, po bilo kom pitanju. A softver za knjigovodstvo koji ima cca. 10 GB, u najmanju ruku je smijeshan. Jedino ako koriste bitmape od 300MB :lol:
Opet kazem, ljudi uvode SAP-ove u kompanije sa preko 10.000 zaposlenih, sa tim redom velicina.

Najjaci i najopshirniji, ili barem jedan od, profesionalni programerski tool na svijetu stane na jedan DVD. Toliko o resursima.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 12:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kakve licne stvari imaju veze sa strukom,ja sam dipl.ecc i diplomirao sam sa 10 i normalno da dajem sebi za pravo da diskutujem o ovoj temi a ne da mi tu prica neko ko pojma nema o knjigovodstvu i ko je mozda neke desete struke.
:-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 12:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne znam kakve veze imaju gigabajti softvera sa tvojom desetkom iz ekonomije? Ko prica o fakturama, stanjima, kasama, lagerima?

I dalje nemam namjeru da iznosim svoje licne reference, u krajnjoj liniji, posramices se.

Moj savjet ti je, kad vec imash desetku (pretpostavljam na nekom privatnom faxu), da se uhvatis podforuma Ekonomija. Daleko si ti od softvera.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 12:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ako te toliko interesuje,ja sam fax zavrsio na drzavnom ekonomskom fakultetu...nemam namjeru da trosim vrijeme na budalijestine jer radim... :fist:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 12:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
aleksw je napisao:
Sta mislite koja baza od 10-20MB moze da se instalira u jedno preduzece koje ima 5-6 poslovnih jedinica sve sa kasom i mrezom,mozda i moze ali kako ce raditi...

Nećeš vjerovati, ali 20 MB je jako velika količina podataka, i da, može opsluživati jedno preduzeće srednje veličine. To što se prosipaš ciframa od 8-9 GB u vezi veličine knjigovodstvene aplikacije pokazuje da ne razlikuješ aplikaciju od baze, niti bazu od transakcionog fajla, a "poslovne jedinice sve sa kasom i mrežom" su vrhunac tvog poznavanja informacionih tehnologija...
Ne vidiš dalje od knjigovodstva, nemaš pojma čemu sve služe baze podataka i šta sve može stati u recimo bazu od 500 MB, a o gigabajtima da ne pričam.
Ako zaista prodajete neko megalomansko rješenje zasnovano na Oracle-u ili SAP-u od 8-9 GB pod maskom "knjigovodstvenog paketa", ne znam o čemu uopšte diskutujemo sa tobom.
Spominješ softver 10.000 KM kao pojam moćnog univerzalnog paketa, a nisi nikad vidio (ili ne daj Bože održavao) informacioni sistemi ili bazu podataka vrijednu par stotina hiljada ili miliona KM.

aleksw je napisao:
Kakve licne stvari imaju veze sa strukom,ja sam dipl.ecc i diplomirao sam sa 10 i normalno da dajem sebi za pravo da diskutujem o ovoj temi a ne da mi tu prica neko ko pojma nema o knjigovodstvu i ko je mozda neke desete struke.
:-? :-? :-?

Dječače, shvati da ovdje diskutuješ s informatičarima profesionalcima. To što znaš savršeno knjigovodstvo i što si diplomirao sa 10-kom ti ne daje pravo da nam dijeliš lekcije o kvalitetu i projektovanju aplikacija ili baza podataka.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2008, 10:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
aleksw je napisao:
:lol: smijesni ste.Samo neznam koje ste vi struke jer ljudi koji nisu od struke nemogu osudjivati nekog ko je od struke i ko je dorastao svom poslu.

Evo mladicu, ja sam tvoje struke, poznajem racunovodstvo, a radim kao programer. Radio sam nekoliko custom rjesenja za firme i tacno znam o cemu ostali pricaju. I putpuno su u pravu.

SAP.. Ne vjerujem da prodajete neku komponentu SAP-a jer sa 10.000 KM ne moze ni konsultant da se plati. Doduse, na divljaka... Ali da ne idemo OT.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2008, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Mozda se dobija u paketu Crysis kao zabava za pauze.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Nemanja666 je napisao:
Mozda se dobija u paketu Crysis kao zabava za pauze.

:D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A jesi me nasmijao slatko. Svaka šast čova!

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 12:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 12:31
Metheny je napisao:
aleksw je napisao:

Šta ovo čudo od 8-9 GB zapravo radi, opslužuje njujošku berzu, navodi nuklearne projektile,...????
Svačega sam se nagledao, ali knjigovodstvenih programa od 8-9 GB još nisam... :(

Korektno projektovan i razvijen komplet knjigovodstvenih programa za naše tržište je "težak" 10-20 MB + baza, a ni za srednje velike firme baze ovog tipa ne pređu 5-10 MB...

Preporuka za jedan korektan paket knjigovodstvenih programa (kombinacija Delphi klijent + SQL Server) za male i srednje velike firme:
http://www.e-info-doo.com/

Iz licnog iskustva znam da je ovaj program zamijenjen sa drugim u mnogim firmama. Sporost ovog programa pravdali su losim hardverom i kada su korisnici kupili najnovije servere HP ili IBM i zamijenili radne stanice sa novim i dalje je bio spor. Pravljenje dokumenata (faktura) traje poprilicno dugo i to je problem, pogotovo za firme koje dnevno fakturisu stotine i stotine faktura.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]