banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 15:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Norton i Kaspersky
PostPoslato: 31 Okt 2003, 22:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Okt 2003, 11:43
Pozdrav

Desilo mi se nesto cudno ( a mozda i nije ), na kompjuteru sam imao instaliran Norton antivirus i posto mi je istjecalo vrijeme za update htio sam da instaliran Kaspersky (Pro versija ne ovaj sto je besplatan ). Dakle, deinstaliram prvo Nortona (cisto da se ne potuku ) i onda instaliram Kaspersky i gle cuda Kaspersky nece da se boot-uje, javlja gresku. Misleci da sam negdje pogrijesio pri instaliranju ja opet ponovim sve iz pocetka i dobijem na kraju isto. Dobro, pomorim se sa sudbinom da nece i ja opet uzmem da instaliram Nortona (da ga koristim onoliko koliko je jos moguce ), kad gle opet cuda, sad nece ni Norton vise da boot-uje. Pitanje, da li je moguce da su ovakve stvari namjerno napravljene ili je to samo slucajnost. Posto mi nista drugo nije preostalo, otisao sam i kupio onaj Mc Donaldsov :D antivirus program kome je takodje sad ovih dana isteklo vrijeme za update. Htio bih da napomenem da sam Kasperskoga instalirao sasvim normalno na Laptop sa kojega sad kucam. (mozda je greska u sistemu na koji se instalira, mozda nije bio podoban za XP :angel: !!??

MV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2003, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Ne, nisu napravljeni tako.
Greska je nedgje u tvom operativnom sistemu, vjerovatno imas instalirano nesto ili deinstalirano sto mu smeta ili fali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2003, 08:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Formatiraj disk i fino nanovo instalisi OS i sve ce biti uredu... naravno instalisi KAV jer je mnogo bolji od Nortona

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 12:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Okt 2003, 11:43
Da formatiram disk, samo sto nisam :P , a sta da radim sa svim onim glupostima koje sam sakupljao godinama na njemu :o . Znam, sad ce biti "Narezi na CD pa ponovno vrati na formatiran disk", jok, nista od toga. U medjuvremenu se problem rijesio sam od sebe, posto su u firmi kupili novu verziju Mc.Donaldsovoga :D anti virus programa (CD se slucajno nasao i kod mene u ruci a i rezac je bio takodje u blizini 8) . Sad sam miran opet jednu godinu. Ipak hvala....

Pozdrav
MV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2004, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Imam Kaspersky Anti Virus (verzija 3.5.133.0) i nabavio sam KAV 4.5.0.94 pa me interesuje da li da stavim ovaj noviji, da li sporije radi? I da li (i koliko) su novije verzije antivirusnih programa bolje kao sami antivirusni programi a koliko je u pitanju samo (ili prvenstveno) promjena dizajna i izgleda programa? Da li je dobro (preporučeno) imati isključivo najnoviju verziju ili i starija sasvim zadovoljava?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2004, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Ja sam zbog verzije 4.x odustao od KAV-a. Jednostavno, na spram 3.5 verzije ova je sporija, gusi masinu, troshi resurse. Ako te zadovoljava 3.5 verzija, ostani na njoj. Cak je izasla i verzija 5 koju sam downloadovoa ali nisam stigao probati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2004, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
epek je napisao:
Formatiraj disk i fino nanovo instalisi OS i sve ce biti uredu... naravno instalisi KAV jer je mnogo bolji od Nortona

hehe, tebi je za svaki problem format x:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2004, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajsmen je napisao:
epek je napisao:

hehe, tebi je za svaki problem format x:

Pa nije bas, al je u svakom slucaju najbrze rjesenje u nekim slucajevima - bolje nego sad gatati sta je bilo, sta cemu smeta... Ostavis fino OS na posebnoj particiji a podatke i sve sto je bitno na drugoj i kad se OS jednog dana sjebe PM i Ghost u ruke i... stvar rijesena za 15-tak minuta ;)

Sto se tice KAV-a: kod mene je obrnuto, prvo sam instaliso 4.5 pa sam onda skonto da koci mashinu, deinstaliso sam ga i stavio 3.5 al on mi je pravio jos vece probleme pa sam na kraju vratio 4.5 naravno bez monitora :D
Ako radi definitivno ostani na verziji 3.5 ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2004, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Za one koji imaju Kaspersky Antivirus 5, koliko vam on uzima memorije?

Kod mene

kavscv.exe je sada 8.3 MB
kav.exe 1.3 MB

a inače bude ili toliko ili kavscv.exe bude 18 MB, nisam upratio pravilo kad bude jedno a kad drugo, ali čini mi se da budu takvi po 50% situacija, znači kad se windows učita kavscv.exe bude ili 18 MB ili 8 MB. Uz to kad se win starta KAV čačka po disku pa nekih desetak sekundi win ne bude potpuno operativan. Doduše stalno mi javlja da trebam skenirati cijeli disk što ne namjeravam raditi jer bi trajalo više od jednog dana, a ionako sam KAV 5 instalirao samo eksperimentalno.

Koliko vama KAV 5 uzima memorije, kakav se pokazao, da li čačka po disku kad se win starta ili to radi samo kod mene jer vidi da nisam skenirao hard disk(ove)?

Da li KAV 5 ima bolje mehanizme za detekciju i otklanjanje virusa od KAV 3.5, ili je to malo poboljšano a prvenstveno promijenjen dizajn i povećana resurska zahtjevnost?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2004, 23:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2002, 18:50
E ako nisi vec formatirao disk evo ti jedan predlog pa probaj tako da resis problem: otvori registri i pobrisi sve sto se tice kasperskog i nortona pa onda instaliraj kasperskog ponovo, moze se desiti cisto da nesto u reg. nije uredu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2004, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Instalirao sam Kaspersky 5.0.121. ali mi ne radi upadater, napiše mi "updater failed to connect with update server. Check your internet settings."

Nemam nikakav firewall koji bi eventualno pravio probleme, a kad sam ovaj KAV nedavno instalirao na drugom računaru updater je radio normalno.
Zna li neko u čemu bi mogao biti problem? Sama dial-up internet konekcija radi bez problema.

I zašto mi ne radi http://www.kaspersky.com ? Na drugom forumu mi rekoše da njima radi.

Inače za internet koristim Operu, ponekad i IE, jutros sam se konektovao preko IE (pošto navodno KAV za update koristi podešavanja iz IE) i opet ne radi update za KAV 5. Prije nekih mjesec dana sam instalirao isti KAV na stari računar i radilo je normalno bez ikakvog mog ručnog podešavanja u IE koji ionako vrlo rijetko koristim.

I čudno mi je da nekome radi http://www.kaspersky.com a meni ne radi (nekad je radio bez problema), ne radi mi ni sad a nije radio ni u zadnje vrijeme na starom računaru, ni kad idem preko Opere ni sa IE. Dok mi http://www.kaspersky.ru radi normalno. U čemu može biti problem?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma kakav KAV 5 - instalisi KAV 4.5 personal pro mnogo je bolji i prilagodljiviji od petice za skeniranje kompa ne znam mada sam primjetio da skenira komp na startupu cak i ako je KAV monitor ugasen - pojma nemam zasto. To za updater mi javlja kad podignem firewall (Kerio i/ili Sygate) cim spustim firewall sve radi normalno... mislim da je u pitanju svchost.exe kad je on blokiran update ne radi, KAV 4.5 koristi svoj samostalni modul updater pa nema tih problema... provjeri podesavanja internet konekcije i ako imas SP2 mozda je problem u windows firewall-u (ovo samo lupam al vrijedi pokusati).

Pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nemam instaliran ni jedan Service Pack. Ne znam kakve veze ima podešavanje internet konekcije kad ja ne dam da radi automatski update, tj. da se sam konektuje u određeno vrijeme i skine update, već update radim kad sam konektovan, tada podešavanje internet konekcije ne bi trebalo da ima veze, on samo "vidi" da je veza sa intenetom ostvarena, traži svoje servere i skida update, tako je radilo na KAV 3.5.133., a mislim da mi je radilo prije mjeces dana i na ovom KAV 5 kad sam ga malo probao na starom računaru.

Ima neki novi KAV Pro koji se mora krekovati poslije svakog updatea.

Za KAV 4.5 sam čuo da dosta usporava računar, više nego KAV 5.

Radi li vama sajt http://www.kaspersky.com, otvara li se?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hmmm recimo ako nisi namjestio pravilno DNS servere u podesavanju dialup pristupa (ako koristis dialup) ne moze da se izvrsi update... isto tako ako radis iza proxy servera... milion razloga :)
Meni se desavalo da ne izvrsi update ako je dignut firewall... jesi li ga pokusao reinstalisati?

Citiraj:
Za KAV 4.5 sam čuo da dosta usporava računar, više nego KAV 5.

Ja imam drugacija iskustva ;)

Citiraj:

Radi bez problema :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 23:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
epek je napisao:
Vader je napisao:

Radi bez problema :D

I meni radi normalno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2004, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pa dobro sad, ima li neko ikakvu ideju kako je moguće da meni ni Opera ni IE neće da otvore kaspersky.com, a drugima taj sajt radi normalno, i meni drugi sajtovi rade, radi mi i kaspersky.ru??????

Nikad nisam ni čuo za nešto slično.

Ali nije to sve, imam ja još "duhova" u računaru u zadnje vrijeme, sa sajta kaspersky.ru koji mogu da otvorim ne mogu da skinem ni jedan update da bih ga ručno instalirao, ni sa Operinim download menagerom, ni sa IE-ovim downloadom, ni sa FlashGet-om.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2004, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da li imas firewall?
Na kom si provajderu?
Koji windows imas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2004, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nemam firewall, to sam gore napisao. Na Blicu sam. Imam Win XP bez service packova.
Doduše AVP 5 na početku instalacije kaže da bi bilo poželjno imati instaliran SP1, ali nastavi instalaciju pa pretpostavljam da mu SP nije neophodan, a kad sam malo probao AVP 5 na starom računaru mislim da je radio njegov update a ni tamo nisam imao SP1.

Danas sam reinstalirao AVP 5 ali nije pomoglo, onda sam instalirao AVP 4.5 pa ni u njemu nije radio update, a i još neke probleme mi je pravio, nije htio da otvori Control Centar. Onda sam instalirao dobri stari AVP 3.5.133. koji sam dugo imao na starom računaru, e njegov update radi. Inače mi taj AVP 3.5 prijavljuje neke probleme kod instalacije (i na starom i na ovom računaru) ali radi bez problema.

Da li je SP1 kritičan ili ga mogu instalirati? Pošto vidim da se neki žale na SP2, ili usporava računar, ili neki programi neće da rade i slično.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2004, 00:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
- Vader, slobodno instaliraj SP2, predlažem svježu reinstalaciju windowsa pre toga, čisto da se riješiš svih tih "duhova". Nakon SP2 uključi Windows XP firewall koji ćeš dobiti sa njim, nije najbolji ali u kombinaciji sa dobrim AV programom je dovoljan. AV - po želji, predlažem Nortona ili Sophosa, a nakon njih posjeti Windows Update sajt, te nabavi najsvježije definicije za viruse. Nabavi Operu ili Firefox za surfanje internetom te obavezno Spybot: Search & Destroy, mali besplatni program koji će te riješiti svih napasti tipa Spyware/Addware/ostalo internet smeće. Uz to ovaj program sadrži i real-time komponentu Tea Timer (zauzima vrlo malo memorije/proc. vremena, može se po volji paliti i gasiti) koja nadgleda sve dijelove registry-ja koji su zaduženi za pokretanje programa pri paljenju računara te te pri svakoj promjeni obavještava i pita za akciju (dozvoli/zabrani, može se automatizovati).
- Da li možeš da otvoriš sajtove drugih AV firmi? Ako ne, postoji velika mogućnost da si pokupio neki virus koji mijenja lmhosts fajl te spriječava posjete sajtovima AV firmi.
- Ja lično uvijek koristim najnoviju verziju programa na svom računaru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2004, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Motoko Kusanagi je napisao:
Da li možeš da otvoriš sajtove drugih AV firmi? Ako ne, postoji velika mogućnost da si pokupio neki virus koji mijenja lmhosts fajl te spriječava posjete sajtovima AV firmi.

Zanimljivo, sad sam probao i neće da mi otvori

http://www.sophos.com/
http://www.symantec.com/ (ovo je za Nortonom AV)

Probao sam još samo Pandin sajt i taj je otvorio. Koji još je poznat da probam?

Da nastavim, kad sam instalirao dobri stari Kaspersky 3.5.133. kome radi update i kad sam ga updateovao brzo nakon toga negdje u radu je Monitorom pronašao neki trojanac u fajlu zanimljivog imena

cutIE32.dll

znači "cut" kao odsijecanje IE-a. Onda sam obrisao taj fajl i skenirao cijeli hard disk, pronašao je još dva ili tri trojanca i obrisao. Nakon toga nemam više onih "duhova" po pitanju stabilnosti Win XP-a a koje sam imao u zadnje vrijeme, naime dešavalo se da kad prvi put po startanju windowsa kliknem na neku od njegovih ikona (My Computer, Control Panel, My Documents, My Pictures) sa desktopa nestanu sve ikone na 3-4 sekunde, pojavi se error poruka, ikone se onda vrate i onda radi normalno, onda otvara My Computer, Control Panel, My Documents, My Pictures. A ako radim sa programima koji nisu windowsovi onda nema problema. E sad nakon uklanjanja tih trojanaca nema više tog problema, sad sve radi normalno.

Ali mi internet browseri i dalje neće da otvore ove sajtove AV proizvođača.

E sad pitanje, kako da AV program nema mogućnost da pronađe virus koji to uzrokuje, i da ga "ubije"?

I čemu služi disinfect opcija u AV programima kad to ne radi, uvijek javi da ne može da dezinfekuje, pa onda moram da ga brišem? Da li je bezbjedno da stavim da inače odmah briše viruse, ili bi mogao da se zezne pa onda obriše nešto što nije virus? Kako je kod vas to podešeno?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]