banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 11:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Pomoc Java Run time
PostPoslato: 22 Jan 2013, 10:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2005, 21:29
Pozdrav imam problem sa JRE znaci do prije 2 dana sam bez frke gledao filmove na Filmoviziji sad zadnja 2 dana ne moze nikako izbaci mi samo ovo i to je na svakom browseru bilo da je Firefox,Chrome,Opera http://prntscr.com/pyz1s idem na download javu skine je krene instalacija i pise da vec imam je instalisanu a nece da radi neznam sta je isao sam na add/remove programs obrisao je i ponovo instal ali nece nezz sta je takodje kad odem na add plugins izbaci mi ovo http://prntscr.com/q0dzf sve sam pokusao u pomoci ali neznam sta je u pitanu valjda necu morati da reinstalisem sistem ako iko zna pomoc plz

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Udji u plugine od browsera i tu idi na "enable" za javu, jer predzadnja verzija je ima opasnu ranjivost pa su odlucili da je po deffaultu ugase i da korisnik na svoju odgovornost pali.

Poz

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Ili na Control Panel pa na ikonu od Jave, odnosno na njen control panel, idi na karticu Security (novost od verzije jre7u10) gdje ćeš vidjeti da je default podešavanje ili na "Medium" (update 10) ili na "High" (update 11). Tu onda spusti klizač na "Custom" i u podešavanjima čekiraj da u svim slučajevima pokreće javu bez prompta. Svi stream-ovi će da rade bez problema, ali si napravio sigurnosnu rupu da se maliciozni kod napravljen u javi može pokretati bez tvog znanja u pozadini.
E sad... Jbg, ne može i jare i pare. Dobar java exploit će ionako da te s*ebe, ako nekim slučajem naletiš na njega tako da u suštini ako ne koristiš komp za neki vid elektronskog plaćanja gdje postoji rizik od krađe broja kartice ili nekog važnog naloga - boli te briga. Život ide dalje, paranoja ostaje nekom drugom.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U browseru je jave enable uradio sam sve kako si rekao u Control Panleu sve sam allow stavio i na custom dole spusio onaj klizac bio je na high ali nece i dalje mi ist pokazuje pa ja nezz sta je ovo,kako su to mogli napravit prvo je stalno izbacivalo da ja odobrim koristenje uvijek sam isao na alwats allow on this site sada nema ni to neznam sta da radim ako treba slikat cu sve da vidite opet a sr.nja

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 22:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Koji je Windows u pitanju? Da slučajno nemaš 64-bitni, pa si instalirao 64-bitnu verziju, dok je većina browsera 32-bitna i traži 32-bitni JRE...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pokušaj sa drugim pretraživačem.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 23:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Rijesio sam hvala bogu imam win 7 ali pise da je java 32 bit uninstal sam JavaFX preko add/remove programs i sad radi konacno prokleti Oracle hvala ljudi stvarno izludio sam bio ty puno

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 19:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
Imam isti problem kao i Vincent, naime obarao sam sistem na racunaru i instalirao win 7 64-bitni. I sad mi nikako nece da radi java tj isto na filmoviziji nece ni jedan film da mi pusti. Ranije je bio takodje win 7 samo 32-bitni i sve radilo ok mwdjutim sam nece nikako. Sve zivo sam pokusavao, bisao javu pa instalirao ponovo, instalirao i 64-bitnu 32-bitnu,pokusao sa ovo sto je napisao dtb nista ne pomaze. Ne znam vise sat da uradim. Ne radi ni u chrom-u ni u mozili

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Kad pustite film,pojavice vam se crveni iksic u lijevom uglu u tabu i kliknete na njega i onda kliknete activate,poslije ce vam se otvoriti jos jedan prozor koji ce vas pitati da li zelite da pokrenete javu i vi cete stisnuti ok

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
u stvari nije iksic vec akumulator crveni evo slike

Prikačeni fajlovi:
slika za javu.png
slika za javu.png [ 37.81 KiB | Pogledano 1827 puta ]

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ]